Shared publicly  - 
 
Did another article about sound in games, this time about the old sound technology called EAX which was adopted by hundreds of games and is now completely dead and forgotten with hardly any video evidence that it ever existed.
2
Peter Hasselström's profile photoAlexander Mutegeki's profile photo
3 comments
 
Riktigt intressant artikel! Jag kände naturligtvis inte till EAX och hade inte heller hört talas om wave tracing. Man metro 2033 exemplet var riktigt imponerande. Och EAX före efter klippen oxå naturligtvis.
Translate
 
Fler spel i framtiden kommer nog använda wave tracing för det är något som har funnits där i bakgrunden länge nu men inte använts av någon eftersom det är ganska krävande. Stalker motorn hade stöd för det tex. men använde det inte.
Translate
 
Jag läste någon kort blogg där en kille drömde om att kunna wave tracea ihop Beethoven's 5th symphony från scratch. Har ingen aning om det är möjligt, men han fick det att låta som att det var teoretiskt möjligt - men jag har ju ingen koll på teorin EGENTLIGEN heller. Spännande teknologi ur lekmannaperspektiv hursomhelst. Och förhoppningsvis har dessa teknologier massor att tillföra DAW's och det är ju mer min spelplan.
Translate
Add a comment...