Profile cover photo
Profile photo
Piczinke Póniudvar
Gyerekprogramok a javából. Vidéki hangulat, varázslatos környezet!
Gyerekprogramok a javából. Vidéki hangulat, varázslatos környezet!
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Piczinke majális

A háromnapos rendezvénysorozat alkalmával színes, ötletes programokkal várjuk a gyermekeket, családokat a Piczinke Póniudvarban, 2017. április 29 - május 1. között,

Programok:
- Májusfa állítás (nyugodtan hozzatok magatokkal szalagot)
- kézműveskedés: májusbot készítés, lányoknak hajba virág és szalag koszorú
- trakizás
- állatsimogatás
- élmény pónilovaglás
- gyümölcsasztal
- játékok

És persze a játszóterünk, ahol mindent kipróbálhattok.

Belépőjegy:
Felnőtteknek: 1000 Ft
Gyerekeknek (két éves kortól): 2000 Ft

Részletek: https://www.facebook.com/events/158168498045633/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Póni bérlés oviknak, suliknak, rendezvényekre

Az utóbbi időben több óvoda, iskola, de volt olyan, hogy cégek is jelezték, hogy szeretnének pónit bérelni. Sőt, már játszóházas szülinapon is jártunk. Ennek mi több okból is örülünk, hiszen tudjuk, hogy a lovaglás fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt, de persze a megannyi jótékony hatása mellett, a gyerekeknek egy hatalmas élmény. A gyerekeknél olyan a póniló, mint egy varázspor, aki megtanítja őket az együttműködés, kölcsönös odafigyelés fontosságára és bevezeti őket egy új, csodás világba. http://poniudvar.hu/poniberlesoviknak/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kicsit távolinak tűnik, de nyári gyerektábor idén nyáron is a Póniudvarban! :)

Tudjuk, hogy a nyári szünet gyakran komoly kihívást jelent, hiszen a kicsik elhelyezéséről, szórakoztatásáról gondoskodniuk kell a nyári hónapok alatt is. Szülőként azt is tudjuk, hogy milyen nehéz másra bízni a gyerekeket, de néha muszáj elengedni a kezüket, hiszen a tábor egy örök emléket nyújt, -persze csak akkor, ha jól szervezett, ha képzett, türelmes és kedves vezetőkre bízhatjuk őket, na és persze ötletes, fordulatos játékokat, programokat találunk ki, hogy véletlenül se unatkozzanak. http://poniudvar.hu/gyerektaborok
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mi köze a húsvéthoz a nyúlnak?

A húsvéti nyúl vagy húsvéti nyuszi, a húsvéti ünnephez kötődő figura, a Mikuláshoz hasonlóan a gyermekfolklór része: a gyermekek „hisznek” a húsvéti nyúlban, amely tavasszal, általában húsvétkor titokban, mint a Mikulás, ajándékot hoz nekik. Hogyan is kapcsolódik e bájos, simogatni való szőrös állatka a keresztény ünnep, a feltámadás képzetköréhez? Első közelítésben talán azt mondhatnák – sehogy.

Pedig az ünnep termékenységgel kapcsolatos vonatkozásában magyarázat lehet a nyúl szapora volta. Mivel éjjeli állat, a holddal is kapcsolatba hozható, amely égitest a termékenység szimbóluma. Nyúl és tojás ősi kapcsolata a kutatók szerint a germán hagyományok alvilági istennőjének legendájában jelenik meg: eszerint a nyúl eredetileg madár volt, s az istennő haragjában négylábú állattá változtatta. E különös tulajdonságú állat hozzánk is német közvetítéssel került, de kialakulását homály fedi.

Az is lehet, hogy tévedésről van szó, mert régen egyes német területeken húsvétkor szokás volt gyöngytyúkot ajándékozni tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve Haselhuhn, röviden Hasel. A félreértés abból is eredhet, hogy németül a nyúl neve Hase. Mindenesetre a tojáshozó nyúl igen népszerűvé vált, a múlt század végén a képes levelezőlapok elterjedésével igen sokfelé eljutott.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Keresd a nyuszit- Húsvéti program a póniudvarban

Kalandos tojáskeresés a tavaszi „fűben”. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt édes meglepetések és felejthetetlen élmények húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben.

Mi vár a gyerekekre? Tojáskereső expedíció, minitrakis nyuszijárat, locsolkodás, kézműves foglalkozás, szalmaugráló, állatsimogató, nyuszi-simi, játszótér, trambulin, homokozó, hinták, és egyéb mókás dolgok!

Április 15-17-ig, 10:00-19:00-ig

Felnőtt: 1000 Ft
Gyerek: 2500 Ft
(Gyerek: 1 éves kortól)

Húsvéti programunkat itt találod: https://www.facebook.com/events/350259335371905/
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Igazi mesebeli helyre bukkantunk a Normafától pár percre. A Piczinke Póniudvarban törpepónikat, nyuszikat, törpemalacot, kecskét, sőt alpakkát is simogathattok, nem beszélve a szintén meseszerű környezetről a homokozóval, tekerős járművekkel és fából készült játszótérrel. Tömény cukiság Budapesten, aki nem hiszi, járjon utána!

Forrás: minimatine.hu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Néhány sor azonban kívánkozik a sztorihoz, mert mégiscsak Budapesten vagyunk, ahol egy – a fővárosba „ékelődött” – falu élete tárul elénk. Mi úgy mondjuk, hogy picinke, ők azt vallják: Piczinke. Mindkét esetben póni udvar, ahol a lovak mellett az állatvilág megannyi ritkasága üdvözli a látogatót.
Add a comment...

Post has attachment
Nálunk a gyerekek igazi szuperhősökké válnak. :)

Varázslatos szülinapi buli gyerekeknek. Valódi játék, felejthetetlen pillanat. Nem a megszokott játszóházas buli, hanem szabadban töltött, egyedi születésnap. Többféle csomagunk közül lehet választani, igazi interaktív születésnap,- akár póniháton lovagolva is. www.poniudvar.hu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ilyen nálunk.. :)

Kicsik és nagyok imádják a pónilovakat. Szeretettel jönnek hozzánk állatokat simizni, nagyokat játszani és persze lovagolni is. Kedvencünk a pónis szülinap.. olyankor a gyerkőcök egy igazi mesébe csöppennek, ahol a főszereplők saját maguk. Igazi királylányok és királyfik. :)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 01. 06.
8 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded