Profile cover photo
Profile photo
Hasif Rayyan
65 followers
65 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
#CeritaProjek - Post-Rakzhan Syndrome
[POST-RAKZHAN SYNDROME] Salam semua.  7 Julai 2016, 6:06 petang, siri webnovel  ‘Teman Ghaib: Rakzhan’ telah ditamatkan. Dan malam tadi, bab terakhir novel  tersebut telah dimuatnaik di akaun Wattpad saya.  Syukur kepada Allah S.W.T. kerana telah bantu perm...

Post has attachment
#NotaTulis - Elemen Deep: Suatu Kemestian Dalam Cerita?
Kalau dalam konteks penulisan,  ‘deep’  sering merujuk kepada cerita yang mempunyai makna yang mendalam. Mungkin mesej, falsafah, ilmiah, politik, dan lain-lain. Pendek kata, apabila hendak  ‘deep’ ,  mood  cerita akan menjadi berat. Apabila saya ceritakan ...

Post has attachment
#CeritaProjek - Perkembangan Terkini [April 2016]
Salam semua. Apa khabar?  Dah 3 bulan blog ni tak ‘update’. Minta maaf, ya. (T_T) Sebenarnya, saya sedang berpraktikum selama 3 bulan di SK Selayang Utama.  Itu fasallah saya tak aktif tulis blog. Dan sekarang ini,  tinggal  lagi dua minggu.  Jadi sudah bol...

Post has attachment
#CeritaProjek - Perkembangan Terkini [April 2016]
Salam semua. Apa khabar?  Dah 3 bulan blog ni tak ‘update’. Minta maaf, ya. (T_T) Sebenarnya, saya sedang berpraktikum selama 3 bulan di SK Selayang Utama. Itu fasallah saya tak tulis blog. Dan sekarang ini, tinggal lagi dua minggu. Jadi sudah boleh rileks ...

Post has attachment
#CeritaProjek - Perkembangan Terkini [April 2016]
Salam semua. Apa khabar?  Dah 3 bulan blog ni tak ‘update’. Minta maaf, ya. (T_T) Sebenarnya, saya sedang berpraktikum selama 3 bulan di SK Selayang Utama. Itu fasallah saya tak tulis blog. Dan sekarang ini, tinggal lagi dua minggu. Jadi sudah boleh rileks ...

Post has attachment
#CeritaProjek - ADI:MIKHAIL
Salam. Dah 20 hari berlalu sejak masuk tahun 2016, kan? Dan tahun ini, saya dah mula sibuk dengan kehidupan sebagai final year student.  Kalau dah nama final year, lagi-lagi sebagai TESLian di IPG KBA, ada banyak tugasan yang menunggu. Action research. Tesi...

Post has attachment
#CeritaTravel - Kesabaran itu penting di China
Bergambar di hadapan Five Ram Statues, Yuexiu Park, Guangzhou Kalau hendak melancong ke China, rata-rata selalunya akan memilih nak ke Guangzhou.  Ibaratnya macam nak ke Bandung sebab  shopping heaven!  Sudahlah keluarga saya ni, sindrom shopaholic mereka n...

Post has attachment
#CeritaDiaMacamNi - Team D'Raksha @ CF2015
Kali ni nak cerita pasal 'kejadian' di CF2015 @ MIECC, The Mines yang baru habis semalam. Sebenarnya, tahun ni dah masuk tahun ketiga saya ke CF. Cuma, kali ni special sikit, sebab buat pertama kalinya, saya buka booth bersama Tim D'Raksha, bergandingan den...

Post has attachment
#CelotehRealiti - Senario Sebenar Pelukis Komik Malaysia
Ini cerita semalam sebenarnya. Sewaktu saya 'chat' dengan Irfan Foner. Saya mengadu fasal tidak ramai pelukis yang sudi / sanggup beri komitmen hendak berkolaborasi dengan penulis komik. Lebih-lebih lagi, apabila saya ini 'nobody' dan bukannya 'somebody'. I...
Wait while more posts are being loaded