Profile cover photo
Profile photo
Zita Gurmai
28 followers
28 followers
About
Zita's posts

Post has attachment

Post has attachment
Édesanyám mindig arra tanított, hogy nyújtsak segítő kezet a rászorulóknak, mert egy segítő kéz hozza majd a többit. Így örömmel ajánlottam fel segítségemet és támogatásomat a Bihar megyei Szociáldemokrata Nőklub rendezvényének megvalósításához.

Post has attachment

Post has attachment
A francia kormány az elmúlt héten egy új esélyegyenlőségi jogszabály tervezetéről tárgyalt, amelynek célja, hogy az élet minden területén előmozdítsa a nemek közötti esélyegyenlőség érvényesülését. A francia kormány döntése jól mutatja a nők helyzetének javítása iránti elkötelezettségüket. Világosan jelzi, hogy Franciaország belátta: ahhoz, hogy kivezessük Európát a válságból, nem kevesebb, hanem több esélyegyenlőségre van szükség!

Post has attachment
Bízom benne, hogy jövőre már senkit nem fog atrocitás érni, mert kiáll a tolerancia, az elfogadás és a sokszínű társadalom értékei mellett. Bízom benne, hogy hamarosan eljönnek azok az évek, amikor a rendőrök minálunk is már csak azért jönnek a Felvonulásra, hogy a menetet kísérjék és nem azért, hogy fröcsögő, agresszív emberektől kelljen megfékezniük a békés, vidám ünneplőket.

Post has attachment
Az Európai Unió 27 tagállama közül 12-ben több mint a fiatalok negyedének nincs munkája: számuk összesen 5,6 millió főre tehető. Vannak olyan országok, ahol a 25 éven aluliak között az állástalanok vannak többségben! Eközben a tagállamok kétharmadában folyamatosan romlik a munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzet. A helyzet válságos, cselekedni kell!

Post has attachment
Az előző bejegyzésben nagyvonalakban bemutattam az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének a nemek közötti fizetésbeli különbségek megszüntetéséért indított kampányát. Most szeretném a kampányunk három fő célkitűzését egy kicsit részletesebben bemutatni.

Post has attachment
Az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezete az elmúlt héten Szófiában tartotta éves konferenciáját, ahol egy figyelemfelhívó kampány elindítását jelentettük be, amelynek témája a nők és férfiak közötti fizetésbeli különbségek visszaszorítása. Itt az idő, hogy bezárjuk a bérollót: ugyanazért a munkáért mindenkinek ugyanakkora fizetés jár, függetlenül attól, hogy női vagy férfi munkavállalóról van-e szó.

Post has attachment

Post has attachment
Csütörtökön, a plenáris héten, Strasbourgban találkoztam hat amerikai újságíróval, akikkel a 2014-es európai parlamenti választások fontosságáról, és az ezzel járó kihívásokról beszélgettem. Természetesen fő területem, a nemek közötti egyenlőség ugyancsak szóba került.
Wait while more posts are being loaded