Profile cover photo
Profile photo
Jun Cupcakekasih
65 followers
65 followers
About
Jun's posts

Post has attachment
Bertenanglah Ya!
...kadang-kadang timbul juga rasa bosan yang amat sangat apabila berhadapan dengan manusia yang suka sangat menjadi juri awam. Ada saja yang tak kena pada pandangan matanya. Memang susah nak dengar dia memuji. Kalau pun ada kata-kata manis yang keluar dari ...

Post has attachment
Kek Hantaran 2017
Salam,  Tiba-tiba rasa suka untuk menghias kek datang semula dan inilah dua kek yang sempat saya hias sebagai pembuka tirai tahun ni. Dua dua untuk meraikan pengantin baru.  Kek dilapisi frosting buttercream berperisa lemon. Memang sedap sebab rasa masam tu...

Post has attachment
Hikayat Penyambung Hayat
Subhanallah Diam tak diam, hari ni dah hari ke-5 utk tahun 2017. Tak teringat saya nak buat coretan tahun baru pada 1 Januri 2017 lalu. Sesar tak sedar, dah ketinggalan 5 hari. Tapi takpalah, sebab walaupun terlambat tapi saya rasa bersyukur sebab masih ber...

Post has attachment
Utan Cafe Golf Range
Salam Memang habit saya, kalau nak cari tempat jamu selera mesti cari info kat blog. Setakat ni memang tak menghampakan. Jadi kali ni saya nak share lokasi Utan Cafe Golf Range yang terletak di Salak Tinggi yang menghidangkan makanan yang sangat sedap dan p...

Post has attachment
Tahun Baru Datang Lagi
Tahun 2016 semakin menghampiri garisan penamat. Usia kita pun semakin singkat. Berkurangan setiap saat dan putaran setahun semakin lengkap. Laju sungguh masa berlalu. Macam peluru. Bergerak terus ke depan dan siapa yang ingin maju seiringan perubahan masa k...

Post has attachment
Angin Baru
...tiba-tiba saya berasa seronok hendak berblog semula. Teringat nak tulis itu ini...buat begitu begini. Mujur saya tak delete jer blog ni, rupa-rupanya cinta boleh berputik semual..hahaha! Macam orang bercinta pulak. Sebenarnya, apabila dah lama ditinggalk...

Post has attachment
Biar Ditolak, Jangan Berganjak
GENDANG sudah dipalu!

Pengumuman kursus Haji sudah pun dihebahkan di serata masjid sekitar kariah Subang Jaya. Saya percaya masjid di seluruh negeri juga sedang rancak mengendalikan kursus Haji untuk jemaah masing-masing. Tahun ini masjid Annur menawarkan ...

Post has attachment
**
Selagi kita mati, syaitan tak akan pernah putus asa menyesatkan kita, anak cucu nabi Adam a.s

Syaitan akan memperindahkan sesuatu perkara agar kita teruja untuk melakukannya tanpa rasa bersalah kerana perkara tersebut tidak dilihat sebagai maksiat. Contohn...

Post has attachment
Pergi Juga Bunga Hati
ANNA menyeka airmatanya. Hidungnya terasa amat ketat. Dadanya penuh. Perut sebu. Berita yang baru diterima sebentar tadi membuatkan Anna lembik kaki. Cepat-cepat dia merebahkan badan di katil. Tak mampu lagi hatinya hendak menanggung segunung kesal yang men...

Post has attachment
Sesaat Tak Lambat
Kegembiraan menyambut kepulangan emak dari mengerjakan ibadah umrah bertukar duka apabila adik beritahu mak kena bermalam di ward.

Segera saya mengajar suami ke hospital selepas selesai solat Maghrib. Beg berisi baju dan telekung serta beberapa keperluan l...
Wait while more posts are being loaded