Profile cover photo
Profile photo
Suhaida Suaid
7 followers -
Simple, gorgeous, joyful
Simple, gorgeous, joyful

7 followers
About
Suhaida's posts

Post has attachment
Bagaimana Resveratrol & polyphenols di dalam Vivix dapat membantu pesakit kencing manis?

Antara dilema yang selalu dialami pesakit kencing manis; dah jaga makan, dah cucuk insulin, tak pernah miss ubat, tapi paras gula dalam darah tak nak turun. Dok macam tu je.

Keadaan macam di atas ni kita katakan sebagai kerintangan insulin.

So, cemana nak buat?
Kena kurangkan kerintangan insulin.
Tapi cemana?

Senaman222.
Senaman dapat kurangkan kerintangan insulin tau. Tapi masalahnya kalau orang tua, tak bertenagalah, sakit lutut lah. Memang kesian.

Satu lagi, amalkan VIVIX.
Vivix dapat kurangkan kerintangan insulin.
Jadi insulin dapat bertindak dengan lebih berkesan untuk turunkan paras gula dalam darah.

Bulan ni kalau beli vivix boleh dapat mug cantik tau. Contact saya ye.

019-4548200
buff.ly/2ks2aYV
Sue

#pengedarshaklee #vitamin2u
Photo

Post has attachment
Kenapa kena detox?

Detox penting sangat tau.
Jangan pelik kalau dah excercise, dah jaga makan, tapi berat tak turun jugak.

DETOX dulu bila decide nak kurus.

Macam mana nak detox?

Ni cara detox paling senang--> http://buff.ly/2kOcWMh

019-4548200
Sue

#pengedarShaklee #vitamin2u
Photo

Post has attachment
Protein mana yang bagus?

Cara nak ukur bagus ke tak sesuatu protein tu salah satunya dengan tengok PDCAAS. Apa diaaa tu.

Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) adalah salah satu cara menilai kualiti dan kemampuan protein menyerap. Penilaian kualiti protein cara ini diterima pakai oleh FDA, FAO dan WHO sejak 1993.

Skor PDCAAS adalah di antara 0 hingga 1. Jika nilai menghampiri 1, lagi bagus protein tersebut.

Protein telur: Skor 1
Protein soya: Skor 1

Kalau minum soya pastikan sumbernya adalah berasaskan soya yang tidak diubahsuai secara genetik. (Non Genetically Modified Organism).

Contoh?

ESP= Energizing Soy Protein Shaklee!

Beli ESP dapat beli mug chantekkk..
Nak tau macam mana.

Meh pm saya.

019-4548200
Sue
Photo

Post has attachment
Teruskan rawatan Hospital macam biasa then support dengan supplements. InsyaAllah.. Ada jalannya tau untuk kencing manis yang degil nak turun tu.

Ada yang cakap, dah tu buat apa ambik supplement kalau ubat kena makan jugak.

Supplements akan improve tahap kesihatan pesakit kencing manis. So pesakit akan lebih response kepada rawatan.

Tak de la lepas ni dok cakap, makan jaga dah, ubat makan hari2, tapi gula tak mau turun jugak.

#pengedarshaklee #vitamin2u

019-4548200
Sue
Photo

Post has attachment
Alhamdulillah..
Settle activate 3 orang ahli2 lama malam ni. Pengguna setia shaklee. ❤️❤️

Dan setakat ni, dah 4 orang nak jadi ahli Shaklee.

Ramai yang percaya dan setia dengan produk shaklee yang terbukti selamat dan berkesan.

019-4548200
buff.ly/2hAUEZC
Sue

#pengedarshaklee #vitamin2u #shakleeEffect

Post has attachment
Jenuh cari gambar lama. Sib baik Mohd Fhaizal Radzi rajin upload gambar kat Fb.

Yes..
Masalah dengan kulit muka saya dulu2 sangat berminyak dan berjerawat. Ingatkan memang tak de harapan dah nak merasa kulit muka tanpa jerawat. Maklumla.. Dah try macam2 produk. Makanya, redha aje.

Tak sangka ada je solution untuk masalah ni. Finally..! Syukur Alhamdulillah ditemukan dan dibukakan hati untuk ambik Shaklele.

Sharp gambar P9+ ni. Kening nampak detail. Kalau zoom, parut jerawat lama boleh nampak lagi. Alhamdulillah dah makin pudar.

Kalau korang dah rasa tak de harapan dah nak dapat kulit tanpa jerawat dan kurang berminyak, please jangan give up selagi tak try Shaklele.

019-4548200
buff.ly/2hhS0u1
Sue

#pengedarShaklee #tsunamishaklee #shakleeEffect #liveAmazing #prog20
Photo

Post has attachment
Saya suka sangat apa jua kisah from ZERO to HERO.
Dan salah satunya, kisah pengasas produk Shaklee Dr Forrest Shaklee.
Berbaloi sangat baca sampai habis tau..

Post has attachment
Hujung-hujung tahun ni elok sangat ambik tau cara kurangkan bayar cukai pendapatan.

Post has attachment
Pernah tak rasa macam ni, 

Nak berbisnes, tapi malu. 
Nak berbisnes tapi modal ciput. 
Nak berbisnes, tapi tak tau nak mula macam mana.
Nak berbisnes, tapi tak berani. 
Nak berbisnes, tapi rasa tak cukup masa nak buat. 

Semuaaaa masalah tu pernah jadi kat saya tau. Tapi, Alhamdulillah.. Satu persatu saya dapat overcome. 

Macam mana saya overcome semua tu? 
Saya akan share one by one japgi. 

Stay tune.  😍😍😍
Photo

Post has attachment
TINGKATKAN METABOLISME!

Kepada yang rajin exercise untuk turunkan berat badan, jangan lupa ambik omega 3.

Ambik omega 3 combine dengan exercise boleh meningkatkan metabolisme tau.

#pengedarShaklee
#vitamin2u
#omegaguard
#shakleeEffect

019-4548200
buff.ly/2g0Uflx
Sue
Photo
Wait while more posts are being loaded