Profile cover photo
Profile photo
nur as
358 followers
358 followers
About
Posts

Post has attachment
Giveaway Contest : Shawl By Nursaila Norman
Giveaway Contest : Shawl By Nursaila Norman Apa yang suka tentang blog itu : Blog tak berat Suka tengok DIY   I wish i can give free shawl kepada semua yang join. Tapi...... sobs! Dalam tempoh GA nanti aku update shawl yang akan diberikan secara percuma itu...
Add a comment...

Post has attachment
Hadiah : Top Commentator Mama3Farhanah
Assalamualaikum. Unexpected gift! Ada bee comel. HAHA. Bee bertiga tu 3 Farhanah mama. Lagi sorang, aku! So cukup lah empat. kah kah kah memandai jee aku ni. Mama kite sorang ni ada je dekat bloglist aku, so aku memang kerap pergi 'rumah' mama kepada 3 Farh...
Hadiah : Top Commentator Mama3Farhanah
Hadiah : Top Commentator Mama3Farhanah
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
[DIY] Pom pom comel
Assalamualaikum. Kembali lagi dengan aktiviti DIY. Nah bahan-bahan diperlukan : Gunting. Garfu. Nak pakai jari sendiri pun boleh. Yarn. [benang tebal, apetah nama die] Sebelum tu, potong benang tebal tu agak-agak dalam 10 cm untuk ikat. Dalam gambar di bawa...
[DIY] Pom pom comel
[DIY] Pom pom comel
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
**
Assalamualaikum. cc Sakit hati. Entry sakit hati. Jangan baca kalau taknak. Tapi aku nak orang yang buat hal dengan aku ni baca. Pagi tadi, aku bangun dengan gembira. Pi beli nasi lemak sebab kempunan. Sambil on lappy download Running Man, aku pi beli nasi ...
CAHAYA ALAM MAYA
CAHAYA ALAM MAYA
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
I'll be back!
Assalamualaikum. Quick update. Malam ni sudah gerak pi Melaka.  Jangan rindu kan aku. Bajet macam ada je yang nak rindu aku. Puiii. Aku akan hilang seminggu. Lepastu aku akan  running blog korang untuk balas dendam seminggu tak boleh update blog. Kbai!
I'll be back!
I'll be back!
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Wordless : Aurat
Assalamualaikum. Morning. "Selalu je nampak post macam ni. Berlambak" kata AKU. "Tapi selalu ke engkau buat? Sekadar nak naikkan trafik blog kawan kau tu atau kau nak praktikkan apa yang patut? Baca dan fahami dak?" aku mencelah. "Tapi aku ..." "Aku ape...?...
Wordless : Aurat
Wordless : Aurat
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Along, bangun!
HAHAHAHAHAHA kejap nak gelak bagi puas. Siapa pernah kena nanti angkat tangan laju laju eh. Aku pun pernah kena tau! Kakak 1 belajar di Giatmara. Adik 7 ada bengkel ape-tah dekat Giatmara yang sama. Selalunya Adik 7 akan bangun dan mandi dulu diikuti dengan...
Along, bangun!
Along, bangun!
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Liebster Award #13
Kena tag lagiiiii....! cc Thanks yaya ! 1. Apa maksud nama korang ?  Nur - Cahaya.  2. Lebih rapat dengan mak , ayah atau dua2 sekali ?  Both.  Kalau on call : lebih suka cakap dengan ibu. Kalau berborak biasa kat rumah  : lebih banyak cakap dengan ayah. 3....
Liebster Award #13
Liebster Award #13
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Aku gembira apabila dihargai
Assalamualaikum. Entry lepas : sanah helwah sahabat! cc [ kenapa aku rasa kwang soo macam cute erk? :o ] Aku tak publish komen di entry tersebut. Sebab entry tu aku buat bukan untuk dikomen. Yang ni boleh komen. HAHA Ini saja nak share yang kawan aku tu dah...
Aku gembira apabila dihargai
Aku gembira apabila dihargai
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Sanah helwah sahabat!
Assalamualaikum sahabat :) Mungkin kita tak serapat mana, tapi ukhuwah yang terbina takkan mungkin ditukar ganti! Thanks for being my friend.  Oleh sebab kau je yang tahu blog aku di antara orang yang betul-betul kenal aku, maka aku post kan di blog! Harap ...
Sanah helwah sahabat!
Sanah helwah sahabat!
cahayaalammaya.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded