Voor de meeste ondernemers is een gedegen aanwezigheid op Google belangrijk. Nu bestaat sinds kort Google+ waarmee Google fors gaat veranderen: deelnemen aan Google+ gaat beloond worden met betere zoekresultaten, en dat zien we nu al. Deelnemen aan Google+ gaat vroeger of later ook belangrijk worden.

Google+ is geen hype, het is een grote verandering van Google zelf. Mijn advies: beter vroeger dan later deelnemen.

Meer weten? Hieronder volgt een korte uitleg van wat Google+ is en hoe u zonder teveel gedoe deel kunt gaan nemen.

1) Wat is Google+
Google+ lijkt op het eerste gezicht op Facebook en Hyves, het stelt gebruikers in staat een sociaal netwerk te vormen. Door contacten in te delen in cirkels zoals bijvoorbeeld familie, collega’s, kunstenaars of sportclub, komt wat die contacten schrijven in overzichtelijke stromen terecht.

Maar het is ook veel meer dan Facebook. Wat Google+ gebruikers vinden wordt opeens relevant voor Google zoekresultaten en allerlei andere diensten. Bijvoorbeeld zal een webpagina of bedrijf wat 100 keer aangeraden wordt of 1000 volgers heeft het veel beter gaan doen dan een met geen of minder volgers of aanraders.

Ook komen er tussen de zoekresultaten (nu al op kleine schaal) sociale knoppen te staan: volg dit bedrijf, volg deze persoon, voeg aan cirkels toe. Een persoon of bedrijf zonder Google+ profiel of pagina komt nooit op die manier tussen de Google zoekresultaten te staan.

2) Hoe doe ik mee?
Door een Google+ profiel aan te maken. Daar onder kunt u Google+ profielen aanmaken voor uw bedrijf, merknamen, websites, organisaties, clubs, e.d.

* Bezoek http://plus.google.com en klik op aanmelden.
* Indien u al een Google account heeft, log dan in, of klik op ‘een account maken’. Volg de instructies. U heeft nu een eigen Google+ profiel.

Zodra uw profiel gereed is, klik dan op www.comdev.nl/GooglePlus Klik daar op ‘toevoegen aan kringen’ rechtsboven. Vink dan de bovenste, ‘Following’ aan. U volgt ons dan op Google+ en kunt zo meer tips als deze vinden.


Klik vervolgens links in het menu van www.comdev.nl/GooglePlus op ‘Maak een Google+ pagina’. Klik daar op wat voor pagina u zou willen maken (u kunt er meerdere aanmaken). De bovenste optie is voor winkels, restaurants, hotels, showrooms en andere ondernemingen waar locatie belangrijk is. De tweede optie is voor producten of merken. De derde voor bedrijven, organisaties of non-profits (waar locatie niet of minder van belang is). De vierde is voor hobby’s, clubs, kunst, e.d. de vijfde is voor als je pagina niet in een andere categorie past.
Shared publicly