Profile

Cover photo
Antonio Santiago
Lives in Reston, Va
69 followers|215,601 views
AboutPostsVideosReviews

Stream

Antonio Santiago

Shared publicly  - 
2
Add a comment...

Antonio Santiago

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Antonio Santiago

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Antonio Santiago

Shared publicly  - 
 
Hola,

permeteu-me demanar-vos l'opinió sobre la vaga dels treballadors de TMB prevista pel proxim Mobile World Congress. Per centrar el debat us proposo agafar aquest article d'un treballador de TMB. Em sembla representatiu de les posicions que coneixem dels treballadors.

http://adestemps.wordpress.com/2012/02/09/nomes-puc-defensar-la-amb-totes-les-meves-forces/Per començar agafo aquest paragraf:

Per què defenso la vaga a TMB? Com a treballador, no puc fer altre cosa que donar suport a aquells i aquelles que decideixen lluitar per millorar les seves condicions laborals. Per solidaritat, i perquè tard o d’hora això ens reverteix posivitament a tothom. Però més encara: com a treballador que busca anar més enllà que simplement millorar les condicions laborals dins el marc del sistema capitalista, el fet que s’hagi decidit en multitudinàries assemblees, encara em transmet més legitimitat, més força, més coherència a aquesta decisió.

- Com a treballador, no puc fer altre cosa que donar suport a aquells i aquelles que decideixen lluitar per millorar les seves condicions laborals.

Com a treballador, es a dir tenint en compte la dimensió individual o de grup d'interessos. Dimensió individual que barreja en aquest l'article amb la dimensió "societat" quan parla de la pujada de preus del transport públic. Llavors està defensant la pujada de sous només tenint en compte els seus interessos, sense tenir en compte el contexte o les consequencies en un entorn mes ampli.

- Per solidaritat, i perquè tard o d’hora això ens reverteix posivitament a tothom.

Per solidaritat amb ell mateix o com a molt amb el seus companys. Que aixó reverteixi en positiu per a la societat podria ser en segona o terçera derivada, però en primer terme es evident que és un perjudici per l'augment de costos que suposa.

- Però més encara: com a treballador que busca anar més enllà que simplement millorar les condicions laborals dins el marc del sistema capitalista, el fet que s’hagi decidit en multitudinàries assemblees, encara em transmet més legitimitat, més força, més coherència a aquesta decisió.

Sempre he defensat l'unió d'un colectiu en defensa d'un objectiu comú. A part del component romántic que alguns volem percebre en aquests moviments,reinvidico la força que es genera en cadascun del individus que permet arribar molt mes lluny que una lluita individual. Però tot aixó pren un gust amarg quan la bandera que encapçala la lluita és el benefici economic del grup, independenment del dany que es façi a la societat en la que es viu. Actuar d'aquesta manera desplaça la linea que delimita els bandols del just/injust o legitim/ilegitim a simplement ells/nosaltres. Que diferencia aquesta actuació de la rapinya dels banquers a costa de la riquessa del pais, només que a TMB son més i son dels "nostres"?


I quan menysprean el mal que pot fer a la ciutat i diuen que això només molesta al empresaris penso que en primera instancia segur, però quan aquest congrés deixarà 90 milions d'euros a l'any fins al 2018, podem pensar que molts treballadors es veuran afectats. Aquest congrés dura 4 dies, pero l'ecosistema d'empreses tecnològiques que implanta a la ciutat han de donar feina de qualitat a molta gent.

Tota aquesta dialectica anti-empresa em sona hipòcrita en boca d'uns treballadors que cobren de mitjana 28-30K €/any i estant plantejant una vaga per una pujada de 700 €/any . Siguem assamblearis i practiquem l'autogestió però amb realisme. Cooperatives amb treballadors que aporten molt mes valor afegit estant pagant sous molt menors dels que els conductors consideran insuficients e injustos. Potser la dosi d'irrealitat la tenim en un pressupost que es deficitari per definició ( i ho ha de ser en el cas del transport públic) i que pot jugar amb el volum de deficit que carrega en el pressupost públic.

Defensem la disminució de les tarifes, exigim la transparencia en els sous dels carrecs d'empreses públiques, segurament ens portarà a demanar una purga de carrecs inutils generats per la necessitats dels partirs d'aparcar els seus. Però no ho barrejem amb una reclamació salarial legitima en primer terme però que perd legitimitat quan es comporten amb aquest corporativisme.


Corporativismes d'aquesta mena dona arguments a les elits per fer netejar de tots els moviments de base, els legitims i els que no: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Union_of_Mineworkers_%28Great_Britain%29#The_Miners.27_Strike.2C_1984-85


Aquestes situacions en les que no se on situar-me, com sempre el gris.

Si algú ha arribat fins aquí i s'avorreix pot aprofitar per desmuntar-me l'argumentari.
 ·  Translate
1
Add a comment...
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Reston, Va
Previously
Barcelona
Links
Basic Information
Gender
Male
Public - a week ago
reviewed a week ago
Public - a month ago
reviewed a month ago
3 reviews
Map
Map
Map
Public - a month ago
reviewed a month ago