Profile

Cover photo
Jun Cupcakekasih
63 followers|16,699,411 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Bahagia
Bahagia itu Luas Maknanya (Kitab La Tahzan) Nikmat bahagia tidak boleh diukur hanya dengan harta benda dan pangkat sahaja kerana ia juga boleh dihayati jika dilihat dengan 'mata iman'. Jika kita faham dan kita amal, maka kita juga boleh menikmati bahagia. 1...
 ·  Translate
Bahagia itu Luas Maknanya (Kitab La Tahzan) Nikmat bahagia tidak boleh diukur hanya dengan harta benda dan pangkat sahaja kerana ia juga boleh dihayati jika dilihat dengan 'mata iman'. Jika kita faham dan kita amal, maka kita...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Kelebihan Arafah
Kelebihan Arafah (Ustaz Haji Hashim bin Haji Karim) 1. Padang Rukun Haji. 2. Padang turun ayat al-Quran terakhir (penyempurnaan agama Islam). 3. Padang Haji wada'. 4. Padang mengeluarkan airmata Saidina Umar. 5. Padang pertemuan Adam dan Hawa. 6. Padang kea...
 ·  Translate
Kelebihan Arafah (Ustaz Haji Hashim bin Haji Karim) 1. Padang Rukun Haji. 2. Padang turun ayat al-Quran terakhir (penyempurnaan agama Islam). 3. Padang Haji wada'. 4. Padang mengeluarkan airmata Saidina Umar. 5. Padang pertem...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Simpan Sikit Sentap Tu!
Salam, RUGI sangat bagi yang masih ada ayah dan ibu tapi tidak meluangkan masa secukupnya bersama-sama mereka, selagi hayat dikandung badan. Janganlah nanti apabila emak ayah dah mati, baru nak tunggang-langgang balik kampung. Terkam jenazah yang dah kaku, ...
 ·  Translate
Salam, RUGI sangat bagi yang masih ada ayah dan ibu tapi tidak meluangkan masa secukupnya bersama-sama mereka, selagi hayat dikandung badan. Janganlah nanti apabila emak ayah dah mati, baru nak tunggang-langgang balik kamp...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Labaikkallah
KELEBIHAN  1. PADANG Rukun Haji Padang Turun ayat al-Quran Akhir (penyempurnaan agama Islam) 3. Padang Haji Wada' 4. Padang mengeluarkan airmata Saidina Umar 5. Padang pertemuan Adam dan Hawa. 6. Padang keampunan Allah swt (dosa-dosa terhapus semasa wuquf)....
 ·  Translate
KELEBIHAN  1. PADANG Rukun Haji Padang Turun ayat al-Quran Akhir (penyempurnaan agama Islam) 3. Padang Haji Wada' 4. Padang mengeluarkan airmata Saidina Umar 5. Padang pertemuan Adam dan Hawa. 6. Padang keampunan Alla...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Miss Corn is 15
Assalamualaikum Intro paling cliche' ....pejam celik, pejam celik... "PEJAM celik, pejam celik Miss Arina delavinci a.k.a Miss Corn dah pun 15 tahun. She is the happiest girl, yang pernah OJ kenal. She is very positive person, very determine person, always ...
 ·  Translate
Assalamualaikum Intro paling cliche' ....pejam celik, pejam celik... "PEJAM celik, pejam celik Miss Arina delavinci a.k.a Miss Corn dah pun 15 tahun. She is the happiest girl, yang pernah OJ kenal. She is very positive person...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Menjejaki Memori di TKC
Assalamualaikum HARI yang penuh bersejarah. Bukan untuk saya seorang saja, tapi buat beribu-ribu bekas pelajar Kolej Tunku Kurshiah kerana semalam, 1 Mei 2012, sekali lagi kolej meraikan majlis bertaut kasih atau reunion 2012 khusus buat bekas kakak kakak s...
 ·  Translate
Assalamualaikum HARI yang penuh bersejarah. Bukan untuk saya seorang saja, tapi buat beribu-ribu bekas pelajar Kolej Tunku Kurshiah kerana semalam, 1 Mei 2012, sekali lagi kolej meraikan majlis bertaut kasih atau reunion 201...
1
Add a comment...
Have her in circles
63 people
Wan Fatihanum Wan Rusli's profile photo
Dibah Shokri's profile photo
Iman Akmal (Joe Pro12)'s profile photo
yang nazaltul shafinaz omar khan's profile photo
Clark El salleh's profile photo
izmin collection's profile photo
sl na's profile photo
‫مدرسة البنات‬‎'s profile photo
muhammad zaheer awan's profile photo

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Nikmat Yang Tersirat
Tanggungjawab Sesama Muslim ( Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani, Kuliah Dhuha,  11 Mac 2013) 1. Menjawab salam (kalau org kirim salam pun kita wajib jawab). 2. Melawat orang sakit. 3. Mengiringi jenazah. 4. Mendoa orang bersin. 5. Memenuhi undangan majlis (wala...
 ·  Translate
Tanggungjawab Sesama Muslim (Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani, Kuliah Dhuha, 11 Mac 2013) 1. Menjawab salam (kalau org kirim salam pun kita wajib jawab). 2. Melawat orang sakit. 3. Mengiringi jenazah. 4. Mendoa orang bersin. 5...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Cerita Raya di Lembah Tengah
Assalamualaikum SEKEJAP saja 1 Syawal berlalu, hari ni dah seminggu. Bagi kami sekeluarga, meriahnya kalau semua ahli keluarga dah berkumpul semeja. Saya ada enam beradik, empat di Lembah Kelang, dan dua lagi tinggal di luar kawasan. Adik ke-4, Dr N dan sua...
 ·  Translate
Assalamualaikum SEKEJAP saja 1 Syawal berlalu, hari ni dah seminggu. Bagi kami sekeluarga, meriahnya kalau semua ahli keluarga dah berkumpul semeja. Saya ada enam beradik, empat di Lembah Kelang, dan dua lagi tinggal di luar...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Makna Sebuah Hayat
Kuliah Jumaat 13 Mac 2015 Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani Kuliah Dhuha ini berdasarkan kitab Alam Roh, setiap Jumaat, bermula jam 10 am - 11 am. Catatan nota khas untuk rujukan admin blog ini dan mereka yang berminat. Tajuk: Makna sebuah Kehidupan (Bagi yang ...
 ·  Translate
Kuliah Jumaat 13 Mac 2015 Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani Kuliah Dhuha ini berdasarkan kitab Alam Roh, setiap Jumaat, bermula jam 10 am - 11 am. Catatan nota khas untuk rujukan admin blog ini dan mereka yang berminat. Tajuk: Ma...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Jahil Sang Kelkatu
Allah Hidup ini sebenarnya untuk Allah Hidup ini sebenarnya untuk mencari Allah Dunia ini sebenarnya modal untuk mencari Allah untuk kamu aku dia mencari Allah tapi kamu seperti kelkatu teruja cahaya lampu Tanpa ilmu kamu macam kayu bisu dan beku jahil nomb...
 ·  Translate
Allah Hidup ini sebenarnya untuk Allah Hidup ini sebenarnya untuk mencari Allah Dunia ini sebenarnya modal untuk mencari Allah untuk kamu aku dia mencari Allah tapi kamu seperti kelkatu teruja cahaya lampu Tanpa ilmu kamu mac...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Hanya Satu Saja
Assalamualaikum AKHIRNYA saya dah jumpa password beberapa akaun Instagram dan emails. Sebenarnya setiap kali buku akaun baru, bukan tak simpan password kat buku nota khas. Tapi masalahnya ialah lupa. Ini memang masalah turun temurun. Pelupa sangat sampai ta...
 ·  Translate
Assalamualaikum AKHIRNYA saya dah jumpa password beberapa akaun Instagram dan emails. Sebenarnya setiap kali buku akaun baru, bukan tak simpan password kat buku nota khas. Tapi masalahnya ialah lupa. Ini memang masalah turun ...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Doa buat Normala dan Sofea
Assalamualaikum HARI ni saya nak update lagi cerita pasal Puan Normala Taib dari Alor Star yang menghidap penyakit SLE dan anak kecil comelnya, Sofea, yang menghidap penyakit Enconpresis dan juga dikhuatiri diancam kanser hati. Akibatnya kedua-dua beranak i...
 ·  Translate
Assalamualaikum HARI ni saya nak update lagi cerita pasal Puan Normala Taib dari Alor Star yang menghidap penyakit SLE dan anak kecil comelnya, Sofea, yang menghidap penyakit Enconpresis dan juga dikhuatiri diancam kanser ha...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
63 people
Wan Fatihanum Wan Rusli's profile photo
Dibah Shokri's profile photo
Iman Akmal (Joe Pro12)'s profile photo
yang nazaltul shafinaz omar khan's profile photo
Clark El salleh's profile photo
izmin collection's profile photo
sl na's profile photo
‫مدرسة البنات‬‎'s profile photo
muhammad zaheer awan's profile photo
Basic Information
Gender
Female
Story
Introduction
THE First Editor of Cosmopolitan Malaysia
Former Assistant Editor Jelita Magazine
Writing is my passion
Baking & Decorating Cakes is my hobby
I love Islam
Links
Contributor to