Profile cover photo
Profile photo
acik watie
995 followers
995 followers
About
acik watie's interests
acik watie's posts

Post has attachment
Homemade Takoyaki Class
Tajuk ke omputih..ceritanya Bahasa Melayu je sebab Acik laju kalau Bahasa Melayu. Janganlah kau bagi English, sampai esok pun tak tentu lagi habis baca. Dek excitednya Acik buka Car Boot Sale, dah tahu nak jual apa, so Acik contact Mama Dee Cooking. Kota Bh...

Post has attachment
MEMBERANAKKAN DUIT
Perasan ke tak, sekarang ni kan, nilai duit makin rendah. Kalau guna RM50 untuk beli barang pun, memang tak nampak apa. Setakat yang kecil-kecil je. Satu hari Acik terfikir, "apa kata aku buat Car Booth Sale sorang-sorang je". Tak terfikir langsung kat mana...

Post has attachment
INILAH PENYEBAB BESAR
Alhamdulillah..akhirnya dapat juga Acik berbual di sini di samping mengintai rakan-rakan lama. InsyaAllah Acik akan cuba untuk berkenalan dengan rakan-rakan baru. Bertahun sudah rasanya Acik tak maintain untuk update  blog kesayangan Acik ni. Sebelum ni, ha...

Post has attachment
ACIK NAIK HANTU!!
Pagi tadi, masa hantar Intan, anak Acik no.3 ke sekolah, dia tak sempat pakai kasut di tangga sebab Acik dah start kereta. Dia yang kelam kabut bila Acik start kereta, capai kasut, bawa masuk dalam kereta. Nak pakai dalam kereta. Biasanya kalau dia lambat c...

Post has attachment
Bantuan Awal Persekolahan 2016
Seperti tahun-tahun sebelum ini, Bantuan Awal Persekolahan adalah antara bantuan yang ditunggu-tunggu oleh kebanyakan ibu bapa pelajar. Walaupun cuma RM100 sahaja tetapi sekurang-kurangnya mampu menampung sedikit perbelanjaan persekolahan anak. Tapi tahun i...

Post has attachment
MAJLIS SARAPAN PAGI BERSAMA ADI PUTRA, MIRA FILZAH DAN BLOGGER
Tazabarnya nak cerita..... Pagi tu, 20.02.2016 (Sabtu), Acik terlambat bangun. Mama pun sama. Sebabnya kami tidur rumah adik jadi semuanya janggal. Dah la tersedar lambat,  cari jam dinding pun tak jumpa. Nak lilit shawl pun rasa nak bertempik je sebab tak ...

Post has attachment
HUK ALOH LA...
Pagi-pagi lagi dah try tukar background apa bagai. Klik itu klik ini. Sekali, bloglist jadi panjang berjela. Haritu ada orang tolong buatkan ikon 'scroll'. Jadinya nak buat balik ikon 'scroll' tu tak pandai. Camne la nak buat ni? Kalau ada sesiapa boleh tol...

Post has attachment
CoMe Back!!
Alhamdulillah... Akhirnya Acik dapat balik menaip seperti biasa. Rindu sangat dengan korang tau. Setiap hari, perasaan nak berinteraksi dengan rakan-rakan membuak-buak. Banyak sangat masalah datang. Mulanya dengan masalah keyboard laptop. Pastu dengan masal...

Post has attachment

Post has attachment
Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Setelah lamanya blog Acik ditinggalkan, Acik nak mula balik memeriahkan blog Acik ni. Acik nak mulakan GA dengan menyertai GA dari Azhafizah ni. Sebenarnya Acik dah lupa nak buat camne, tapi Acik try my best. Jom sama-sa...
Wait while more posts are being loaded