Profile cover photo
Profile photo
Apartmani Klasanović
21 followers
21 followers
About
Apartmani Klasanović's posts

Post has attachment
Gromovnik sa Ozrena

Gorostasni šahovski Kaisin vernik iz Sokobanje majstorski kandidat Vladimir Klasanović, poznatiji kao Bojs, "tata" je dva Šahovska kluba u ovom gradu: "Ozren" i "Sokobanja". Pre gotovo četiri decenije, uz pomoć profesora Dragiše Stojanovića, obezbedio je prostorije u bivšem vojnom odseku, a onda otpisane stolove i stolice iz sokobanjskih hotela. Zajedno sa suprugom koja je imala veliko razumevanje za Vladimirov hobim, počistili su, okrečili i oprali pod, prozore i vrata. Usledilo je okupljanje ljudi šahovskog roda koje je rezultiralo dobrim takmičarskim rezultatima i šahovskom školom.

Uvodeći me u svoj šahovski muzej u dnevnoj sobi svoje kuće, Vladimir mi je sa ponosom pokazao članske karte oba kluba sa brojem jedan. U dve velike vitrine nalaze se pehari, knjige, šahovski satovi, originalni zapisnici njegovih partija, brojne prepune sveske šahovskih analiza. Poseban raritet predstavlja partija koju je kao student u Novom Sadu u dalekoj završnici izgubio u Šahovskom klubu u Novom Sadu od legendarnog Bore Tota. Bojsu je bio potreban remi da osvoji, tada veliku, prvu kategoriju. Dugo je bila remi pozicija i Bojs je ponudio remi uglednom protivniku. Međutim Tot je odbio i dobio ga u završnici. Posle partije ovako ga je utešio: "Što teže dođeš do nekog uspeha, više ćeš mu se radovati i poštovati".

Zbog svog oštrog stila igre poznat je među šahistima ne samo u Sokobanji i kao "Gromovnik sa Ozrena". Ima kolekciju skalpova majstora, internacionalnih majstora i nekoliko velemajstora. "Igrao  sam svaku partiju na pobedu zato što samo oštra i kombinatorska igra mi pruža zadovoljstvo stvaranja", kaže Vladimir za Ilustrovanu Politiku.

Bojs je istraživač u šahu. Autor je jednog gambita koji je prijavio pod svojim imenom Šahovskom savezu Srbije 1988. godine. Klasanovićev gambit počinje ovako: 1. e4, c5, 2 Sf3, f5? 3.ef, Cf6, 4.Sh4 itd. "Pratio sam pažljivo turnire u našoj zemlji i inostranstvu tragajući za sličnim idejama. Tek posle skoro 10 godina na otvorenom turniru u Dortmundu je odigrano slično otvaranje" kaže sa ponosom Bojs. Njegov stil igre oslikava partija: Klasanović-Radić, Paraćin 1982.

Uređuje: Ljubiša Stoilković, Ilustrovana politika
Photo

Post has attachment
Naša dva apartmana i soba I kategorije
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Smeštajni objekti
5 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment
Apartmani u centru Sokobanje / 2 apartmana 45m2 / 1 soba I kategorije 20m2 / Rezervacije na telefon: +381642337031 / #apartmaniusokobanji #apartmanisokobanja #apartmani #sokobanja  

Post has attachment
Prođite u 360x180 virtuelni obilazak naših soba i apartmana
#apartmani #sokobanja #virtualtour #virtualtourpanorama #panosphere  
PhotoPhotoPhoto
3 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment
Virtuelna panorama 360 stepeni sobe I kategorije

Post has attachment
Virtuelna panorama 360 stepeni apartmana Anja 2

Post has attachment
Virtuelna panorama 360 stepeni apartmana Anja 1

Post has attachment
Plan prizemlja sa apartmanima u 2D i 3D
Wait while more posts are being loaded