Profile

Cover photo
Jun Cupcakekasih
62 followers|17,258,547 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Biar Ditolak, Jangan Berganjak
GENDANG sudah dipalu!

Pengumuman kursus Haji sudah pun dihebahkan di serata masjid sekitar kariah Subang Jaya. Saya percaya masjid di seluruh negeri juga sedang rancak mengendalikan kursus Haji untuk jemaah masing-masing. Tahun ini masjid Annur menawarkan ...
 ·  Translate
GENDANG sudah dipalu! Pengumuman kursus Haji sudah pun dihebahkan di serata masjid sekitar kariah Subang Jaya. Saya percaya masjid di seluruh negeri juga sedang rancak mengendalikan kursus Haji untuk jemaah masing-masing. Tah...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Pergi Juga Bunga Hati
ANNA menyeka airmatanya. Hidungnya terasa amat ketat. Dadanya penuh. Perut sebu. Berita yang baru diterima sebentar tadi membuatkan Anna lembik kaki. Cepat-cepat dia merebahkan badan di katil. Tak mampu lagi hatinya hendak menanggung segunung kesal yang men...
 ·  Translate
ANNA menyeka airmatanya. Hidungnya terasa amat ketat. Dadanya penuh. Perut sebu. Berita yang baru diterima sebentar tadi membuatkan Anna lembik kaki. Cepat-cepat dia merebahkan badan di katil. Tak mampu lagi hatinya hendak me...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Rebah di Arafah
Catatan dari Tingkat 10C SEBAIK sahaja matahari membenamkan wajahnya di sebalik bukit, seluruh bumi Arafah gelap. Hanya sedikit cahaya daripada lampu kalimantang khemah menerangi suasana yang cukup hening. Semua jemaah Haji baru sahaja selesai bermunajat, m...
 ·  Translate
Catatan dari Tingkat 10C SEBAIK sahaja matahari membenamkan wajahnya di sebalik bukit, seluruh bumi Arafah gelap. Hanya sedikit cahaya daripada lampu kalimantang khemah menerangi suasana yang cukup hening. Semua jemaah Haji b...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Superfrends, Bukan Superman
Selami dunia Superfrends Sekadar Amal Kecil DAH lama saya ikuti perkembangan Superfrends, sebuah pertubuhan sukarela yang tidak jemu-jemu menjengah kehidupan insan yang tidak bernasib baik. Bukan senang nak buat kerja amal kerana cabarannya bukan calang-cal...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Kuasa Allah Jangan Disukat (2)
Assalamualaikum JANUARI 2016 sudahpun dua minggu kita lalui dengan kesibukan yang sama sahaja seperti tahun tahun sebelumnya. Alhamdulillah, kita masih sihat dan rezeki pun ada secukupnya.  Biasanya awal tahun macam ni saya sibuk planning one big project. T...
 ·  Translate
Assalamualaikum JANUARI 2016 sudahpun dua minggu kita lalui dengan kesibukan yang sama sahaja seperti tahun tahun sebelumnya. Alhamdulillah, kita masih sihat dan rezeki pun ada secukupnya. Biasanya awal tahun macam n...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Kuasa Allah Usah di Sukat
Assalamualaikum JANUARI 2016 sudah dua minggu dilalui. Imbas kembali lembaran hidup saya pada 2015. Keseluruhan jiwa raga saya dah tak ingat perkara lain kecuali memikirkan bab Haji. Topik lain semua saya tak minat. Jadi selepas dapat kata putus daripada pi...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have her in circles
62 people
‫مدرسة البنات‬‎'s profile photo
razlen dahlan's profile photo
Ezza Eziana's profile photo
Fida Ida's profile photo
Iman Akmal (Joe Pro12)'s profile photo
adiWidget™'s profile photo
GBG Malaysia's profile photo
Sari Othman's profile photo
Ima Meow's profile photo

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
**
Selagi kita mati, syaitan tak akan pernah putus asa menyesatkan kita, anak cucu nabi Adam a.s

Syaitan akan memperindahkan sesuatu perkara agar kita teruja untuk melakukannya tanpa rasa bersalah kerana perkara tersebut tidak dilihat sebagai maksiat. Contohn...
 ·  Translate
Selagi kita mati, syaitan tak akan pernah putus asa menyesatkan kita, anak cucu nabi Adam a.s Syaitan akan memperindahkan sesuatu perkara agar kita teruja untuk melakukannya tanpa rasa bersalah kerana perkara tersebut tidak d...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Sesaat Tak Lambat
Kegembiraan menyambut kepulangan emak dari mengerjakan ibadah umrah bertukar duka apabila adik beritahu mak kena bermalam di ward.

Segera saya mengajar suami ke hospital selepas selesai solat Maghrib. Beg berisi baju dan telekung serta beberapa keperluan l...
 ·  Translate
Kegembiraan menyambut kepulangan emak dari mengerjakan ibadah umrah bertukar duka apabila adik beritahu mak kena bermalam di ward. Segera saya mengajar suami ke hospital selepas selesai solat Maghrib. Beg berisi baju dan tele...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Janganlah Pergi
CERITA ANNA PAGI Selepas tertangguh beberapa hari akhirnya Anna sampai juga ke rumah Pia. Belum sempat pun si pemandu mematikan enjin kereta, Anna sudah berlari ke ruang tamu di tingkat atas sambil mata meliar mencari Pia. Keriuk tangga kayu yang dipijak An...
 ·  Translate
CERITA ANNA PAGI Selepas tertangguh beberapa hari akhirnya Anna sampai juga ke rumah Pia. Belum sempat pun si pemandu mematikan enjin kereta, Anna sudah berlari ke ruang tamu di tingkat atas sambil mata meliar mencari Pia. Ke...
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Kek Hantaran Menantu
Assalamualaikum DAH lama tak pos gambar kek kat laman blog saya ni sebab dah lama juga sayabtak ambil order. Minat nak merias ke masih ada tapi nak pulun banyak-banyak macam dulu tu memang saya tak mapu. Banyak benar faktor menolak dan yang paling major ial...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Kuasa Allah Usah di Sukat
Assalamualaikum JANUARI 2016 sudahpun dua minggu kita lalui dengan kesibukan yang sama sahaja seperti tahun tahun sebelumnya. Alhamdulillah, kita masih sihat dan rezeki pun ada secukupnya.  Sebenarnya sejak turun-temurun awal tahun adalah detik tersibuk dal...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jun Cupcakekasih

Shared publicly  - 
 
Satu Dua Cukuplah
MAAF Saya minta maaf kalau ada yang berasa hati sebab saya tak accept beberapa jemputan grup Whatsapp (WA). Bukan sombong atau jual mahal tapi saya nak menjimatkan masa dan tenaga. Lagi banyak grup WA yang saya sertai maknanya lebih kerap kena 'cuci' handph...
 ·  Translate
MAAF Saya minta maaf kalau ada yang berasa hati sebab saya tak accept beberapa jemputan grup Whatsapp (WA). Bukan sombong atau jual mahal tapi saya nak menjimatkan masa dan tenaga. Lagi banyak grup WA yang saya sertai makn...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
62 people
‫مدرسة البنات‬‎'s profile photo
razlen dahlan's profile photo
Ezza Eziana's profile photo
Fida Ida's profile photo
Iman Akmal (Joe Pro12)'s profile photo
adiWidget™'s profile photo
GBG Malaysia's profile photo
Sari Othman's profile photo
Ima Meow's profile photo
Basic Information
Gender
Female
Story
Introduction
THE First Editor of Cosmopolitan Malaysia
Former Assistant Editor Jelita Magazine
Writing is my passion
Baking & Decorating Cakes is my hobby
I love Islam
Links
Contributor to