Profile cover photo
Profile photo
ruggedmom maria
58 followers
58 followers
About
ruggedmom's posts

Post has attachment
Thailand | Jangan Risau Kelaparan, Lihat Senarai Kedai Makanan Halal Di Koh Samui
Thailand | Jangan Risau Kelaparan, Lihat Senarai Kedai Makanan Halal Di Koh Samui | Majoriti rakyat Thailand beragama Buddha tetapi ramai penduduk beragama islam di selatan negara itu. Di Satun, Songkhla, Yala, Narathiwat, Phuket, Krabi dan Koh Samui komuni...

Post has attachment
Salam 2 Ramadhan 1438H
Hari ini masuk dua hari kita berpuasa. Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam. Waktu berpuasa di Malaysia normal sahaja, 14 jam sehari. Paling lama di Nuuk, Greenland 21 jam dan paling pendek Punta Arenas, Chile...

Post has attachment
Nak tengok pejabat Air Asia, RedQ ?
Nak tengok pejabat Air Asia, RedQ ? | Jemputan menghadiri acara SANTAN Food Festival hari tu memberi peluang untuk melihat sendiri pejabat baru Air Asia di Sepang. Dari luar bangunan pejabat bersebelahan KLIA2 ini kelihatan biasa sahaja tetapi bila masuk da...

Post has attachment
Thailand | Pakej Percutian Muslim 4 Hari 3 Malam Ke Koh Samui
Thailand | Pakej 4 Hari 3 Malam Ke Koh Samui | Kali ni aku feeling mak datin gi travel guna pakej pelancongan.  Kali ini perjalanan lebih terurus dan cepat segala-galanya maklumlah chauffered everywhere gituh. Koh Samui panaih lit lit sama seperti Malaysia ...

Post has attachment
SANTAN Food Festival di Air Asia RedQ !
SANTAN Food Festival di Air Asia RedQ ! Hari ini Air Asia menganjurkan acara mencuba rasa inflight meals terbesar Asia di ibu pejabat mereka, RedQ.  Siapa yang tak tahu Nasi Lemak Pak Nasser kan? The menu can sell for itself oredi.... no need introduction d...

Post has attachment
Pulau Pinang | Reclining Buddha at Wat Chayamangkalaram
Pulau Pinang | Reclining Buddha at Wat Chayamangkalaram | Selain Melayu, Cina dan India yang menjadi etnik utama di semenanjung Malaysia,  masyarakat keturunan Thai (Siam) juga ramai yang bermastautin di sini. Kebanyakan daripada mereka mendiami negeri Kela...

Post has attachment
Salam Merdeka 2017 !
Pernah baca mengenai wasiat raja Melayu?

Post has attachment
JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place
JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place | Sabtu lepas sebuah foodcourt baru di Shah Alam buat official opening ceremony. Maka aku pun melupakanlah buat kesekian kalinya janji pada diri sendiri untuk menurunkan carbo intake. "Esok je l...

Post has attachment
Piala FA 2017 | Keputusan Terkini Separuh Akhir Kedua Negeri Sembilan vs Pahang
Piala FA 2017 | Keputusan Terkini Separuh Akhir Kedua Negeri Sembilan vs Pahang | Malam ini 13 Mei, empat pasukan berlawan dalam pertandingan separuh akhir kedua. Seluruh tumpuan diberikan kepada perlawanan Negeri Sembilan menentang Pahang di Stadium Tunku ...

Post has attachment
Tips Memancing | Jadual Pasang Surut Air Laut Untuk Kaki Pancing
Port Dickson | Jadual Air Pasang Surut Untuk Kaki Pancing | Menurut kaum kerabat kaki pancing banyak faktor yang perlu diambil kira jika ingin berjaya memancing ikan yang banyak dalam masa singkat. Banyak tips yang diberikan seperti waktu bulan penuh, teori...
Wait while more posts are being loaded