Profile cover photo
Profile photo
meteontinyent
34 followers -
L'oratge i la meteorologia a Ontinyent i la Vall d'Albaida
L'oratge i la meteorologia a Ontinyent i la Vall d'Albaida

34 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Meteontinyent: 10 anys d'informació meteorològica
Aspecte del web en juliol de 2005 La matinada del 24 d'agost de 2006, fa exactament 10 anys, l'estació Davis d'Ontinyent - Llombo començava a pujar dades automàticament a la xarxa meteoclimatic . El projecte meteontinyent començava a prendre forma quan vaig...
Add a comment...

Donem per acabat un episodi que, en concret a Ontinyent, ha deixat entre 60-80 mm, segons zones. Queden lluny dels 150, 200 o fins i tot 500 mm caiguts en poblacions més pròximes a la costa o millor orientades per al temporal, però a canvi i com heu comentat ha plogut molt bé, amb coneixement. Donat que mantenim la mitjana anual pel que fa a pluviometria (519 mm a l'observatori del Llombo amb mes i mig per acabar l'any), podem estar satisfets de l'episodi malgrat les molèsties pel que fa a la celebració de la Fira.
Add a comment...

Plou ara amb un poc més intensitat i molt de coneixement: vora 70 mm a l'est de la Vall i entre 20 i 25 mm a la major part de poblacions menys la zona més interior. Xàtiva frega els 50 mm i al Comtat els 50 i 70. A molts punts de la Safor superen els 120 mm (dades a les 13 h).
Add a comment...

A les 10 del matí s'han arreplegat vora 45 mm a la part est de la Vall d'Albaida, entre 15 i 20 a la part central i només uns 4 mm als Alforins. Al Comtat entre 25 i 30 mm i a la Safor entre 60 i 80, així com a les Riberes (localment s'acosten als 100 mm). Encara queden per davant unes hores de pluja, aclarint-se l'oratge al final del dia.
Add a comment...

Post has attachment
ATENCIÓ! AVÍS ROIG PER PLUGES a partir de la mitjanit (180 mm/12 h). Risc extrem: no agafeu el vehicle si no és estrictament necessari. MÀXIMA PRECAUCIÓ SI EIXIU DE CASA! S'aplica a tot el sud de València i litoral nord d'Alacant.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Aprofiteu els moments en què hui no plou perquè a partir de la nit i al llarg del dilluns la pluja pot caure amb intensitat per la nostra zona: un xoc de masses d'aire i el vent de gregal provocaran un temporal que durarà unes hores però localment pot deixar importants acumulats d'aigua.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bon dia! Ha estat plovent tota la nit a bon ritme, acumulant-se al voltant de 15 mm per Ontinyent, uns 33 a Otos o la Pobla del Duc i uns 4-6 a Bocairent o Fontanars dels Alforins. També ho ha fet al Comtat destacant els 63 mm de Gaianes, els 40 de Muro o 20 d'Agres. S'espera que afluixe a mesura que avance el dia, quedant algun ruixat dispers esta vesprada. Serà al final del diumenge i sobretot el dilluns quan tornarà a ploure de manera generosa.
Photo
Add a comment...

A mesura que avance el dissabte serà menys probable que ploga: gaudirem d'una relativa treva fins la vesprada del diumenge, moment en què tornaran les precipitacions. Seran prou intenses i generals el dilluns, sense dubte el dia d'oratge més complicat. Serà el dimarts quan probablement isca el sol. Les temperatures baixaran algun grau, sobretot les mínimes.
Add a comment...

Post has attachment
Entre 20 i 25 mm s'han arreplegat fins les 20:30 a Ontinyent i rodalies, al voltant dels 40 a la zona més plujosa de la comarca i entre 15 i 20 mm a la Costera, l'Alcoià i el Comtat. L'avís taronja d'AEMET es mantindrà el divendres a tot el sud de València i litoral nord d'Alacant, i groc la primera part del dissabte. Pareix que tindrem una treva amb pluja més dèbil a estones entre dissabte i diumenge i tornaran els ruixats més intensos entre diumenge i dilluns. En fi, un oratge lleig que deslluirà el 600 aniversari de la Fira d'Ontinyent.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A partir de la nit s'activa la preemergència per pluges davant els avisos taronja d'AEMET: s'esperen per la nostra zona acumulats (localment) de fins a 100 mm en 12 h (40-70%) tot el dijous i divendres. Els ruixats podran ser de caràcter tempestuós i descarregar amb força en alguns llocs mentre que en altres de pròxims plourà menys. Caldrà parar atenció per si de cas les previsions es compleixen!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded