Profile cover photo
Profile photo
Csu Kikinda
112 followers -
Није знање знање знати, већ је знање, знање дати!
Није знање знање знати, већ је знање, знање дати!

112 followers
About
Posts

Post has attachment
Чувајући природу чувамо себе – еколошко васпитање деце
18.11.2017.
Акредитовани семинар са каталошким бројем 970 „ Чувајући природу чувамо себе – еколошко васпитање деце“, одржан је у ЦСУ Кикинда. Семинар је подржао Савез учитеља Србије а реализовале су га Луција Тасић и Лидија Виденовић. Циљ семинара је пружање практичне помоћи наставницима разредне наставе за унапређење наставне праксе и подизање квалитета наставе изборног предмета Чувари природе. Полазници су остварили 8 бодова за стручно усавршавање.
PhotoPhotoPhotoPhoto
20.11.17.
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Математичке радионице
18.11.2017.
Акредитовани семинар са каталошким бројем 269 „Математичке радионице“, одржан је у ЦСУ Кикинда за учитеље и наставнике математике. Реализаторке семинара су Едита Алексова и Веселинка Станковић. Циљ семинара је оспособљавање учесника за самостално планирање, креирање и извођење математичких радионица, подизање свести наставника о чињеници да радионичарски начин рада омогућава да свако дете учи на различит начин и размена примера добре праксе.
PhotoPhotoPhoto
20.11.17.
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Социјална компетентност као претпоставка успешне социјализације ученика
21.10.2017.
Једнодневни семинар са каталошким бројем 85, „Социјална компетентност као претпоставка успешне социјализације ученика“ одржан је у ЦСУ Кикинда. Циљ семинара је унапређење стручних знања и вештна наставника за развијање социјалних компетенција ученика и њихову интеграцију у вршњачку групу. Тема програма је развој личности, социјализација, социјална компетенција како један од циљева образовно – васпитног рада, социјална итерација у хетерогеним групама и методе и начини за унапређивање социјалних компетенција ученика и њихову интеграцију у групу. Реализаторке семинара су Миљана Китановић и Гордана Булатовић а полазници су остварили 8 бодова.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
23.10.17.
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Школа за понети
21.10.2017.
Једнодневни семинар са каталошким бројем 474 „Школа за понети“, одржан је у рачунарској учионици ЦСУ Кикинда. Циљ програма је оспособљавање наставника за коришћење Школа за понети - апликације за мултимедијално презентовање одабраног садржаја. Тема програма је значај коришћења информационо –комуникационих технологија у настави, представљање апиликације за коришћење у редовној настави и за додатни рад, приказ примера 6 попуњених апликација и израда апликације. Реализатори семинара су Милица Бељин и Југлослав Бељин.

PhotoPhotoPhoto
23.10.17.
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Ноћ истраживача
У ЦСУ Кикинда
29.09.2017.


Европска ноћ истраживача је догађај посвећен популаризацији науке и учењу кроз забаву и одржава се сваке године широм Европе. Ове године Ноћ истраживача се одржава у преко 250 градова.
Центар за стручно усавршавање Кикинда организовао је манифестацију и у Кикинди. Осам радионица одржано је у просторијама ЦСУ Кикинда, уз присуство више од 500 ученика основних и средњих школа из Кикинде и околних села. Према интересовањима могло се учествовати у радионицама:
-Живот у капи воде, реализаторка Видица Штетин
-Холограм, реализатор Мирослав Грујић
-Направи сам своју свећу, реализаторка Олгица Арађански
-Моја прва андроид апликација, реализатори Тања Радованов и Арпад Пастор
-Покретна земља, реализаторка Елеонора Волаш Цибула
-Оригами коцка, реализатор Данило Боровница
-Роботика, реализатор Горан Гојков и
-Могућности кикиндске глине као еколошког материјала, реализатор Игор Грандић.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
29.9.17.
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Европски дан језика
26.09.2017.
Савет Европе је установио 26. септембар као Европски дан језика. Општи циљеви Европског дана језика су информисање јавности о значају учења језика и проширивање палете језика у циљу повећавања степена вишејезичности и међукултуролошког разумевања, промовисање језичког и културолошког богатства Европе и подржавање целоживотног учења језика. У организацији Актива наставника страних језика града Кикинде, манифестација је одржана и у Центру за стручно усавршавање Кикинда уз присуство ученика и наставника из основних и средњих школа.
Photo
Photo
27.9.17.
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Предавање о просветној инспекцији
15.09.2017.
Богољуб Лазаревић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, за инспекцијске послове, одржао је предавање „Предлог закона о просветној инспекцији и примери из праксе“ у ЦСУ Кикинда. Предавању су присуствовали заинтересовани директори школа, правници који раде у школама као и стручни сарадници из школа у региону. Била је ово прилика да се размене информације, поставе питања и разреше дилеме када је инспекцијски надзор у питању као и новине у предлогу закона о основама система образовања и васпитања.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Примена закона о спречавању насиља
15.09.2017.
Центар за социјални рад за општину Чока и Центар за социјални рад Кикинда организовали су стручни скуп „ Улога центара за социјални рад у примени закона о спречавању насиља у породици . Скуп је део сталног усавршавања запослених у Центрима за социјални рад.
Photo
Photo
15.9.17.
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded