Profile cover photo
Profile photo
SmeetsLedLighting
38 followers
38 followers
About
Posts

Post has attachment


Namens SmeetsLedLighting
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Plezierig werkklimaat door LED-verlichting

Omdat er trillingen in het licht optreden bij tl8-fluorescentie is het werkklimaat niet optimaal. Verder is er sprake van ultraviolette en infrarode straling. Het gevolg is snellere vermoeidheid van de ogen en kan er een gevoel van lusteloosheid optreden. Het elektromagnetische veld rond de buis kan dit gevoel versterken. Led-buizen hebben deze bezwaren niet en bevorderen een plezierig werkklimaat. Nieuwe led-buizen zijn gemakkelijk in bestaande armaturen te plaatsen. Het is wel nodig de starter te verwijderen en het voorschakelapparaat los te koppelen. De wisseltijd is afhankelijk van het soort armaturen en de werkhoogte.

Photo
Add a comment...

Post has attachment
SmeetsLedLighting wenst iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig 2014.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Glazenhuis te Echt, samen met groep 7&8 van de avonturijn uit Berg ad Maas.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
LED verlichting voor bedrijven betekent energiebesparing

Door de recente ontwikkelingen in de LED-technologie is het ook voor bedrijven interessant geworden om LEDs toe te passen ter vervanging van conventionele verlichting. De voordelen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid zijn de speerpunten van succesvolle toepassing. De verlichtingsbranche ondergaat hierdoor een ware revolutie. Met name voor bedrijven zijn factoren als besparing op energiekosten en duurzaamheid uitermate van belang bovendien zijn LEDs ook nog eens milieuvriendelijk.


Toepassingsgebied van LEDs
LED heeft een lange geschiedenis achter de rug en is eigenlijk pas goed doorgedrongen tot de verlichtingsbranche sinds dat LEDs ook blauw licht kunnen uitstralen. Echter is de technologie volop in ontwikkeling en dit bepaalt ook de mate waarin LEDs worden toegepast in verlichtingsoplossingen. Het toepassingsgebied van LEDs is afhankelijk van haar producteigenschappen. Dit gebied wordt steeds groter dankzij verbeterde productprestaties en kostenreductie. Hierdoor wordt LED-verlichting steeds interessanter voor bedrijven.

Inmiddels kennen LEDs een breed scala van toepassingen. LED komt o.a. voor in:
Algemene verlichting (plafondsysteemverlichting en openbare verlichting)
Aanlichting van objecten en gebouwen
Backlight units in consumentenelektronica (bv. mobiele telefoons, laptops en TV’s)
Grote indoor en outdoor displays
Advertentietoepassingen
Verkeerslichten
Vervoersmiddelen
Biotechnologische toepassingen
Decoratieverlichting

Producteigenschappen van LEDs
De producteigenschappen zorgen ervoor dat bepaalde behoeften kunnen worden vervuld op het gebied van onderhoudskosten, energiebesparing en duurzaamheid, imago en productiviteit van een bedrijf.

Lange levensduur
Afhankelijk van de kwaliteit van de led is de levensduur 20.000 tot 100.000 branduren. Dit verlaagt drastisch de onderhoudskosten van de verlichting. In berekeningen van leveranciers van LED-verlichting wordt er van uit gegaan dat LEDs tien keer langer mee gaan dan conventionele verlichting

Energiezuinig
Heldere witte LEDs hebben een vermogen van meer dan 100 lumens per watt vergeleken met 14 tot 20 lumens per watt voor gloeilampen en 60 tot 89 lumens per watt voor fluorescerende verlichting (tl-buizen). Een 120 cm 15 Watt LED tl-buis zou een conventionele 120 cm 36 Watt (+ 15 tot 20 Watt extra verbruik door het voorschakelapparaat en starter) TL-buis kunnen vervangen. Door het lagere energieverbruik worden er voor de productie van de elektriciteit ook minder fossiele brandstoffen verbrand, hiermee daalt ook de CO2-uitstoot.

Lichtkwaliteit
LED-verlichting bevat geen ultraviolette of infrarode straling. Ook flikkert LED-verlichting niet in tegenstelling tot fluorescente verlichting zoals TL-buizen. Dit heeft een bewezen beter effect op de concentratie en uithoudingsvermogen van werknemers dan conventionele verlichting.

Lage externe temperatuur, hoge interne temperatuur
LED-verlichting kenmerkt zich door een laag voltage en geeft minder warmte af aan de buitenzijde dan conventionele verlichting. Dit komt onder andere door het ontbreken van een voorschakelapparaat (VSA) en starter die bij conventionele TL-verlichting vereist is en zeer warm wordt.

LED-verlichting kan opereren in omgevingen bij extremere temperaturen van 40°C tot +60°C. Omdat het minder temperatuur gevoelig is heeft LED-verlichting geen opwarmtijd nodig zoals huidige conventionele TL-verlichting. De LED zelf wordt tijdens het gebruik zeer heet en dient gekoeld te worden anders gaat de LED stuk. Dit gebeurt door een warmteafvoersysteem aan de achterzijde van de LED. De hoge interne temperatuur beïnvloedt direct de werking van de LED-verlichting. Goed thermisch management is dus uitermate belangrijk.

Tril en schokbestendig
LED-verlichting is goed bestand tegen schokken en trillingen waar conventionele verlichting wel vaak gevoelig voor is.

Milieuvriendelijk
LED-verlichting is milieuvriendelijk en bevat geen giftige kwikdampen zoals die in spaarlampen en tl-buizen voorkomen. Kwikdampen zijn giftig voor mens en milieu en horen bij het Klein Chemisch Afval (KCA). LED-verlichting hoeft in tegenstelling tot TL-verlichting niet te worden ingeleverd bij het KCA. LED-verlichting voldoet aan de RoHS standaarden wat betekend dat ledverlichting gevrijwaard is van lood (afgezien van het soldeerwerk) en kwik.

Lichtopbrengst LED
LED-verlichting heeft niet in alle gevallen voldoende lichtopbrengst om de conventionele verlichting zoals de veel voorkomende TL-buis te vervangen. Zeker in situaties waarbij men een warmere lichtkleur wenst toe te passen haalt LED-verlichting vaak niet de vereiste lichtniveaus.

Lichtkleur speelt vaak een belangrijke rol. Dat heeft te maken met de sfeer die de lichtkleur met zich mee brengt. LED-licht wordt vaak als koud beschouwd. Er zijn ook LEDs met warmere kleuren maar die hebben dan weer minder lichtsterkte. Sommigen zijn van mening dat het werken onder daglichtkleuren vaak als prettiger wordt beschouwd dan onder de warmere kleuren. Kortom kleur en helderheid spelen een rol in de mate van concentratie en productiviteit van werknemers.

LED-verlichting & bedrijven
In 2007 bedroeg het Nederlandse energieverbruik voor verlichting ongeveer 110 PJoule per jaar. Dat is bijna evenveel als er continue een jaar lang 35 miljoen 100 Watt gloeilampen zouden branden. Het is ook gelijk aan 6,3 Mton CO2-uitstoot per jaar. Hiervan gaat 30 procent van het energieverbruik naar huishoudens, 60 procent naar utiliteit en 10 procent naar openbare verlichting. De zakelijke markt is veruit de grootste verbruiker van elektriciteit en bedraagt gemeten naar energiekosten een markt van ruim 2 miljard Euro.

Specifiek voor LED tl-buizen en LED-panelen is de markt erg groot als wordt gekeken naar de volgende cijfers. Verlichting maakt ongeveer 22 procent uit van het totale energieverbruik in de utiliteitsbouw. Daarvan bestaat ongeveer 50 procent uit TL-verlichting, 15 procent uit energiezuinigere, meestal hoogfrequent, TL-verlichting, ruim 10 procent uit spaarlampen en het overige deel bestaat uit gloeilampen en halogeenlampen.


LED tl-buis
LED paneel

Energiebesparing bij bedrijven en instellingen gebeurt soms op eigen initiatief of omdat de overheid met de betreffende sector een Meerjarenafspraak (MJA) heeft gemaakt om energie-efficiënter te produceren. Zowel bedrijven die een MJA hebben als bedrijven die uit een sector zonder MJA komen hebben behoefte aan energiebesparing. Wel is het zo dat de investeringsbereidheid van bedrijven die een MJA hebben groter is. Dit zijn de supermarkten, ziekenhuizen, productiebedrijven en onderwijsinstellingen.

Vooral het midden- en kleinbedrijf investeren steeds meer in energiebesparing en verduurzaming. Dit kan worden afgeleid aan het aantal aanvragen voor de Energie Investerings Aftrek (EIA). Sinds 2009 kan door bedrijven subsidie worden verkregen bij aanschaf van LED-verlichting. Voornamelijk de franchisenemers van voornamelijk supermarkten waar de energiekosten duidelijk zijn, zijn actief op zoek naar energiebesparing-oplossingen. Echter daalt de gemiddelde hoogte van de investering wel door de huidige financiële crisis en wordt er minder geïnvesteerd door bedrijven in energie-efficiënte bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Naast de producteigenschappen van LED-verlichting speelt ook het financiële vraagstuk een belangrijke rol. LED-verlichting brengt een hoge initiële investering met zich mee en is in aanschafprijs vaak een duurdere oplossing dan bijvoorbeeld de veel gekozen elektronische voorschakelapparatuur, hoogfrequente TL-verlichting en sensoren. Zo kiezen basisscholen vaak niet zozeer voor de beste oplossing, maar voor de goedkoopste in aanschafprijs omdat het budget beperkt is. Ook wordt de verlichting in het pand van een bedrijf of instelling als een vaststaand gegeven beschouwd omdat het pand lang niet altijd in eigen beheer is. Daarnaast geven veel bedrijven aan dat LED-verlichting een nieuwe of voor hun onbekende techniek is en meer onzekerheid met zich mee brengt dan de conventionele TL-verlichting. Om deze redenen zoeken bedrijven en instellingen bij een dergelijke oplossing naar goede garantievoorwaarden omdat de beloofde voordelen nog bewezen moeten worden.

Conclusie
Over het algemeen kan worden gesteld dat de grotere organisaties LED-verlichting vaker als een mogelijke optie hebben bekeken dan de kleinere bedrijven. Kleinere bedrijven zijn vooralsnog onbekend met het product maar staan i.h.a. toch niet onwelwillend tegenover meer informatie en het bestuderen van mogelijkheden. Echter hebben ze vaak niet de tijd en energie zich hierin te verdiepen. Bij de kleinere organisaties vormen dus het gebrek aan tijd en mankracht vaak een belemmering om de mogelijkheden te bestuderen. De grote organisaties hebben daarentegen zelf veel kennis in huis en weten vaak waar ze op moeten letten.

De verwachting is dat LEDs de conventionele verlichting bij bedrijven op termijn zal vervangen. Maar voordat het zover is, is de toepasbaarheid van LED-verlichting nog afhankelijk van verdere verbetering van lichtsterkte en lichtkleur, een lagere kostprijs en een kwalitatief betere levensduur. Verlichting blijkt in de praktijk vaak een onderbelicht thema te zijn in de energiebesparingsplannen en schippert in veel gevallen tussen het (meestal uitbestede) facilitaire proces en processen in eigen beheer. Op het gebied van bewustwording van de energiekosten van verlichting en mogelijke besparingen binnen bedrijven en instellingen is nog duidelijk heel wat terrein te winnen.


Photo
Add a comment...

8 redenen om voor LED te kiezen:

Bent u nog niet overtuigd over de voordelen en mogelijkheden van LED?

Misschien kunnen deze acht argumenten u overtuigen:

1. Laag Verbruik

Ledverlichting verbruikt zo’n 80% tot 90% minder dan gloei- en halogeenlampen. Gemiddeld hebt u de aanschafkosten na 1 jaar terugverdiend. Alles wat daarna volgt, is pure winst!

2. Tot 50.000 branduren

Ledlampen werken 30.000 tot 50.000 uren. Dat is 5x langer dan een spaarlamp en 20x langer dan een gloeilamp.

3. Geen opwarmtijd

Ledverlichting werkt meteen op volle kracht. U hoeft dus niet enige tijd te wachten vooraleer de lamp optimaal presteert zoals bij een spaarlamp.

4. Veiliger

Een gloeilamp kan u niet aanraken zonder u te verbranden. Led ontwikkelt aanzienlijk minder warmte en dat maakt het veel veiliger op vlak van brandgevaar en spelende kinderen.

5. Eenvoudig alternatief

Led lampen en -spots zijn in alle mogelijke standaardfittingen (GU10, MR16, E27, E14,...) verkrijgbaar. U hoeft enkel uw oude lamp uit het armatuur te halen en er led in te draaien!

6. Creatieve toepassingen

Met ledstrips hebt u oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. Tover voor elke gelegenheid de juiste sfeer tevoorschijn.

7. Milieuvriendelijk

Naast de lagere energieconsumptie zijn de de componenten van een ledlamp goed recycleerbaar.

8. Mooi licht

Verkrijgbaar in alle denkbare tinten: van natuurlijk wit en warmwit tot veelkleurig. U merkt het verschil niet meer tussen uw gloeilamp en een nieuwe efficiënte led lamp!

Add a comment...

'Verlichting van vide en trappenhuis'


DEN HAAG - In de hedendaagse architectuur worden vaak vides geïntegreerd in het ontwerp van een woning of kantoor. Deze zogenaamde open ruimtes komen steeds vaker voor en behoeven in veel gevallen een speciale wijze van verlichting.

Verschillende aspecten spelen een rol bij het kiezen van de juiste verlichting. Zo dient de door u gekozen verlichting meerdere doelen: uitstraling en design, duurzame aspecten en last but not least het benodigde licht.

Voor een vide wordt vaak gekozen voor het design, immers het is een plek waar veel verkeer plaats vind (met name in kantoorgebouwen is de vide een centrale plek die bezoekers en medewerkers veel passeren). Ook brand op een vide vaker licht; dit is geen ‘kamertje waar af en toe het licht aanmoet’. Duurzame verlichting zorgt dan voor een echte besparing.

Lichtobject op maat
Vooral door de vele toepassingsmogelijkheden van de laatste generatie duurzame LED verlichting zijn er veel ontwerpen mogelijk geworden. Dat geldt niet alleen voor nieuwe armaturen of andere lichtbronnen, maar ook voor bestaande verlichting, die wij regelmatig ombouwen naar LED. Zo kan bijvoorbeeld een oude kroonluchter weer nieuw leven ingeblazen worden door ombouw naar LED.

Voor de vides die los van een trap staan kan een lichtobject op maat gemaakt worden dat in de wand wordt geïntegreerd, maar toch over meerdere vloerlagen doorloopt zodat deze door hetzelfde type licht met elkaar verbonden worden. Voor trappenhuizen maken wij vaak oplossingen ‘op maat’ waarbij één lichtobject vanaf diverse vloeren een deel van het object te zien is.

'Eyecatcher'
Het armatuur met bellen op bijgaande foto is een voorbeeld. Het heeft in de bovenplaat LED lampjes waaronder strengen met glasballen onder hangen. In dit geval zijn die ballen zilver gespoten waardoor je niet meer ziet dat het glas is. Bijzonder is dat er losse onderdelen bijgeleverd kunnen worden zodat de lengte en uitstraling neer wens aangepast kan worden.

Een standaard verlichtingsobject is vaak lastig in te passen in uw trappenhuis of vide. Een op maat gemaakt ontwerp is dan een beter alternatief. Kijk in dat geval vooral naar het totaalbeeld en niet alleen naar verlichtingsarmatuur zelf. Wij adviseren u graag ter plekke, ontwerpen met u samen en produceren vervolgens in onze eigen fabriek de juiste eyecatcher voor uw vide of trappenhuis!


Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Home  - smeetsledlighting
Home  - smeetsledlighting
smeetsledlighting.com
Add a comment...

Add a comment...
Wait while more posts are being loaded