Profile cover photo
Profile photo
Semut Senyum
156 followers -
life only begins when you are truly happy
life only begins when you are truly happy

156 followers
About
Semut Senyum's posts

Post has attachment
TAK RUGI AMBIL TAHU.

Post has attachment
KANSER KOLOREKTAL
Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum w.b.t...... Waktu nak pergi kerja, ada terdengar segmen apa ntah dalam radio mengenai kanser kolon... sebelum ni tak pernah ambil tahu pun. Tapi semalam terasa perjalanan pergi kerja tu macam lama je, so, sambil dri...

Post has attachment

Post has attachment
BAGI PELUANG & MAAFKAN
FROM GOOGLE Kita kena ingat mana ada manusia sempurna.  Kalau dia buat salah hari ni, bagi je lah peluang , macam  laaa  seumur hidup dia, seumur hidup tu lah dia bersalah...  tak...  tak..  T engok laa dari sudut positif ,  pasti akan nampak yang  baik2......

Post has attachment

Post has attachment
DUGA
Apabila kita diduga, itu tanda cinta kasih Allah terhadap kita. ...itu tanda Allah memerhatikan kita ...Allah hiraukan tentang hidup kita ... Bicara Allah kepada kita. ] Maka, bersyukurlah. from Google

Post has attachment

Post has attachment
Cara Kita Bahagia
Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t...... Semua orang nak bahagia kan... Apa makna bahagia dalam hidup kita? Hanya kita yang boleh tafsir bahagia untuk kita.... Simple example, macam dalam drama-drama laaa..... Ada orang bahagia sebab hidup mewah...

Post has attachment

Post has attachment
Spontaneous Thursday #7
Bismillahirahmanirrahim Assalamualaikum w.b.t...... Sebenarnya dah lama sangat tak buat Spontaneous Thursday ni... Last buat pun 2015. Kemudian, lama juga tak singgah blog sendiri. Asal nak taip je, hilang idea. So, kali ni spontan je lah.. Taip je apa yang...
Wait while more posts are being loaded