Profile

Cover photo
Verified local business
Stichting Water for Life
Charity
7 followers|2,630 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
SCHOON DRINKWATER VOOR IEDEREEN!
Wil jij daaraan bijdragen?

Wereldwijd hebben zo’n 663.000.000 mensen geen toegang tot veilig en schoon drinkwater. Wij doen ons best om daar verandering in te brengen, maar hebben jouw hulp daar hard bij nodig!

Ben jij bereid deze mensen te helpen? Voor 1,50 euro per maand help jij 1 iemand aan schoon drinkwater. Dat is maar 18 euro per jaar! Doneren kan via www.waterforlife.nl/doneer.

Klik op +1 als jij schrikt van het aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater.

 ·  Translate
1
Add a comment...
 
GELUKKIG NIEUWJAAR!

2017: een nieuw jaar vol nieuwe kansen en uitdagingen. En natuurlijk goede voornemens! Die van ons zijn duidelijk. Zoveel mogelijk mensen aan toegang tot schoon drinkwater en goede sanitatie helpen.

Help jij ons helpen? Doneren kan maandelijks of eenmalig, via www.waterforlife.nl/doneer.

Klik op ‘leuk’ als jij ook vindt dat schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar moet zijn. En vertel ons jouw goede voornemens in een reactie.

#happynewyear #waterforlife #goedevoornemens #water #clean
 ·  Translate
7
Add a comment...
 
DONATEURS GEZOCHT: HELP JIJ ONS HELPEN?

Met hulp van donateurs hebben we al ruim 1 MILJOEN MENSEN aan verbeterde toegang tot water en/of sanitatie kunnen helpen. Omdat wij zoveel mogelijk mensen willen helpen, zijn we op zoek naar meer donateurs!

Help jij mee? Voor maar 1,50 euro per maand help jij 1 persoon aan schoon drinkwater! Doneer via www.waterforlife.nl/doneer/.

Klik op ‘leuk als jij ook vindt dat schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar moet zijn.

#waterforlife #drinkwater #tapwater #freshwater #doneer #water #helpmee #helphelpen #HELP
 ·  Translate
6
Add a comment...
 
SPELENDERWIJS LEREN KINDEREN HOE BELANGRIJK HYGIËNE IS

Emma: “Ik heb in het plaatsje Chimoio in Mozambique twee waterprojecten en de ‘Football for Water’-scholenprojecten van Water for Life bezocht. Met ‘Football for Water’ leren kinderen spelenderwijs in een echte voetbalcompetitie hoe belangrijk drinkwater, hygiëne en gezondheid zijn.

Twee wijken van Chimoio zijn aangesloten op het leidingnetwerk. Alle mensen in die wijken hebben nu toegang tot openbare watertappunten of hebben nu een wateraansluiting thuis. Hierdoor hoeven zij niet meer kilometers te lopen voor schoon drinkwater. Gemiddeld betalen de bewoners 1 cent voor een emmer drinkwater.”

Vind jij dit ook mooie ontwikkelingen in Mozambique? Help mee en word donateur: www.waterforlife.nl/doneer.

#waterforlife #mozambique #chimoio #emmalesterhuis #water #tapwater

 ·  Translate
8
Add a comment...
 
WE LEREN NU ALLES OVER HYGIËNE

Mavis Dadzie: “Ik zit op de Bronyibina basisschool in Elmina, Ghana. Mijn schoolgenootjes en ik zijn heel erg blij met Water for Life! Op mijn school waren de toiletten altijd vies en er was ook geen water om onze handen mee te wassen. We hebben dankzij Water for Life geleerd dat als we onszelf en onze school schoonhouden, we minder snel ziek worden. Ook hebben zij gezorgd voor een watertank op school, zodat er altijd water is om de toiletten schoon te maken. En er is nu ook zeep!

Ik ben één van de kinderen op school die ervoor zorgt dat alle kinderen hun schoonmaaktaken doen. Ook zorg ik ervoor dat de ouders aan hun kleinste kinderen – die nog niet naar school gaan – leren dat handen wassen slim is. Water for Life zorgt ervoor dat cholera bij ons geen kans krijgt!”

Klik op +1 als jij ook blij bent voor Mavis Dadzie! Word donateur via https://goo.gl/ArIqyc en help daarmee nog veel meer schoolkinderen.

#waterforlife #ghana #mavisdadzie #bronyibina #primary #school #water #hygiene
 ·  Translate
7
Add a comment...
 
FAUSTINA: "ALS KIND MOEST IK - VOOR SCHOOLTIJD - ELKE DAG EEN UUR LOPEN OM WATER TE HALEN."

Nu heeft ze een carrière bij Ghana Water Company Ltd. en werkt ze samen met Water for Life. Lees hier haar verhaal: www.waterforlife.nl/blog-als-kind-moest-dag-uur-lopen-om-water-halen.

#water #ghana #ghanawatercompany #waterforlife

 ·  Translate
7
Add a comment...
 
‘VEEL MENSEN HEBBEN INTUSSEN EEN WATERAANSLUITING AAN HUIS.’

Om onze projecten te kunnen blijven verbeteren, evalueren we de door ons afgeronde projecten regelmatig. Zo bezocht Emma Lesterhuis onlangs de afgeronde projecten in Mozambique.

Emma: ‘De evaluatie was erg positief. Samen met de lokale waterbedrijven heb ik alle wijken bezocht die dankzij onze projecten water hebben. Veel mensen hebben intussen een wateraansluiting aan huis. De mensen die dit nog niet kunnen betalen, halen water bij de waterpunten die zijn aangelegd. Het halen van water is nu geen dagtaak meer. De waterbedrijven hebben het beheer van deze projecten volledig opgepakt. Het is erg bijzonder om te zien hoe deze wijken zich ontwikkelen nu er water is. Daarnaast is het heel erg mooi om te zien hoe dankbaar de inwoners zijn. Richting ons, maar ook zeker richting alle donateurs."

Wij hopen samen met jullie nog veel meer mensen te kunnen helpen. Doe jij mee? Doneren kan maandelijks of eenmalig, via www.waterforlife.nl/doneer.

Klik op +1 als jij je niet voor kunt stellen hoe het is om geen wateraansluiting in je huis te hebben.

#waterforlife #water #tapwater #freshwater #charity #mozambique #help #helpmee

 ·  Translate
1
Add a comment...
 
DE WERELD IS EEN GROTE FAMILIE

Dat gevoel is bij ons tijdens kerst nóg sterker. Het is onze kerstwens om iedereen op de wereld van schoon drinkwater en sanitair te voorzien. Wat is jouw kerstwens?

Als jij onze wens deelt, dan kun je donateur worden via www.waterforlife.nl/doneer.

Wij wensen je een hele fijne kerst! Klik op ‘leuk’ als jij dit ook de mooiste tijd van het jaar vindt.

#charity #waterforlife #kerst #kerstmis #christmas #family #familie
 ·  Translate
6
Add a comment...
 
SCHAATSEN VOOR WATER

In de afgelopen week hebben leerlingen van scholen door heel Nederland zich keihard ingezet voor kinderen in het Afrikaanse Malawi. De leerlingen deden mee aan ‘Schaatsen voor Water’ en werden daarbij aangemoedigd door schaatsers Annamarie Thomas en Jan Bos.

Met het geld dat tijdens de actie is opgehaald, worden nieuwe drinkwatervoorzieningen en toiletten gebouwd op scholen in Malawi. En dat is hard nodig, want wereldwijd sterven er elke dag bijna 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water. Meer informatie over de actie lees je via bit.ly/2gpPGiL.

Wil jij met jouw school of bedrijf het goede voorbeeld van deze jonge weldoeners volgen? Help en organiseer! Een aantal ideeën om geld in te zamelen:
• Organiseer een kerstmarkt op het schoolplein of bedrijventerrein;
• Verkoop oliebollen en appelflappen;
• Start een ‘koek en zopie’-kraam waarin je warme chocolademelk en gevulde koeken verkoopt.

Mocht je hier geen tijd voor hebben, maar wél donateur willen worden – dan kan dat via www.waterforlife.nl/doneer/.

Heb jij zelf een leuk idee om geld in te zamelen voor een goed doel? Deel het in de reacties. Klik op ‘leuk’ als jij trots bent op onze jonge schaatshelden!

#waterforlife #drinkwater #tapwater #freshwater #malawi #schaatsen #vervuildwater #water
 ·  Translate
7
Add a comment...
 
DANKZIJ NIEUWE FACILITEITEN IS DE KINDERSTERFTE HIER GEDAALD

Suzanne Faber: “Op het platteland van Niassa, in Mozambique, heeft de armoede waarin de mensen hier leven me diep geraakt. Het gebrek aan schoon drinkwater kost mensenlevens, maar ook ondervoeding is een groot probleem. Gelukkig zijn hier nu 16 publieke watertappunten gebouwd dankzij de financiering van Water for Life. Door deze nieuwe faciliteiten is de kindersterfte gedaald. Het is heel bijzonder om met eigen ogen de geweldige impact van dit project te zien.

Ik bezocht Niassa om te bekijken wat de huidige conditie van alle tappunten was. Gelukkig zijn die erg goed onderhouden. Elk tappunt heeft namelijk een eigen ‘water comité’ bestaande uit inwoners van Niassa die samen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Die rol nemen ze heel serieus en dat werpt zijn vruchten af. Zo hebben ze hekken om de watertappunten gebouwd om geiten op een afstandje te houden. Mijn laatste taak hier is een goede locatie zoeken voor de feestelijke ceremonie ter afsluiting van dit mooie project.”

Klik op ‘leuk’ als jij dit project net zo mooi vindt als Suzanne en word donateur via www.waterforlife.nl/doneer zodat we nog meer mensen kunnen helpen!

#Mozambique #waterforlife #Niassa #sanitation #drinkingwater #freshwater #suzannefaber
 ·  Translate
8
Add a comment...
 
SCHOON WATER IN DE SLOPPENWIJKEN

Dhaka - in Bangladesh - is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld en veel mensen wonen er in sloppenwijken. Hier is vaak niet voldoende schoon drinkwater. Ook goede toiletten of wasgelegenheden zijn er niet. In de sloppenwijken van de stad Dhaka werkt Water for Life nu samen met het lokale drinkwaterbedrijf (Dhaka WASA). We gaan de inwoners van de sloppenwijken aansluiten op het distributienet!

De waterleidingen liggen ondertussen al in de grond en er zijn trainingen voor onderhoud geweest. De komende maanden worden er 69 waterpunten en 31 latrines gebouwd, om zo meer dan 5.000 mensen van schoon water te voorzien.

Klik op +1 als jij deze hulp aan 5.000 mensen in de sloppenwijken ook een goed begin vindt. Word donateur van Water for Life via www.waterforlife.nl/doneer als jij nog meer mensen wilt helpen.

#bangladesh #dhaka #dhakawasa #water #sloppenwijk #waterforlife

 ·  Translate
7
Add a comment...
 
MENSEN IN ONS DORP WAREN ERG VAAK ZIEK

Nguyen Thi Thu (56): “Ik woon in My Hoa, een dorpje op het platteland van Vietnam. Ik verkoop groenten en mijn man is bouwvakker. In ons dorp dronken wij altijd water uit een put. Dit was helemaal niet schoon: na een paar dagen zagen we in onze emmers dat er vuil naar de bodem was gezakt. We maakten ons er grote zorgen over, want er waren altijd veel dorpsbewoners ziek. Deze zorgen zijn nu voorbij: niet zo lang geleden zijn er leidingen gelegd en werd ons dorp aangesloten op een waterleidingnetwerk. Dankzij de hulp van Water for Life hebben wij nu voor het eerst in ons leven schoon en veilig water.”

Klik op +1 als jij ook blij bent voor Nguyen en vindt dat zij net als iedereen recht heeft op schoon en veilig drinkwater en doneer via http://www.waterforlife.nl/doneer/.

#drinkwater #sanitair #vietnam #waterleidingen #waterforlife

 ·  Translate
7
Add a comment...
Contact Information
Map of the business location
Reactorweg 47 3542 AD Utrecht Netherlands
Reactorweg 47NLUtrecht3542 AD
Charity, Welfare Facilities
Google+ URL

Street View

Panorama
Write a review
Review Summary
Be the first to review
Photos
Scrapbook photo 2
Scrapbook photo 3
Scrapbook photo 4
Upload public photo
Your Activity