Profile cover photo
Profile photo
Nicolai Kostakis
413 followers
413 followers
About
Posts

 Vestas er i sandhed en interessant aktie - ingen anden aktie kan stige (og falde, bevares) så meget uden en egentlig nyhed.
Add a comment...

Post has attachment
I Politiken.dk kunne man d. 27. oktober læse debatindlægget: "Vores politiske debatkultur forhindrer politikere i at være ærlige", skrevet af Innovationsrådgiver Frederik Wiedemann.

Jeg så først artiklen i dag, deraf "forsinkelsen". 

Debatindlægget er skrevet "som afhopper" til Anita Bay Bundegaards kritik af Clement Kjersgaards interview-metode i DR-programmet "Hos Clement".

Jeg skal ikke her lave en længere udredning af ABB's kritikpunkter, men til alle jer der ikke har læst ABB's kronik, kan jeg kun anbefale at læse denne samt det efterfølgende svar på tiltale, skrevet af  Clement.

Hele diskussionen omhandler nemlig en yderst væsentlig problemstilling i det danske demokrati anno 2012.

Centrale spørgsmål, der rejses i den indledningsvise debat, rejst af ABB: 

Går journalisterne for hårdt til politikerne? For blidt? Er "Hos Clement" er show, der udelukkende er sat i verden for at profilere en, ifølge ABB og en stor del læsere der kommenterer kronikken og Clements forsvar i Politiken.dk, selvoptaget Clement, der blot er ude på at få så meget tid foran de snurende kameraer som muligt? En Clement som er aldeles ligeglad med hvad politikerne rent faktisk svarer på hans spørgsmål, og som kun fokuserer på at "fange dem i fælder", hvor de modsiger sig selv?

Svarene hertil skal være usagt, og for at vende tilbage til Frederik Wiedemanns debatindlæg, "Vores politiske debatkultur forhindrer politikere i at være ærlige", hvor forfatteren forsvarer Clements konfrontations journalistik  ved at pege på central problemstilling i den nuværende politiske debat:

"Problemet er opstået i takt med, at politikerne kommunikerer mere strategisk og professionelt, at mediedækningen intensiveres, at teknologien gør det nemt at dokumentere og sprede politikernes ord, og at politikernes status og afstand til befolkningen er blevet mindre."

(Et centralt problem, som Clements konfronterende journalistik, skal det vise sig, er en direkte reaktion imod).

På den ene side er politikkerne efterhånden svøbet så godt og grundigt ind i spin-doktorer  taktiske og til hudløshed indlærte floskler og "tom snak" som ikke indeholder nogen reel substans, og på den anden side er praktiseringen af denne type politisk kommunikation "forståelig nok", for med hastigheden på nyhedsstrømmen, mediernes fokus på at "tage politikerne på ordet, når de siger noget der umiddelbart står i modsætning til tidligere ytringer etc., ja da giver det meget god mening, at man bliver mere upræcis, vævende og i bund og grund - i sidste instans - intetsigende i sin kommunikation. Så bliver man da ikke hængt op på noget.

Man kunne argumentere for, at denne omsadling, dette strategiskifte sker med en hvis nødvendighed.

En anden væsentlig formulering fra debatindlægget:

"Journalister og politikere må lære af andre områder, hvor kommunikation har et sundere forhold til sandhed.

Hvordan kan det for eksempel være, at medarbejdere som regel har tillid til deres ledelse, selv om de ikke forventer at få den fulde sandhed om virksomheden?"

Hvorfor er forholdet til "sandheden" blevet så meget desto mere distanceret i takt med at vi (vælgerne) er kommet tættere på politikerne? Egentlig er det vel meget simpelt, og det korrekte svar - omend tingene sjældent er så sort / hvide -  synes i vid udstrækning at blive præciseret i det første af de to ovenstående citater. Politikerne bliver gået efter i sømmene, og i takt med, at de bliver bedre og bedre til at kommunikere uden at sige noget, jo mere desperat bliver pressen. Den del af pressen, der ikke formår at lave konfronterende og reelt seriøs journalistik, begynder at kigge efter beviser, der kan sige noget om politikerne - i deres skraldespande, ved at se nærmere på ægtefællens seksualitet, eller - sikkert nok - i gamle kærestebreve fra 7. klasse.   

Kan politikerne, under de givne omstændigheder, overhovedet andet end at opføre sig taktisk, famlende og kvælende upræcist i deres kommunikation som i vid udstrækning er udtænkt og formuleret af en hær af "medhjælpere"?

Eller sagt på en anden måde: Skal tingenes tilstand blive så ringe, at der opstår en decideret modstand imod floskler og tom snak fra politikernes "kunder", som er dig, mig og alle de øvrige vælgere i det danske kongerige?       

Der er, som med så meget andet, tale om en klassisk "hvad kom først - hønen eller ægget" problematik, for hjælpe den politiker, der som den første sænker paraderne. På den anden side - er det ikke os vælgere, der taber hver eneste dag, som tingene er lige nu?

Jeg glæder mig i hvert fald til at opleve den næste ærlige politiker, der rent faktisk mener det han / hun siger, som brænder for sin sag, og som jeg grundlæggende har tillid. 

Nuvel, jeg får ikke hele "sandheden "at vide, men som ansat i det danske kongerige, accepterer jeg som udgangspunkt, at det netop forholder sig sådan. Men jeg forventer, at det jeg får at vide virker troværdigt og ærligt.

Jeg ser frem til en stærk modreaktion imod hære af "politiske rådgivere", mere reel åbenhed fra politikerne, men også til en politisk manege, hvor det betaler sig at spille med (semi) åbne kort fra politikernes side.

Clements omtalte program på DR, og i det hele taget Clements befriende konfronterende journalistik, der søger at få politikerne til at svare på det, de rent faktisk bliver spurgt om, og ikke det de har øvet sig på at sige når de kritiske spørgsmål kommer, kan være den spæde start til en ny politisk scene, hvor modreaktionen mod den konfronterende journalist - den "ærlige" politiker - bliver en vindende strategi.

God søndag!    
Add a comment...

Post has attachment
Så banker weeekenden på døren, men er det nu også "rigtig" weekend?

Er der styr på arbejdet? Bestemt, på Texaspoker.dk er der lagt mere end nogensinde i ovnen til ekstra meget værdi hos stort set alle pokersites her i december, og siden oplever desuden en god vækst.

Kan man så holde weekend (med god samvittighed)?

Nej, naturligvis ikke - der skal arbejdes endnu mere, og man ved jo - trods alt - også godt med sig selv, at der ALTID er plads til at falde i.

Er der styr på livet "som sådan"? Stil ALDRIG det spørgsmål, det er vi mange der ved, at der aldrig kommer. Kan poker ændre på det? Nej, det er blot et spil, for pokker.

Har du drukket for meget kaffe?

Yes sir - go weekend derude, og til alle jer der kan li at spille poker (omend den handling i sidste instans er omtrent lige så absurd som alle andre handlinger her i livet), så kig da lige ind forbi siden, send den lidt kærlig (hvis I synes den fortjener det), eller gør noget helt andet ...

Hold weekend!
Add a comment...

Google+ folk: Er det standard, at ens billede ikke vises i søgninger under "sider på dansk" i google?

Og er der nogen, der har personlige erfaringer med en højere CTR pga. jeres billede?
Add a comment...

Post has attachment
Det er uden tvivl delt flere gange allerede, men hellere en gang for meget end en gang for lidt - her er lidt til alle natteravne (og andet godtfolk) i form af +Halfdan Timm s fremragende artikel om affiliate marketing.

Læs den, det er spild af tid ikke at gøre det.

Godnat Google+ people - whereever you are ....
Add a comment...

Til alle SEO-folk derude: Hvad mener du om Googles tilgang til brugeradfærd anno 2012?

Med andre ord: Hvor meget betyder det / "belønnes" en hjemmeside af en sund brugeradfærd?

Nu kan vi meget let springe ud i diverse diskussioner (og diskussioner er gode, de kan blot fjerne fokus nogle gange) om definition af "hvor meget". Så måske jeg skulle koge det ned til:

Mener du, at Google pt. belønner en hjemmeside for det faktum, at den data Google har tilgang til viser, at brugerne kan li' det, de finder på siden?

Skulle man være i tvivl om det faktum, at jeg tillader mig at tvivle på effekten af god brugeradfærd i forhold til placeringer i Google / andre søgemaskiner, så lad mig slå fast, at jeg stærkt betvivler det :-)

Holdningen er "kontroversiel" i den henseende, at der her må være tale om en faktor som de fleste fagfolk (især white hats) kan støtte op om bør tildeles en hvis effekt; dette med et vist forbehold for alle de muligheder, det dog åbner for manipulation. Men sådan er det jo med så meget, for ikke at sige alt - især i denne verden). 

Et sidespring: "post" Panda og Penguin

Der skal ikke herske tvivl om, at man - såfremt man arbejder lidt mere med SEO end det gennemsnitlige individ - på et eller andet tidspunkt under sine strabadser finder ud af at Google (og de andre søgemaskiner) ikke er så perfekt / ufejlbarlig endda. I særligt svage stunder kunne man måske endda fristes til at sige, at man undres over, at de ikke er bedre - selv når søgemaskinernes mangler ikke går ud over én selv.

Dér har jeg i øvrigt selv været - straffet af først den en opdatering (den starter med P), og dernæst den anden (den starter også med P), men jeg har aldrig været imod det, som opdateringerne slog ned på, og skulle man gå skridtet videre, kunne jeg måske endda oppe mig selv og sige, at jeg synes det er nogle fortrinlige opdateringer. Det synes jeg faktisk, 100% ærligt.

I hvert fald i teorien, for ret beset, så er jeg ikke så tosset med virkningen (eller mangel på samme) af Pinguin updaten. Den skal måske bare have yderligere 6 måneder til at vokse sig stor og modbydelig, nu må vi se - men lige nu er der i mine øjne tale om en nøgen fluevægt-kriger, der kæmper imod giganter i store rustninger, og som er bevæbnet med de mest moderne og hårdtslående våben :-)

     
Hvorfor betvivler jeg at søgemaskinerne imødegår såvel god som dårlig brugeradfærd?

Det korte svar er, at jeg selv har sider af begge typer, og at jeg - som ejer af "den gode hjemmeside" - med den ene mundvig kan sige "hvorfor bliver bruger af denne sides mønsteradfærd ikke i højere grad belønnet, mens jeg kan undre mig (og her kigger man jo mest på de andre forældres børn) og med den anden mundvig kan pege og i stilhed brokke mig over et stort antal komplet værdiløse siders høje rangering.

Ham der er "uenig" ville sige ..

Der er mange andre faktorer, der spiller ind. Og det er jeg enig i - men nogle hjemmesider er simpelthen så dårlige og ikke-værdiskabende, at hvad end de andre faktorer der spiller ind så end måtte være (en stærk linkprofil? - ja, der er absolut stadig nok føde til en hel hær af pingviner), så er det bare ikke helt tilfredsstillende nok.

Når alt kommer til alt, så er moder Google og alle de andre maskiner, der slider i det for at vægte relevans for os brugere af søgemaskinerne nok blot menneskelige og dermed fejlbarlige og langt fra perfekte.

Søgemaskinerne har jo rent faktisk også kun eksisteret i lidt over halvandet årti - så det er måske ikke så mærkeligt endda.

Men startede dette indlæg ikke som et simpelt spørgsmål om hvad alle I kloge hoveder derude mener om Googles forhold til god / dårlig brugeradfærd?

Og har jeg ikke netop skræmt alle væk, der måske rent faktisk havde tænkt sig at svare?  

Jeg tror det, men så fik JEG da skrevet lidt om MIN mening :-)

God dag derude i google+land!    
Add a comment...

Så kom mit fjæs i søgeresultaterne i google - på én gang lækkert og skræmmende. Man kan vel i dén grad sige, at tiderne hvor man lagde pen til arbejde, man måske ikke nødvendigvis var sindsygt stolt over er ovre. 

Mit eget billede i SERPS eller ej, så er det uden tvivl et skridt i den rigtige retning - om ikke for menneskeheden, så for noget der måske ikke lyder lige så prangende, men også har masser af værdi - kvaliteten af de ting, folk lægger online.

Fedt - god aften til jer alle derude i det forunderlige Google+ land, som jeg først lige er i gang med at lære at kende ....  

Et KÆMPE tak til +Halfdan Timm for - langt om længe - at få mig i gang herinde. En mere hjælpsom person skal man lede meget længe efter. Tak!
Add a comment...

Nogen der benyttet sig af / kigget lidt på Amino Kapital? 

- Uden sammenligning det fedeste initiativ, der er lavet for iværksættere og investorer inden for de sidste mange år. I det mindste i "øjenhøjde", hvor jævne folk som jeg selv har både tilgang og gavn af det.

Jeg er sikker på, at mange - på den ene side - ulykkeligt velhavende investorer med penge på kistebunden, og på den anden side håbefulde kreative sjæle med en god ide / et godt projekt vil finde kærligheden fremover.

Kæmpe thumbs up til Thorborg og co. for den gode ide og efterfølgende implementering.   
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded