Profile cover photo
Profile photo
Faizal Zainudin
116 followers -
Assalamulaikum
Assalamulaikum

116 followers
About
Faizal Zainudin's posts

Post has attachment
Itinerary : Seoul Autumn Foliage (November 2015)
Assalamualaikum & Salam Aidilfitri. Sihat semuanya? Jangan parah terlebih bedal lemang dan rendang ye. Kekalkan momentum Ramadhan supaya fizikal kekal sihat dan cergas. Selamat hari raya aidilfitri Kancil ucapkan kepada semua pembaca setia lagi budiman seka...

Post has attachment
Itinerary : Jeju Summer Roadtrip (May 2015)
Assalamualaikum & Salam Budiman pembaca sekalian, Sementara mood nak menulis masih membara ni jom sambung itinerary berikutnya. Ini kali kedua ke Korea Selatan. Trip ke Jeju ni kira macam trip penutup sebelum sambung belajar. Betul2 seminggu sebelum pendaft...

Post has attachment
Itinerary : Japan Solo Backpacking Trip (May 2017)
Assalamualaikum & Salam Ramadhan semua. Lama sangat dah labah-labah bersarang kat blog ni. Berapa generasi agaknya diorang dah beranak-pinak dan bermaharajalela kat sini. Last entri 8 bulan yang sudah ( Bandung ). Harap2 lepas ni dapat la lebih istiqomah me...

Post has attachment

Post has attachment
Bandung : More Than Meets The Eye :
Assalamualaikum & salam sejahtera kepada pembaca budiman sekalian. Saya harap anda semua berada dalam keadaan sihat walafiat. Terima kasih atas sokongan yang tak putus2 walaupun jarang sekali dapat saya update blog ni. God knows how I miss writing and shari...

Post has attachment
Itinerary : Melbourne - Tasmania Road Trip
Assalamualaikum, Salam Ramadhan. Harap belum terlambat untuk saya ucapkan selamat menajalani ibadah puasa kepada semua pembaca sekalian. Semoga kita semua beroleh keberkatan. Hari ni saya nak kongsikan itinerary trip terbaru saya pada Mei 2016. Setelah enam...

Post has attachment
Itinerary : Europe
Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Dah empat bulan tak berusik blog ni. Alhamdulillah dah boleh start menulis balik since exam dah habis. Rasa sedikit janggal nak menulis balik. Dalam masa beberapa bulan berhibernasi ni, ramai yang email minta itinerary tri...

Post has attachment
Ceylon : A Land Like No Other - Day 5 (February 3, 2015)
Assalamualaikum & Salam Sejahtera ! Genap setahun pengembaraan kami ke bumi Ceylon Sri Lanka. And this is the final entry untuk trip singkat 5 hari 4 malam di sana. Galle terletak di bahagian Selatan Sri Lanka menghadap Lautan Hindi. Awal pagi kami bangun, ...

Post has attachment
Ceylon : A Land Like No Other - Day 5 (February 3, 2015)
Assalamualaikum & Salam Sejahtera ! Genap setahun pengembaraan kami ke bumi Ceylon Sri Lanka. And this is the final entry untuk trip singkat 5 hari 4 malam di sana. Galle terletak di bahagian Selatan Sri Lanka menghadap Lautan Hindi. Awal pagi kami bangun, ...

Post has attachment
Ceylon : A Land Like No Other - Day 4 (February 2, 2015)
Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Menyambung kembali coretan tertunda di bumi Ceylon. Hari keempat merupakan highlight (kononnya) untuk trip kali ni iaitu pedakian puncak Adam's Peak. Adam's peak berketinggian 2243 meter dari paras laut, terletak di Centra...
Wait while more posts are being loaded