Profile cover photo
Profile photo
Wan Amira Wan Salleh
27 followers
27 followers
About
Wan Amira's posts

Post has attachment
Tips to Hong Kong || Apa perlu tahu di Hong Kong
Bagi tips setelah pergi melancong adalah aktiviti kegemaran saya sebab untuk saya, knowledge is to be shared. So, i will make it short and sweet. (1) Cuaca di Hong Kong Terpulang kepada pilihan masing-masing. Hong Kong beriklim subclimate, maksudnya, kalau ...

Post has attachment
Hong Kong Day 7 || Goodbye Hong Kong || Citygate again || Disney Store Airport
All good thing must come to an end, and so, this is our final day in Hong Kong. Awal pagi lagi ibu dah bangun untuk siapkan breakfast + makan lunch sebelum bertolak. Semua barang sudah dipek except Noxxa. Tambah pula, kami kene check out pukul 10 am.  Check...

Post has attachment
Hong Kong Day 6 || Temple's Market || Last night
Punyalah lama kepam cerita untuk malam terakhir kami anak beranak di Hong Kong. Sebenarnya dah ingat tak ingat apa aktiviti yang kami lakukan. Setelah shopping sakan di Citygate dan kelam kabut ke tempat yang tak tahu di mana untuk solat.  Dan sebab malam m...

Post has attachment
Hong Kong Day 6 || Citygate Hong Kong
After our disappointment of not getting tickets to Macau, and after fixing our coffee at Starbucks, we then proceed with our unplanned schedule.  Well, again, I am not so sure whether we re-visited the Sham Shui Po after or before our long walked to China F...

Post has attachment
Hong Kong Day 6 || Plan to Macau but ..
Hari ke 6 merupakan hari terakhir kami 24 jam di sini sebelum kami berangkat pulang semula ke Malaysia. Kalau ikut tentative plan memang ibu dah kosongkan hari Ahad ni in case ada tempat-tempat lain yang kami nak cover tak sempat cover. Of cos, we always ha...

Post has attachment
Hong Kong Day 5 || AIA The Great European Carnival 2017
Honestly, i almost forgot the day we accidentally came here. Lupe sungguh, ingatkan entry pasal parade on Day 5 tu adalah entry terakhir, sekali bila minta gambar-gambar dari Cik Yah, ada lagi satu tempat yang kami pergi yang saya lupa terus.  Macam mana bo...

Post has attachment
Hong Kong Day 5 || Tsim Sha Tsui Chinese New Year Parade
Jadi selepas kita dah "beramah-mesra" dengan cuaca di The Peak , kami pun memang menuju untuk pulang ke rumah. Mana taknya, masing-masing perut dah lapar nasi. Perjalanan dari The Peak untuk balik semula ke Tsim Sha Tsui tak lah lama sangat.  By the way, ma...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded