Profile cover photo
Profile photo
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment

Közel kétmilliárd forintnál tartanak a júniusi viharkárok

Június első felének időjárása országszerte nagy károkat okozott: a biztosítókhoz a hétvégéig 18,5 ezer bejelentés érkezett, ezek nyomán a kárigények becsült összegei megközelítik a kétmilliárd forintot. A legtöbb bejelentés a helyenként özönvízszerű esőzés nyomán keletkezett, de gyakoriak voltak a viharos szél vagy villámtevékenység miatt bekövetkező károk is. Egy friss felmérés szerint káresemény esetén a lakásbiztosítással rendelkezők 90%-a elégedett a biztosítók szolgáltatásával, tette közzé a MABISZ.
Bővebben: http://www.mabisz.hu/images/stories/docs/sajto/mabiszsajtotajekoztato20180618.pdf
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Lakásfelújítás? Nem probléma!

Itt a nyár, most érdemes belekezdeni a lakásfelújításba. Nézzük át a házat, lakást, ne halogassuk a javításokat.

Annak érdekében, hogy ne szaladjanak el a költségek, pontosan meg kell tervezni, milyen munkák elvégzésére van szükség. Írjunk listát és állítsuk fel a fontossági sorrendet. Mi az, ami elromlott, ezért mindenképpen meg kell javíttatni vagy ki kell cseréltetni? Mi az, ami zavar, mert régi, ódivatú és ezért újat szeretnénk? Nyilván először azokat a munkákat végeztessük el, ami mindenképp szükséges annak érdekében, hogy megóvjuk a lakás állagát, biztonságos legyen otthonunk. Ugyanakkor lehetnek olyan változtatások, amit érdemes elvégeztetni, „ha már hozzányúlunk a lakáshoz”.

Például a vezetékek felülvizsgálatára és szükség szerinti cseréjére mindenképp kerítsünk sort, csakúgy, mint az eldugult, elromlott lefolyók, csapok javíttatására. Amikor kibontják, megbontják a falat, csempét, érdemes átgondolni, mit lehetne még elvégeztetni. Például ilyenkor érdemes behúzatni a riasztó vezetékét is, vagy kicserélni a WC-csészét, kádat, felszereltetni egy kerti csapot vagy konnektort.

Mindenképp soroljuk előre az olyan javításokat, cseréket, amellyel hosszú távon spórolhatunk a rezsiköltségeken. Ilyen például a szigetelés cseréje, új szigetelőréteg felhúzása, a nyílászárók cseréje, a fűtés korszerűsítése. Ezek nagy kiadások, de hosszú távon megéri a befektetést, kevesebb lesz például a fűtésszámla, és a lakásunk, házunk értékét is növeli a korszerűsítés. Nézzünk szét a pályázatok között is, hátha van olyan ami kedvező hitellehetőséget nyújt vagy éppen vissza nem térítendő támogatást ad.

Mindig válasszunk megbízható, referenciákkal rendelkező kivitelezőt, aki garanciát vállal a munkájára! A szakembereken sosem szabad spórolni, egy „Mekk Elek” típusú kontár rengeteg kárt tud okozni, aminek a helyreállítása még jobban megnöveli a költségeket.

Egy nagyobb felújítás után érezhetjük úgy, hogy szeretnénk új függönyöket, bútorokat, szőnyegeket. Gondoljuk át, milyen anyagi lehetőségeink vannak, szeretnénk-e például személyi kölcsönt felvenni a berendezési tárgyak cseréjéhez, vagy futja rá, ha például a lakástakarék nyereségét fordítjuk felújításra.

Ha végeztünk a szükséges felújítással, beszerzésekkel, ne felejtsük el felülvizsgálni a lakásbiztosításunkat! Nézzük meg, milyen kondíciókkal rögzíttettük az előző szerződést. Például változhatnak a feltételek, ha időközben riasztót szereltettünk fel. Ha vásároltunk nagy értékű berendezési vagy elektromos tárgyakat, akkor érdemes nagyobb értékre átkötni a biztosítást, hiszen egy lehetséges káreseménynél ez alapján fogunk kártérítést kapni. Vizsgáljuk felül a kondíciókat, hiszen a biztosítók néhány évenként kijönnek új biztosítási termékekkel, ráadásul lehet, hogy egy újat bevezető áron adnak. Ha a vállalkozásunk is a lakásunkra van bejelentve, akkor is szükségessé válhat a biztosítás felülvizsgálata, kiegészítő biztosítás megkötése.
Ismerje meg lakásbiztosításainkat! http://www.signal.hu/hu/lakasbiztositasok
Add a comment...

Post has attachment


Mire figyeljünk a fesztiválokon?

Fesztiválozni, önfeledten szórakozni nagyszerű dolog, ugyanakkor komoly veszélyforrások leselkednek a fiatalokra az ilyen helyeken, amikre nem árt előre felkészülni.

A fesztiválozásnak vannak nyilvánvaló és kevésbé egyértelmű veszélyei is, van, amire nem is gondolna az ember indulás előtt.

Alkohol

Az önfeledt szórakozás egyik velejárója, hogy a fesztiválozók alkoholt fogyasztanak. Nincs ezzel semmi baj, de ismerni kell a szervezetünket, hogy mennyi ital árt meg. Figyeljünk testünk jelzéseire, és ha szédülni kezdünk, túl vidámak, beszédesek vagyunk, akkor tegyük le az üveget vagy a sörösdobozt. Az alkohol mellett fogyasszunk elegendő vizet is, mert a másnapos fejfájás egyik forrása, hogy az alkohol sok vizet von el a szervezettől.

Ne feledjük, aki alkoholt fogyasztott, az még órák múlva sem vezethet gépkocsit!

Nap

Bizony nemcsak az ital, a nap is megárthat, különösen a kettő együtt! A fesztiválok idején, július-augusztusban gyakran van kánikula. A tűző napon állva, táncolva könnyen leéghet az ember. Használjunk a bőrünknek megfelelő fényvédő krémet, viseljünk divatos sapkát vagy kalapot, napszemüveget. Bár a fesztiválokon sokan vannak bikinifelsőben vagy meztelen felsőtesttel, a legmelegebb órákban praktikusabb egy vékony, vállakat, hátat takaró – akár egy divatos, átlátszó – felsőt viselni, ami megvéd az UV-sugárzástól.

Zsebtolvajok

Sajnos sokan nem szórakozni járnak a fesztiválokra, hanem „dolgoznak”, például a zsebtolvajok. Vigyázzunk értékeinkre! Pénzünk vagy az első zsebünkben, vagy zárt táskában legyen, ami mindig velünk van! Aki sátrazik, az minél kevesebb értéket hagyjon bent a sátorban, iratait, pénzét mindenhova vigye magával!

Partydrogok

Sajnos a kábítószerek minden fesztiválon jelen vannak. Aki nem akar élni vele, azt is könnyen lépre csalhatják, ha óvatlanul beletesznek valamit az italába. Ne fogadjunk el senkitől gyógyszernek, cukorkának látszó dolgot, és ne hagyjuk őrizetlenül az italunkat. Az ismerősök, barátok, soha ne hagyják egymást egyedül, lehetőleg csapatban mozogjanak. Így kevésbé vannak kitéve a zsebtolvajoknak és a drogoknak is, ha figyelnek egymásra a fiatalok. Akit rosszullét kerülget, az azonnal szóljon a többieknek, senkit ne hagyjanak magára akkor se, ha úgy tűnik, berúgott és alvásra van szüksége, mert a magatehetetlen ember teljesen kiszolgáltatott. Akit bedrogoztak, annak mielőbb orvosi segítségre van szüksége.

Víz

A vízparti fesztiválok egyik veszélyforrása, ha alkoholos befolyásoltság alatt mennek a fiatalok úszni. Ezt semmiképp se hagyják a barátok, mert részegen az amúgy jó úszó is könnyen belefulladhat akár a térdig érő vízbe is.

Mindig figyeljünk egymásra, és segítsünk annak, aki bajba jutott! Ha elővigyázatosak vagyunk, nagyszerű fesztiválszezon vár mindenkire az idén is.
Azért ne feledkezzünk meg a balesetbiztosításról sem! http://www.signal.hu/hu/balesetbiztositas
Add a comment...

Post has attachment

Külföldön jól jöhet a segítség!

Nagy bosszúságot okoz, ha külföldön lerobban az autónk, nem beszéljük az adott nyelvet, nem tudjuk, hova lehet segítségért fordulni. Ilyen helyzetekben jól jön az assistance szolgáltatás. Bármilyen vészhelyzetben az anyanyelvünkön kérhetünk segítséget.

Tönkre teheti a nyaralást, ha külföldön, ismeretlen helyen váratlanul cserbenhagy az autónk. Persze országhatáron belül is előfordulhat bármilyen vészhelyzet, de itthon könnyebben megoldunk egy ilyen szituációt: elsétálunk a legközelebbi benzinkútig, leszólítunk egy járókelőt, otthagyjuk az autót egy parkolóban és tömegközlekedéssel hazamegyünk. Külföldön azonban nem ilyen könnyű a helyzet. Gondot okozhat, ha nem beszéljük az adott nyelvet, vagy nem ismerjük az autó alkatrészeinek nevét az adott nyelven, így nem tudjuk elmagyarázni, hogy a gyújtással van-e gond vagy a motorral. Ha nincs helyismeretünk, nem tudjuk, hol a legközelebbi szerviz, és problémát okozhat az is, ha másnap utaznánk haza, míg a javítás 3 napba telne.

Ilyenkor jól jön, ha a casco mellé assistance kiegészítő biztosítással is rendelkezünk. Főleg nyáron népszerűek ezek a szolgáltatások, mivel így bárhova utazunk, szinte teljes körű védelmet élvezhetünk.

Ha az autó menetképtelenné válik, például, mert hibás üzemanyagot tankoltunk véletlenül, lemerült az akkumulátor vagy véletlenül bezártuk az autóba az indítókulcsot, csak felhívjuk az éjjel-nappal elérhető segélyhívószámot, és máris az anyanyelvünkön kapunk segítséget.

Megtudhatjuk, hol van a hozzánk legközelebbi szerviz, ahová elvihetjük az autót. Ha menetképtelen, akkor a biztosítónk által a helyszínre küldött javító elvégzi a helyszínen a szükséges javításokat, vagy pedig megszervezi az autó szervízbe szállítását.

Segítenek a hazaút megszervezésében, de akár ideiglenes szállás biztosításában is. Természetesen lehetőség van bérautót is igényelni, amíg a sajátunkat meg nem javítják.

Külföldön a nyelvi nehézségek mellett az is gondot okozhat, hogy sokkal többe kerül a javítás, mint itthon, és van, amikor csak készpénzben fizethetünk. Ha viszont rendelkezünk assistance biztosítással, akkor a költségek egy részét a biztosítónk átvállalja.

Tudjon meg többet az assistance szolgáltatásunkról! http://www.signal.hu/hu/casco-kiegeszito-biztositasok
Add a comment...

Post has attachment


Erre tanítsa meg gyermekét, ha egyedül marad nyáron!

Ha már elég idős ahhoz gyermekünk, hogy hosszabb-rövidebb időt egyedül maradjon otthon, nyár elején érdemes átbeszélni, milyen szabályokat kell mindenképpen betartani a következő hónapokban.

Általában a felsős gyerekek már egyedül járnak iskolába és haza, így az alapvető közlekedési szabályokkal már tisztában vannak. Sokszor azonban ez csak a bejárt útvonalakra érvényes, míg nyáron a plázákban is feltűnek a gyerekek. Tanítsuk meg, melyik járművel hova tud eljutni, hol kell fel- és leszállni, hol talál lámpás kereszteződéseket és hol érdemes inkább az aluljárót használni.

Mondjuk el, hogy utazás, séta közben, a barátokkal beszélgetve is folyamatosan figyelni kell a többi gyalogosra, az autókra. Ne legyen a gyerek kezében mobiltelefon, ne hallgasson zenét. Ez egyrészt eltereli a figyelmét, másrészt ki van téve az alkalmi zsebtolvajoknak is. Tömegközlekedési eszközökön, utcán ne vegye elő a pénztárcáját, ne beszélgessen a barátokkal arról, mit fognak a plázában vásárolni, menyi pénzük van.

Érdemes az alapvető fogyasztóvédelmi szabályokkal is megismertetni a gyerekeket, például, ha vásárolnak valamit, minden esetben kérjék el és tegyék el a számlát.

Amennyiben valami baj történne, beszéljük át, kitől lehet segítséget kérni. Telefonon legyünk elérhetőek, de segítséget nyújthat a rendőr, biztonsági őr, boltos, végső esetben pedig a járókelők közül inkább egy családos anyukához menjen oda a gyerek, akik mellett gyerekek is állnak. Ne álljon szóba idegen emberekkel, inkább akkor se, ha barátságosan közelítenek felé.

Ha a gyermek napközben táborban van, de onnét egyedül megy haza, kérjük meg, minden esetben hívja fel a szülőket, ha hazaért. Tanítsuk meg az egyszerű háztartási gépek, például a mikró használatát, hogy ha éhes a gyermek, meg tudja melegíteni az ételt. Lehetőleg ne használja egyedül a sütőt, főzőlapot, kerülje az olaj használatát, ami balesetveszélyes és égési sérüléseket okozhat.

Tanítsuk meg az egyszerű sérülések kezelését, például, hogyan kell kitisztítani egy sebet, ha elesik, elvágja az ujját, hol talál kötszert, ragtapaszt a lakásban. Mit tegyen, ha megégeti magát mégis valamivel, hogyan és meddig hűtse az égett bőrrészt.

Jó, ha gyermekünkre, különösen ha sokat van egyedül, biztosítást kötünk, így baj esetén van kihez, mihez fordulni. SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás http://www.signal.hu/hu/balesetbiztositas/tanulobiztositas
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Itt a strandszezon, mire figyeljünk?

Már mindenhol megnyitottak a strandok, számos lehetőség van országszerte a fürdésre. Pihenés, sportolás közben figyeljünk oda egymásra és tartsuk be az alapvető vízparti szabályokat!

A vízben jólesik felfrissülni, azonban figyeljünk oda arra, hogy felhevült testtel sose menjünk be vagy ugorjunk be a hideg vízbe, mert a hirtelen sokk szívmegállást okozhat még magát egészségesnek gondoló embernél is. A medence előtti zuhanyzás amúgy is elvileg kötelező, így felkészíthetjük testünket a hőmérséklet-különbségre.

A vízben még jobban visszatükröződik a nap, mint a parton, ezért könnyebb leégni, napszúrást kapni. Kenjük be magunkat megfelelő, a bőrünk igényeihez illeszkedő faktorszámú naptejjel, lehetőleg vízállóval, és ezt a tevékenységet napjában többször ismételjük meg, különösen, miután kimentünk a vízből és leszáradtunk. A hajunkat is vizezzük be, ha viszont féltjük a frizuránkat és végig a víz fölött tartjuk kiemelve a fejünket, hagyjuk rajta a kalapot vagy a baseball sapkát, hogy megvédjük magunkat a napszúrástól.

11 és 15 óra között ne tartózkodjuk végig a vízben, de ne is napozzunk a parton. Rendszeresen menjünk egy kicsit árnyékosabb helyre, ilyenkor úgyis jól esik egy kis ebéd, fagylalt, vagy játszhatunk, kártyázhatunk egyet az árnyékban.

A csempézett medence szélén nagy az elcsúszásveszély, mindig gumipapucsban közlekedjünk a strandon, a medencék között és a mosdóban is. Ezzel a különböző gombás fertőzéseket is megelőzhetjük.

Mindig tartsuk be a biztonsági előírásokat, ahol jelzik a mélyvizet, oda valóban csak úszni tudó személy menjen be, kisgyereket sem karban, se úszógumival ne vigyünk be. Ha természetes vízben fürdünk, figyeljük a bójákat, ne menjünk azokon túl akkor sem, ha még sekélyebbnek tűnik a víz, a jelzések után ugyanis hirtelen mélyülhet vagy gödrössé válhat a talaj. Folyóvízben szintén csak úszni jól tudó személy ússzon, mert az erős sodrás könnyen elsodorhatja a bizonytalan úszót.

A kiépített strandokon, aquaparkokban, fürdőkomplexumokban szinte kivétel nélkül van öltözőszekrény, ide zárjuk be minden esetben az értékeinket. Ha lehet, a beléptetőórákkal fizessük a fogyasztás, így még készpénzt sem kell magunkkal vinni. Ha mégis, inkább többször tegyük meg a távolságot az öltözőszekrény is a büfé között, mint hogy zsebtolvaj áldozatává váljunk. A szabadstrandokon nincs ilyen lehetőség, így ide csak minimálisan szükséges összegeket vigyünk magunkkal. Ha tehetjük, hagyjuk otthon az iratokat, mobiltelefonokat, hogy a lehető legkevesebb értéket vigyük magunkkal.

Miközben mi felhőtlenül szórakozunk, gondoljunk a többi pihenőre is. Így lehetőleg ne hangoskodjunk kirívó módon, ne fröcsköljünk hevesen, ne labdázzunk keményebb labdával, amivel megüthetünk másokat. A vízipisztollyal se hagyjuk a gyerekeket összevissza fröcskölni, a vízipisztolyok nagyságát és erejét igazítsuk a medencemérethez, vagyis kis medencébe csak egészen kicsi fröcskölőt engedjünk be, amivel nem lehet 20 méterre is ellőni.

Annyiból érdemesebb inkább a kiépített strandokat választani, hogy ott ugyan van belépőjegy, de cserébe ha az üzemeltető hibájából baleset ér minket, akkor annak felelősségbiztosítása fedezi a kárunkat, míg a ki nem jelölt fürdőhelyek esetében nincs kire hárítani a felelősséget. Természetesen célszerű, ha mi magunk is rendelkezünk balesetbiztosítással, hiszen egy nem várt sérülés esetén akár anyagi veszteséget is szenvedhetünk.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vigyázat: vadveszély!

Az őszi hónapokban különösen megnő a vaddal történő autós ütközés veszélye, évente több ezer vadelütés történik a magyarországi utakon. A vadbalesetek elkerülése érdekében ilyenkor különösen fontos az elővigyázatosság, illetve ha mégis bekövetkezne a baleset, a casco-biztosítás, illetve a vadkár-kiegészítő biztosítás jelent segítséget – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikái szerint évente több mint 5200 vadelütés történik a magyarországi utakon. Az őszi időszakban a nagyvadak mozgása megváltozik, így az évnek ebben az időszakában különösen gyakoriak a vadelütések.
A vadveszélyes területeken, az utak mentén az illetékes vadásztársaságok vadveszélyre figyelmeztető táblákat helyeznek ki, ezzel híva fel a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az adott területen az átlagosnál jóval nagyobb a valószínűsége a vadak felbukkanásának.
A figyelmeztető táblákra az őszi időszakban fokozottan ajánlatos figyelni. A vadveszélyre figyelmeztető tábla annyit jelent, hogy a gépjármű vezetőjének úgy kell megválasztania a gépjármű sebességét, hogy a vad hirtelen felbukkanása esetén is el tudja kerülni az ütközést. Ez este, egy kivilágítatlan erdei, és a vadak által sűrűn látogatott területen akár igen lassú, 20 km/órás sebességet is jelenthet.
A vadütközéssel kapcsolatos károk megtérítésére a Polgári Törvénykönyv „veszélyes üzemek találkozásával” kapcsolatos része az irányadó. 2015 májusában a jogszabályalkotó módosította a vadgazdálkodásról szóló törvényt, s egyebek mellett megerősítette, hogy a vadgazdálkodás veszélyes üzemnek minősül.
Ha mégis bekövetkezne a vaddal történő ütközés, az közlekedési balesetnek számít. Azaz, mindenképpen ki kell hívni a rendőrséget, illetve értesíteni kell a helyileg illetékes vadásztársaságot. Fontos tudni, hogy a vadállomány az állam, illetve a vadásztársaság tulajdona, annak eltulajdonítása lopásnak minősül.
A veszélyes üzemek találkozása esetén, amikor a baleset részvevői, a gépjármű vezetője, illetve az illetékes vadásztársaság is minden tőle megkövetelhetőt megtett a baleset elkerülésének érdekében, így egyikük sem vonható felelősségre, mindkét fél saját maga viseli a balesetben sérült javakban okozott károkat. A vadásztársaság a vadállományban esett kárt, a gépjárművezetője pedig a gépjárműben okozott kárt.
Vadütközés esetén a gépjárműben esett kárt a biztosító akkor téríti meg, ha a gépjármű vezetője rendelkezett casco-biztosítással. Emellett az utóbbi években egyre több biztosítónál elérhető a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé, kiegészítő biztosításként köthető, úgynevezett vadkár-kiegészítő biztosítás is, amely megoldást jelent ilyen esetekben.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Balesetbiztosítási akció!

Ön most nemcsak biztonságáról gondoskodhat, de részt vehet társaságunk játékában is. Már napi 44Ft-tól gondoskodhat biztonságáról!

Részletek: http://www.signal.hu/hu/nyeremenyjatekok-akciok/balesetakcio

Filmjeinket megtekintheti itt: https://www.youtube.com/watch?v=FHiM0Bjd0MU

https://www.youtube.com/watch?v=nCXxyS2Ro80

https://www.youtube.com/watch?v=3U-CkYiOves


Facebook: https://www.facebook.com/Signal.Biztosito/?ref=aymt_homepage_panel

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2016-ban a SIGNAL IDUNA!

A Netrisk.hu második alkalommal rendezte meg az Év Ügyfélbarát Biztosítója közönségszavazást. A szavazásban két kategóriában - Nagy biztosítók-, és a Kis-és közepes biztosítók kategóriájában - indulhattak a társaságok. A tavaly év végén meghirdetett közönségszavazáson a beérkező közel 40 ezer ügyfélszavazat alapján, a kis- és közepes biztosítók kategóriájában a SIGNAL IDUNA nyerte el "Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2016" díjat.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded