Profile cover photo
Profile photo
Cik Pensil
1,183 followers
1,183 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
MAK ADIK
*Mak Adik adalah penulisan dari seorang remaja perempuan yang OKU aka my bestfriend dekat kampung. Jadi, dia minta Cik Pensil untuk masukkan dalam blog. Enjoy your reading ;) * MAK ADIK (Karya: Cik Yah ) Angin bertiup sepi membawa diriku
dibanyangi rasa rin...

Post has attachment
Kenapa? Mengapa?
“Jadilah orang yang mana, bila dia ada menceriakan orang
sekeliling dan apabila dia tiada orang lain turut terasa kehilangannya.” I just want to share how I survive at here. For the first
time. First time! Stay far away from family Huahua. Try to be a good ...

Post has attachment
Pelik
Assalamualaikum WBT  dan Selamat Sejahtera. Rasa agak kekok bila sudah lama tak menaip dekat blog ni. hehe. So, Pensil nak kongsikan sedikit kisah hidup Pensil sekarang ni di tempat orang yang pastinya masih dalam Malaysia. Huahuahua Bila kita rasa diri kit...

Post has attachment
My Father's Word
Assalamualaikum dan Salam Satu Jiwa ;D Setelah berbulan-bulan bertahun tak update entry, jadi hari nak kongsi sikit my father's word yang jarang disebut-sebut tapi tetap terpahat dihati ni. My dad macam ayah orang lain jugak, cakap tak banyak aka tak banyak...

Post has attachment

Post has attachment
DOA
Hari berganti-hari, Minggu berganti minggu, Bulan berganti bulan, Tahun berganti tahun. Blog ini mula diwujudkan pada 2012, bersambung 2013, 2014, 2015 dan 2016 tengah berlari-lari anak. Bukti Kebesaran Allah Dan RasulNya , daripada Abu Darda’ RA bahawa dia...

Post has attachment
FORGIVE ME
ONE DAY.. Akibat kejarkan masa, saya
bergegas masuk ke sebuah.. er,lebih kurang macam shopping complex untuk ke
toilet. Dimana pada masa tu my family tengah tunggu dekat luar  shopping complex sambil tengah sibuk uruskan hal masing-masing. Sebenarnya ada la...

Post has attachment
Hati Remaja
Hati?
Yang berbentuk love itu ye? Apa makna love ? Sayang? Sayang yang macam mana
ya? “Abang sayanggg adik!” begitukah? Itu
hati yang berbentuk love. Sekarang, mari kita bercerita tentang hati yang ada
dalam badan kita. Kita masuk dalam hati, kita selongkar...

Post has attachment
Wau VS Layang-layang
Apakah perbezaan antara wau dan layang-layang? Tak ada beza yang sangat ketara selain bentuk, sebenarnya. Cumanya, orang kedah, perlis, kelantan, terengganu cakap "Wau" Orang belah selangor, johor, melaka panggil "Layang-layang" "Jom buat wau ." "Wau? apa t...
Wait while more posts are being loaded