Profile cover photo
Profile photo
Cutia De Carton
51 followers -
un loc in care evadezi din cotidian
un loc in care evadezi din cotidian

51 followers
About
Posts

Post has attachment
Societatea pe care acești tineri ar putea-o construi într-un viitor nu prea îndepărtat, este mesajul optimist și încrezător pe care autoarele romanului aleg să-l aducă în prim plan. Salvarea omenirii vine din partea tuturor acestor anomalii, acesti cetățeni care acum sunt marginalizați și reduși la tăcere datorită curajului lor de a fi diferiți, cetățeni care, atunci când vor atinge o masă critică ar putea contamina normalitatea si inversa rolurile. Oricât de utopic ar părea, eu cred cu tărie că inversarea rolurilor a început deja, peste tot în lume. Tocmai de aceea vă recomand o lectură care să vă trezească la viață apetitul de-a vă revolta, de-a vă apara cu orice preț libertatea individuală și de-a vă trăi viețile după propriile voastre vise, nu după agenda ascunsă a altora.
#cutiadecarton #hergbenet #anomalii #lecturidevacanta
http://cutiadecarton.com/sadie-turner-colette-freedman-anomalii/

Post has attachment
„Keep going. Don’t ever stop.” Nici măcar să-ți tragi sufletul. Altfel trece viața pe lângă tine și s-ar putea s-o ratezi. Asta a fost prima lecție pe care am învățat-o de la orașul care nu doarme niciodată. De fapt știam asta undeva în adâncul sufletului meu, dar nu am scos niciodată de acolo acest adevăr. Credeam că în viață trebuie să fii precaut și calculat, să ai grijă de tine și să eviți să te expui situațiilor care ți-ar putea face rău.
#cutiadecarton #călătorie #istanbul
http://cutiadecarton.com/keep-going-dont-ever-stop/

Post has attachment
Vreau doar să vă spun că mi-a plăcut teribil modul în care autoarea a atribuit valențe noi mitului frumoasa și bestia, inversându-i polaritățile. Aici frumoasa este investită cu monstruozitate, dorindu-și să devină cea mai bestială creatură de pe pământ pentru a satisface așteptările unui tată absent, a cărui atenție trebuie atrasă în permanență. 
#cutiadecarton #victoriaschwab #hergbenet #lecturidevacanta
http://cutiadecarton.com/victoria-schwab-acest-cantec-neimblanzit/

Post has attachment
“Funcționează treaba asta cu meniurile în așteptare?”- îl întreb, plină de curiozitate, pe Andrei. “Ar funcționa foarte bine, dacă oamenii ar fi mai generoși. Nu se prea cumpără, din păcate, meniuri în așteptare” – răspunde Andrei și o undă de tristețe îi umbrește zâmbetul cald. Voi ce planuri aveți pentru prânz?
http://cutiadecarton.com/un-meniu-in-asteptare/

Ne-am plimbat în voie, trăgând adânc în piept mirosul greu de ierburi coapte în soare. Câteva plăcuțe explicative încercau (fără succes) să ne determine să călătorim în timp. Concentrarea ne era însă distrasă de panorama spectaculoasă care se întindea la picioarele noastre. Personal, am admirat amfiteatrul. La umbra copacilor bătrâni, protejată de soarele arzător, mi-am imaginat pentru o clipă forfota dinaintea vreunei reprezentații. Acesta a fost singurul moment de inspirație. În rest doar liniște. O liniște care te învăluie discret, șoptindu-și să lași timpul să treacă, fără să te mai împotrivești. Importantă nu este durata lui finală, ci permanenta transformare a unei clipe într-alta.
#cutiadecarton #calatorie #cetateaporolissum
http://cutiadecarton.com/cetatea-porolissum/

Post has attachment
Vă era dor de Emilia Mitroi? După o lungă pauză (justificată prin proiecte faine și multe călătorii) ne povestește pe blog câte ceva despre noile ei experiențe și descoperiri, care o motivează să se transforme într-un om mai prietenos cu mediul.
http://cutiadecarton.com/emilia-mitroi-experiente-noi/

Post has attachment
Nici pentru o secundă nu am avut sentimentul că citesc un roman. Limbajul familiar, tonul glumeț, oralitatea stilului, dinamismul acțiunii și înjurăturile (da, exact, înjurăturile) mi-au creat senzația că autorul îmi povestește, de pe scaunul din spate, istoria sa de viață. Între noi s-a creat instant complicitatea străinilor care ne-ar fi permis să poștim cafeaua din termos, ferindu-ne de ochii vigilenți ai șoferului de autobuz.
#alexandronic #confuz #hergbenet #lecturidevacanta
http://cutiadecarton.com/alex-andronic-confuz/

Post has attachment
În satul de la poalele muntelui fiecare casă are obloane verzi și mușcate roșii la fereastră. Oamenii vorbesc molcom și zâmbesc mult. Nu știu dacă înțeleg tot ce le zici, dar dau din cap aprobator, apoi ridică mâinile și încep să vorbească cu ele. Româna lor e ușor stricată. Accentul maghiar se simte de la prima silabă. Dar niciodată comunicarea nu a însemnat o problemă pentru ei. Zâmbetul este identic, indiferent de limba în care visezi.
#cutiadecarton #calatorie #torocko
http://cutiadecarton.com/satul-cu-muscate-rosii/

Post has attachment
Soarele e sus, tot mai sus deasupra Mureșului. Razele lui împrăștie sclipici peste picăturile de rouă. Câinele se apropie în viteză și te doboară la pământ. Vă hârjoniți în iarba udă. Blana lui e atât de albă și atât de plăcută la atingere. Te linge pe față și tu te strâmbi. De câte ori să-i repeți că nu-ți place sa te lingă pe față? Fericirea din ochii lui îți bagă cuvintele la loc. Cum ai putea să-l cerți? Îți strecori mâna-scut între botul lui catifelat și fața ta umezită deja. El îți linge mâna cu și mai mult entuziasm. Îl dai la o parte cu o mișcare-mângâiere și te ridici cu elan. Începi să alergi. Baloții de paie sunt jaloane. Câinele zvâcnește ca o săgeată. E cu mult înaintea ta. Un picior înaintea celuilalt. Când ai alergat pe câmp ultima oară? Ai cam uitat cum se face asta. Un balot, doi baloți, trei baloți. Îți vine să-ți scuipi plămânii. Ceva înțeapă, acolo, da, acolo, undeva în partea dreaptă, între ultimele coaste. Mda, nu mai ai douăș’trei de ani, chiar dacă nu-ți place să recunoști asta.

Post has attachment
Dincolo de firul epic întortocheat, Victoria Schwab – Acest cântec neîmblânzit - îmi trezește adevărate dileme existențiale. Nu că-i prea complicată acțiunea și greu de urmărit. Nici vorbă de așa ceva. Doar că trebuie să te întrerupi constant din citit pentru a-ți clarifica anumite aspecte ale lumii în care trăiești. Personal, paralele monștrii din roman – monștrii cu fețe umane din lumea în care trăim, m-au determinat să-mi pun un milion de întrebări. Când vom scăpa din roata asta a violențelor, roată care se învîrte continuu, născând alți și alți monștri? Când va pricepe omenirea că violența nu poate naște decât violență, și nu putem găsi pace și liniște aplicând de zeci de mii de ani aceleași metode ineficiente de-a stârpi violența prin războaie?
#cutiadecarton #hergbenet #victoriaschwab #acestcantecneimblanzit #lecturidevacanta
http://cutiadecarton.com/victoria-schwab-acest-cantec-neimblanzit/
Wait while more posts are being loaded