Profile cover photo
Profile photo
A'eshah Badrul
Aspire to Inspire before we Expire.
Aspire to Inspire before we Expire.
About
Posts

Post has attachment
Super Easy Impressive Mushroom Soup by Keknis
Hi. Harini nak share satu resepi mushroom soup (resepi daripada Hanis Zalikha). Belum pernah try lagi. Tapi saje je nak letak kat blog ni supaya senang nanti nak cari kot-kot mood terlebih rajin ataupun tekak teringin nak makan sup cendawan.  screenshot fro...

Post has attachment
Manusia Jatuh Dari Langit
Assalamualaikum. Tengah hari tadi ada insiden berlaku dekat kawasan rumah aku. Ada insiden nahas payung terjun. Individu tu jatuh atas bumbung rumah jiran aku. Ya, kawasan rumah aku ada tempat main payung terjun, ada tempat golf semua. Macam kawasan perumah...
Manusia Jatuh Dari Langit
Manusia Jatuh Dari Langit
myownlifemyself.blogspot.com

Post has attachment
My Makeup Journey
Assalamualaikum. Harini saja je la nak feeling-feeling throwback emotional sikit. Kalau cakap pasal makeup dulu, satu apa pun aku taktau. Kalau tak disebabkan aku masuk Masscomm, memang tidaknya lah nak belajar makeup-makeup ni semua. Ingat lagi masa mula-m...

Post has attachment
Mascara Jenama Essence : Murah dan Berkualiti
Hai. Rasanya lama sangat dah ni tak menaip. Ya, sangat lama. Kalini aku mula menaip semula untuk review mascara yang best, berbaloi, terbaik, daebak semua lah. Seperti yang sedia maklum, aku ni bulu mata tu taklah selebat mana. Nak pakai bulu mata palsu pun...

Post has attachment
Product Review : Turmeric Miracle Cream
Assalamualaikum. Hai. Entri yang lepas aku ada review tentang pencuci muka organik yang aku guna untuk merawat jerawat kan? Entri kali ni aku nak review produk dari rangkaian yang sama, iaitu keluaran  Qayra Signature HQ . Turmeric cream ni merupakan krim m...
Product Review : Turmeric Miracle Cream
Product Review : Turmeric Miracle Cream
myownlifemyself.blogspot.com

Post has attachment
Product Review : Turmeric Face Soap
Assalamualaikum. Hai. Baru-baru ni viral tentang produk yang mengandungi Paraben kan? Tak kiralah deodorant, pencuci muka, lotion, syampu dan banyak lagi. Cuba cek pencuci muka korang ada Paraben tak? Tak kiralah Methylparaben ke, Butylparaben atau apa-apa ...

Post has attachment
My First Ear Piercings Experience
Assalamualaikum. Hai. Nak cerita sikit la kan pengalaman kali pertama tindik telinga. Sebab semalam tengok Insta story Jipah, dia bawak adik dia yang umur 6 tahun tu pergi tindik telinga. Tak semena-mena dapat idea pula kan nak cerita pengalaman tindik teli...
My First Ear Piercings Experience
My First Ear Piercings Experience
myownlifemyself.blogspot.com

Post has attachment
Trying Out McDonald's Spicy Korean Burger
Assalamualaikum. Hai. Hallyu wave datang lagi. Kalini McDonald keluarkan menu baru iaitu Spicy Korean Burger. Who's excitedzzz? Ya, semua Kpopers mengeletis untuk cuba burger ni. Tidak juga ketinggalan, maka aku pun terjebak sama untuk cuba sejauh mana kese...
Trying Out McDonald's Spicy Korean Burger
Trying Out McDonald's Spicy Korean Burger
myownlifemyself.blogspot.com

Post has attachment
Product Review : Lipstick Nurraysa
Assalamualikum Hai. Brand Nurraysa ni memang dah tak asing lagi. Buka Facebook, scroll timeline nampak orang promote barang Nuraysa, lalu dekat highway nampak billboard iklan Nurraysa, buka tv pun ada iklan Nurraysa. Kiranya brand Nurraysa ni makin famous l...
Product Review : Lipstick Nurraysa
Product Review : Lipstick Nurraysa
myownlifemyself.blogspot.com

Post has attachment
Product Review : Kebaikan dan Kegunaan Minyak Argan
Assalamualaikum. Hai. Minyak argan/argan oil atau nama lebih vogue lagi 'liquid gold' . Minyak argan ni merupakan produk organik yang diekstrak daripada kernels Pokok Argan yang biasanya kita boleh dapat dekat Morocco. Eh, ape tu kernels? Nanti aku tunjukka...
Wait while more posts are being loaded