Profile cover photo
Profile photo
Sharlopov Group JSC
303 followers
303 followers
About
Posts

Post has attachment
Благодарение на партньорите ни от IskamPochivka.bg - Преоткрий България, вече може свободно да се разходите в Гранд Хотел Янтра от всякакво устройство!
 
Thanks to our partners at www.IskamPochivka.bg you can now explore Yantra Grand Hotel on any device!
 
www.sharlopov.eu | Home away from home!
Add a comment...

Post has attachment
Благодарение на партньорите ни от www.IskamPochivka.bg - "Преоткрий България", вече може свободно да се разходите в Гранд Хотел Янтра от всякакво устройство!
 
Thanks to our partners at www.IskamPochivka.bg you can now explore Yantra Grand Hotel on any device!
 
www.sharlopov.eu | Home away from home!
Add a comment...

Post has attachment
Национална дарителска кампания за набиране на средства за доизграждане на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”
 
Ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” изказва своята благодарност и признателност на всички, които се включиха в благотворителния бал и с финансовата си подкрепа спомогнаха родолюбивата кауза за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” да бъде повече от успешна!
По инициатива на проф. д-р Христо Бонджолов и с изключителната подкрепа на г-н Стефан Шарлопов, възпитаник на Великотърновския университет и основен спонсор за изграждането на храма, бе подета национална дарителска кампания за набиране на средства за неговото довършване. Благотворителният бал, който бе организиран от Гранд хотел „Янтра”, бе първата инициатива от националната кампания. Събрани бяха 55050 лв. от куверти, томбола, търг на картини, икони и фотографии, предоставени от преподаватели на Великотърновския университет и г-н Стефан Шарлопов, както и от дарения по време на благотворителния бал. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и народните представители от четвърти Великотърновски избирателен район дариха 5000 лв., а 20000 лв. – бизнесмени, приятели на Стефан Шарлопов.
 
Великотърновска строителна фирма обяви, че се ангажира да извърши външната облицовка на храма, а медният обков на кубетата на църквата се дарява от приятел на Стефан Шарлопов. RG Corporation предоставя останалите необходими средства за довършването на университетския храм. Благотворителната кауза на Великотърновския университет бе подкрепена и от Генералното консулство на Руската Федерация в Русе.
 
Събраните на този етап средства от благотворителния бал са за довършването на строителните работи по храма, които ще приключат до 22 септември 2017.
 
Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” продължава. Средствата, които ще се набират, са необходими за цялостното интериорно оформление на храма, което включва стенописи, изработката на иконостаса и иконите му, църковна мебел и църковна утвар.
 
Банкова сметка на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”.
Сметка в лева:
IBAN BG50BUIN70013152500016
BIC: BUINBGSF
Алианц Банк България АД
Бизнес център Велико Търново
ул. „Марно поле” № 2
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Бизнесменът Стефан Шарлопов си върна емблематичния Гранд хотел "Мургавец" в Пампорово. Преди два сезона той отдаде за управление четиризвездната сграда на турската верига "Алкочлар". Договорът обаче е прекратен предсрочно при това със скърцане на зъби, разказа родният бизнесмен. Причината е, че партньорите от южната ни съседка не били коректни с плащанията. Хотелът и не работеше в стандартите, които очаквах, обясни Шарлопов. И добави, че се надявал да научи нещо от турските си партньори, предвид легендите, които се носят за доброто обслужване и ноу-хауто в туризма на комшиите. Разчитах, че можем да се разберем с мъжка дума, да се учим от тях на работа. Но това за съжаление не се случи, обясни бизнесменът. Това е и причината отново да вземе за управление хотела си и да се зарече повече да не го отдава под наем и да няма общ бизнес с турски компании."За джентълменска уговорка обаче са нужни двама джентълмени, един не стига. Чужда ръка гръб не чеше", образно обясни позицията си Шарлопов. Затова и още тази зима ще стартира основен ремонт на хотела. За предстоящия сезон ще бъде основно обновен последният етаж, а за следващия и цялата сграда. Пампорово може да се превърне в целогодишна спа дестинация, ако се докара минерална вода от оставащия дебит на новия водопровод Беден-Девин, обясни бизнесменът. През това лято за първи път от 10 години имаше туристи в Пампорово и е логично да се говори за това хотелът да работи целогодишно, обясни Шарлопов. 
Източник: Вестник Стандарт - http://bit.ly/2eB0VX8
Add a comment...

Post has attachment
Манифест към българския народ

"По волята на незабвенния Цар Освободител, великият братски Руски народ, подпомогнат от добрите ни съседи, поданици на Негово Величество Румънския Крал, и от юначните Българи, на 19 февруарий 1878 година сломи робските вериги, що през векове оковаваха България, някога тъй велика и тъй славна.

От тогава и до днес, цели тридесет години, Българският Народ, непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода и въодушевяван от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя и създаде от нея под Мое ръководство и онова на о' Бозе почившия Княз Александър, държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска.

Българският народ и Държавният му глава не могат освен еднакво да мислят и едно да желаят.

Фактически независима, държавата Ми се спъва в своя нормален и спокоен развой от едни узи, с формалното разкъсване на които ще се отстрани и настаналото охлаждение между България и Турция.

Аз и Народът Ми искрено се радваме на политическото възраждане на Турция. Тя и България - свободни и напълно независими една от друга, ще имат всички условия да създадат и уякчат приятелските си връзки и да се предадат на мирно вътрешно развитие.

Въодушевен от това свето дело и за да отговоря на държавните нужди и народното желание, с благословението на Всевишния прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този Ми акт ще намери одобрението на Великите Сили и съчувствието на целия просветен свят.

Да живее свободна и независима България!

Да живее Българският Народ!

Издаден в древната столица на Българското царство Велико Търново на 22 септември 1908 год., двадесет и втората годишнина от Нашето царуване

На първообразното със собствената ръка на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО подписано:

ФЕРДИНАНД I

ПРИПОДПИСАЛИ: Министър Председател и Министър на Обществените Сгради, Пътищата и Съобщенията: [Ал. Малинов] Министър на Външните Работи и на Изповеданията: [Ст. Паприков] Министър на Вътрешните Работи: [М. Такев] Министър на Народното Просвещение: [Н. Мушанов] Министър на Финансите: [Ив. Салабашев] Министър на Правосъдието:[Т. Кръстев] Министър на Войната: [генерал Д. Николаев] Министър на Търговията и Земледелието: [А. Ляпчев]
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ПАКЕТ "НОВА ГОДИНА" 2016 в ГРАНД #ХОТЕЛ  ЯНТРА - Велико Търново

- Богата празнична вечеря с програма на 31.12.2015
- Новогодишна томбола с изненади
- Новогодишна програма с гост Руслан Мъйнов ​, #Шарлопов  Бенд, DJ и Вариететна програма
- Брънч на 01.01.2016
- Аудио-визуален спектакъл "Звук и светлина" на 01.01.2016

Към офертата --> http://bit.ly/new-year-yantra
Add a comment...

Post has shared content
Разгледайте отвътре 5-звездния+ПАРК ХОТЕЛ ПИРИН | PIRIN Park Hotel с +Google Maps
Елате с нас на виртуална разходка в Парк #Хотел Пирин → https://goo.gl/ZUZJE8

+ПАРК ХОТЕЛ ПИРИН | PIRIN Park Hotel 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Празници на изкуствата „Аполония” 2015 - ПРОГРАМА

Празниците на изкуствата „ #Аполония ” са голям български фестивал, който се провежда ежегодно в края на лятото в морския град #Созопол . Негов основен организатор е Фондацията за изкуство „Аполония”, създадена през 1991 г.

Празниците на изкуствата предоставят възможност на безбройните любители на изкуствата да видят селекция от най-новите и най-добри концерти, спектакли, филми – игрални и документални, художествени изложби.

За десет дни, на петте фестивални сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери.

Вижте програмата за Празници на изкуствата "Аполония" 2015 тук --> http://goo.gl/vMXT4e
Photo
Add a comment...

Post has attachment
СОЗОПОЛИС - НЕПОВТОРИМО МЯСТО ЗА СПЕЦИАЛНИ ХОРА

Едно ново, уникално градче с калдъръмени улици, елегантни созополски къщи и широки стрехи. Романтичен миг на безвремие, изтънчен малък спектакъл на свободата – с тихи летни нощи и завладяваща гледка на морето, което се разбива в скалите.

Лазурен бряг, на който времето е спряло, улиците са окъпани от слънце и във въздуха осезаемо се усеща полъха на морския бриз, натежал от смокинова омая. Наричаме го още Последното хубаво място

www.sozopolis.bg | +Sozopolis Holiday Village 
Add a comment...

Post has shared content
Гайдарско надсвирване в село Гела – 1 и 2 август 2015 г. - програма

Родопското село #Гела  събира отново майсторите на каба гайдата за поредното гайдарско надсвирване. Целта на фестивала е да популяризира автентичния родопски фолклор. Задължително условие за българските участници е изпълненията да са на каба #гайда . От година на година фолклорното събитие събира все по-голяма популярност...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded