Profile cover photo
Profile photo
Aktive Forbrugere
77 followers -
Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug
Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug

77 followers
About
Posts

Post has attachment
Generelt får forbrugerene alt for lidt oplysninger om hvor fødevarerne kommer fra og under hvilke forhold de er produceret. Teknologien giver nogle muligheder og det er interessant at nogle producenter og forhandlere eksperimenterer med nye former for forbrugerinformation. 
Add a comment...

Post has attachment
Økologi og dyrevelfærd er i høj kurs.Det ved de godt i Irma, og derfor tilbyder de nu deres kunder at følge med i juleænders opvækst. Helt fra de som små ællinger kun et døgn gamle ankommer til Lindbjerggård ved Randers, til de cirka 100 dage senere og 4 kilo tungere må lade livet for at ende på bordet juleaften.
Add a comment...

Post has attachment
Modebranchens måde at designe og markedsfører tøj på, er med til at skubbe til en forbrugerkultur præget af 'køb og smid væk'. Særligt hos de unge. Det er til skade for miljøet! Det kræver det en holdningsændring hos både producenter og forbrugerne, hvis det bæredygtige tøj skal prioriteres frem for den hurtigt skiftende mode.
Add a comment...

Post has attachment
Hormonforstyrrende kemikalier i forbrugerprodukter give en lang række problemer som barnløshed, fedme, tidlig pubertet, brystkræft og indlæringsproblemer. En ny banebrydende rapport fra FN/WHO dokumenterer problemerne og understreger behovet for at der handles. Find rapporten her:
http://www.unep.org/NEWSCENTRE/Default.aspx?DocumentID=2704&ArticleID=9403

Forbrugerrådet arbejder for et forbud mod kemikalierne og har derfor lavet en online underskriftindsamling, der skal samle opbakning til forbud mod hormonkemi i forbrugerprodukter i EU. Det er vigtigt at så mange som muligt skriver under. Så brug venligst 1 minut på at støtte underskriftsindsamlingen.
Add a comment...

Post has attachment
Maskinudbenet kød! Slagterierne fjerner de sidste rest af "kød" fra knoglerne ved at benmassen presses mod en perforeret stålcylinder. Derved skilles ben og bindevæv fra resten, der er en findelt masse, som typisk kaldes separatorfars. Separatorfarsen kan indeholde en del stoffer fra benmarven. Velbekommen! Måske er det alligevel bedre med lidt hestekød?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kyniske firmaer gør os syge af fødevarer! Ny international rapport anklager fødevareindustrien for at have hovedansvaret for verdens epidemier af fedme, hjertesygdomme og diabetes. Samtidig påvises det at industrien benytter samme tvivlsomme forretningsmetoder som tobaksindustrien.

Aktive Forbrugere mener at industrien vildleder forbrugerne omkring deres usunde fødevarer som er fyldt med fedt, sukker og salt.

Artikel fra avisen 24timer om ny rapport offentliggjort i det anerkendte medicinske forskningsmagasin The Lanchet. 
Add a comment...

Post has attachment
Aktivister i en række europæiske lande aktionerer i denne uge foran H&M butikker og på sociale medier for at få den svenske modegigant til at støtte en stærkt nødvendig forhøjelse af mindstelønnen for tekstilarbejdere i Cambodja.

Mindstelønnen for de Cambodjanske arbejdere er på 61 US$ om måneden. Det betyder at arbejderne er tvunget til at leve i dyb fattigdom med underernæring og elendig boligforhold. Over 90% af Cambodjas tekstilarbejdere er kvinder i alderen 18-35 og mange af dem har børn.
Add a comment...

Post has attachment
Mere end 10.000 lobbyister arbejder i Bruxelles, som dermed er verdens næststørste centrum for lobbyister efter Washington.

Aktive Forbrugere har lavet en Android smartphone app med et bykort over lobbykontorer og steder i Bruxelles.

Udforsk kortet og lær mere om lobbyisme i EU og Bruxelles. Find de danske og internationale lobbykontorer. Opdag de gode lobbysteder i Bruxelles. Se film om EU og lobbyisme.
Add a comment...

Post has attachment
Slagteriernes vildledende markedsføring af vandpumpet kød er blevet stoppet. Men Fødevarestyrelsens langsommelighed og langmodighed med fødevareindustrien gør simpelthen grin med os forbrugere og giver ordet forbrugerbeskyttelse en ny og kedelig mening.

Læs Aktive Forbrugeres klumme "Vi forbrugere er helt til grin" i avisen 24timer. 
Add a comment...

Post has attachment
Langt om længe griber Fødevarestyrelsen ind overfor Danish Crown og de andre slagterier, som i åbenlys strid med loven er fortsat med at vildlede forbrugerene omkring deres vand-pumpede kød.

Aktive Forbrugere har i årevis sat fokus på dette problem: http://aktiveforbrugere.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=61
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded