Demà divendres es presenta de 10 a 19 h a la planta baixa del Centre d'Estudis i Documentació el projecte sobre fotografia “Made in Balears. Fotògrafs internacionals a les Illes”.

Des de la dècada de 1930, les Illes Balears són un lloc de visita d'artistes plàstics. Atrets per motivacions diverses i especialment pel seu desenvolupament turístic, molts #fotògrafs varen viatjar a les Illes per complir treballs per encàrrec de premsa i editorials, per a producció pròpia, per lleure o fugint de la greu situació de crisi econòmica de l'Europa d'entreguerres. A través del seu testimoni fotogràfic elaboraren una lectura visual i una forma d'entendre la tensió entre la tradició i el progrés, entre folcklore i modernitat.
Aquesta mostra comprèn còpies modernes digitals a partir de negatius i positius d'època de fotògrafs com Dré Brenneker, Francesc Català-Roca, Jack Garofalo, Lore Krüger, Xavier Miserachs i Dennis Stock, entre d'altres.
 
Comissariat científic: Catalina Aguiló Ribas (Universitat de les Illes Balears, UIB), Maria-Josep Mulet Gutiérrez (Universitat de les Illes Balears, UIB), Xavier Rossell Potau (Museud’ArtContemporani de Barcelona, MACBA) i Jacques Terrasa (Université de la Sorbonne, Paris IV, França). Projecte: La construcció d'una imatge turística a través de la fotografia. El cas de les Balears (I+D+i: HAR2010-21691. Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación. Ministerio de Economía y Competitividad. Gobierno de España. Coordinació técnica: Maria Sebastián Sebastián Disseny: Mont Marsà.

Foto: Jack Garofalo "Hotel Fénix", Mallorca 1965 © Jack Garofalo/Scoop 
Photo
Shared publiclyView activity