Profile cover photo
Profile photo
Stichting Water for Life
6 followers -
Over ons
Over ons

6 followers
About
Posts

Post has attachment
HET PROJECT IS AFGEROND
…en nu?

Aan de hand van een project in de Keniaanse stad Naivasha hebben wij uitgelegd welke route jouw gedoneerde #euro’s afleggen vanaf het moment dat ze op onze rekening staan. Vandaag: wat gebeurt er nadat een project is afgerond?

Paul Mwaura, medewerker van het lokale waterbedrijf NAIVAWASS: “Ik ben er verantwoordelijk voor dat wij twaalf uur per dag, zeven dagen per week water leveren vanuit de openbare tappunten. Als er iets kapot is, zorg ik ervoor dat het gemaakt wordt. Ik bezoek de wijk (KCC Slum) daarom ook regelmatig. De impact van het project op het leven van de mensen in deze wijk is groot: er zijn minder mensen #ziek en de tijd die inwoners eerst kwijt waren aan het halen van water bij de rivier, besteden ze nu aan hun werk.”

Ook Kraanwaterfonds Water for Life blijft betrokken bij afgeronde #projecten. Wij keren regelmatig terug om te beoordelen of de #faciliteiten goed onderhouden én nog in gebruik zijn. Zo garanderen wij dat de inwoners van dit soort arme wijken ook na vele jaren nog steeds toegang hebben tot schoon #drinkwater.

Klik op ‘+1’ als onze updates je meer inzicht hebben gegeven in onze werkwijze en bezoek onze website www.waterforlife.nl voor nog meer informatie.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
IEDEREEN VERDIENT SCHOON KRAANWATER
Comortsaver helpt helpen.

Ook #Comfortsaver vindt dat iedereen in de wereld #betrouwbaar #schoon #kraanwater verdient. Ze ontwikkelden een slim apparaat dat je aansluit op je #douchekop, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je water- en energieverbruik tijdens het douchen. Een deel van de verkoopomzet wordt gedoneerd aan Kraanwaterfonds Water for Life. Met dit geld zorgen wij voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor de allerarmsten. #Win-win dus, want ook zij verdienen natuurlijk fris #water om te drinken, koken, douchen en de wc mee door te spoelen.

Als je slim bent bestel je snel dit #apparaat via https://bit.ly/2tPEuTs. Je kunt ons ook helpen door #donateur te worden via: www.waterforlife.nl/doneer.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
UIT WELK GLAS DRINK JIJ LIEVER?
Je kunt niet altijd zien dat water vervuild is.

Soms is het overduidelijk dat #drinkwater vervuild is, als het water bijvoorbeeld troebel of bruin is weet je zeker dat het geen zuiver #water is. Maar je kunt niet altijd zien dat water verontreinigd is. Water kan er schoon en helder uitzien, maar toch besmet zijn met bacteriën en parasieten waardoor je bijvoorbeeld diarree – of nog erger – hepatitis, cholera, tyfus of botulisme kunt krijgen.

Omdat niemand het risico mag lopen op één van deze vreselijke #ziektes, maakt Kraanwaterfonds Water for Life zich sterk om iedereen te voorzien van schoon drinkwater. Dan hoeft niemand zich af te vragen of water net zo schoon is als het eruit ziet.

Klik op ‘+1’ als jij dat ook eerlijk vindt en draag jouw steentje bij via www.waterforlife.nl/doneer.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
WERKZAAMHEDEN IN NJUGUINI KENIA IN VOLLE GANG
Al 24 kilometer waterleiding aangelegd.

In Njuguini, een arm gebied net buiten Nakura in #Kenia, heeft slechts de helft van de inwoners toegang tot #drinkwater - dat ook nog eens onbetrouwbaar en van slechte kwaliteit is.

Met het project, dat nu in volle gang is, gaat hier verandering in komen! Er wordt 53 kilometer #leidingnetwerk aangelegd, waarvan al 24 kilometer klaar is. Daarnaast wordt nu gewerkt aan de bouw van een grote wateropslagtank van 225 m3. Maar liefst 800 huishoudens zullen straks dag en nacht toegang hebben tot drinkwater, en dankzij het chloor doseersysteem zal dat ook nog eens veilig zijn om te #drinken.

Het project verloopt vooralsnog volgens planning. Als dat zo doorgaat zal de infrastructuur aan het einde van het jaar volledig aangelegd en getest zijn. Daarna worden de wijkbewoners aangesloten.

Like als jij vindt dat iedereen toegang tot schoon #drinkwater verdient en bezoek www.waterforlife.nl/projecten voor de voortgang van onze andere projecten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

WATER FOR LIFE IN ACTIE
Zo worden projecten op locatie uitgevoerd.

Wie doneert aan #Kraanwaterfonds #Water for Life, kan erop vertrouwen dat zijn geld goed terechtkomt. Iedere euro wordt besteed aan het verbeteren van de toegang tot water en/of sanitaire voorzieningen. We nemen een project in KCC Slum, een arme wijk in de Keniaanse stad #Naivasha onder de loep en volgen alle stappen. Deze keer leggen we uit hoe een project op locatie wordt uitgevoerd en wie daarin een rol speelt.

Voor dit project is Nahashon Wahome (foto) eindverantwoordelijk om de wijk van water te voorzien. Met de financiering en ondersteuning van Water for Life zorgt hij voor een wateropslagtank, de aanleg van vijf kilometer #leidingnetwerk en de opening van openbare tappunten. Het #waterleidingnetwerk liet hij aanleggen door Macplan Engineering Services. Deze lokale aannemer sloot ook de openbare #tappunten aan op het leidingnetwerk. Nu het project volledig is afgerond hebben alle 8.000 inwoners toegang tot #schoon en veilig #drinkwater tegen een eerlijke prijs.

Klik op ‘+1’ als jij onze Google+ pagina in de gaten blijft houden om te lezen wat er gebeurt nadat een project is afgerond. Het laatste nieuws vind je op onze website via www.waterforlife.nl/nieuws
Photo
Add a comment...

Post has attachment
MAAK KRAANWATER VANZELFSPREKEND VOOR IEDEREEN!
Help mee en word donateur.

Stel je nu eens voor dat je niet altijd en overal toegang hebt tot betrouwbaar #drinkwater? Ruim 884 miljoen mensen leven in deze harde realiteit. Dankzij onze #donateurs hebben wij al meer dan 1,2 miljoen mensen toegang tot drinkwater en/of sanitaire voorzieningen kunnen geven, maar er zijn nog veel meer mensen die onze hulp nodig hebben.

Al het #geld dat wij ontvangen wordt volledig en direct besteed aan onze projecten en niet aan kosten voor onze medewerkers, ons bestuur of andere zaken. Voor maar 1,50 euro per maand maak jij daarom al een groot verschil en help je iemand aan schoon drinkwater.

Klik op '+1' en meld je aan als #donateur via: www.waterforlife.nl/doneer
Photo
Add a comment...

Post has attachment
PROJECTVOORSTEL GOEDGEKEURD
€ 120.000,- voor schoon drinkwater.

De komende weken lees je op onze pagina welke route gedoneerde euro’s afleggen. Wie #doneert aan Stichting #Water for #Life, kan ervan op aan dat zijn #geld goed terechtkomt. Een project in de Keniaanse stad Naivasha wordt als voorbeeld genomen om alle stappen uit te leggen. Dit keer lees je meer over de manier waarop voorstellen worden beoordeeld voordat ze worden goedgekeurd.

Onze voorzitter Martien den Blanken legt uit: “In #Nederland beoordelen we als stichtingsbestuur twee keer per jaar ingediende projectvoorstellen. Het project in KCC Slum bood een oplossing voor de structurele toegang tot water voor 8.000 mensen. Doordat de klanten een betaalbare prijs gingen betalen voor het water, kon het waterbedrijf inkomsten gaan genereren om het systeem te onderhouden en beheren. Daarnaast zou het project worden uitgevoerd in directe samenwerking met lokale #waterbedrijven. Het water dat geleverd zou worden, voldoet aan de internationale kwaliteitseisen. Het projectvoorstel werd dan ook goedgekeurd, en de € 120.000 werd toegekend.”

Klik op ‘+1’ als jij er blij van wordt dat de euro’s op de juiste plaats terecht komen en lees meer over onze #projecten via www.waterforlife.nl/projecten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
OP BEZOEK IN GHANA
Zijn de watertappunten goed onderhouden?

In 2010 werd in de Ghanese dorpen Akwanda en Bronyibima een project afgerond waardoor de 4.000 inwoners eindelijk toegang tot veilig #drinkwater kregen. Vorige maand keerden wij terug om te beoordelen of de faciliteiten goed onderhouden én nog in gebruik zijn.

We bezochten Anthony Awotwe, vader van een gezin met drie kinderen. Hij werd door #Ghana Water Company Ltd aangesteld als waterverkoper en beheert een van de openbare tappunten. Dit doet hij naast zijn werk als beveiliger. Het geeft hem nog steeds een trots gevoel om veilig drinkwater te mogen verkopen. Regelmatig komt hij met andere #waterverkopers en inwoners bij elkaar om eventuele problemen te bespreken. Wij hebben kunnen concluderen dat door dit adequate beheer de inwoners nog steeds iedere dag van schoon drinkwater kunnen genieten en dat de faciliteiten in goed staat verkeren!

Klik op ‘+1’ als je trots bent op het werk van Anthony en lees meer over onze projecten in Ghana via www.waterforlife.nl/projecten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
DE SITUATIE IN NAIVASHA VERBETEREN
Het begint met een gezamenlijk plan.

Iedere euro die wij ontvangen wordt besteed aan het verbeteren van de toegang tot schoon #drinkwater en sanitaire voorzieningen voor de allerarmsten. Aan de hand van een project in de Keniaanse stad #Naivasha volgen wij het geld dat op onze rekening wordt ontvangen.

Arie Karreman is Bedrijfsvoerder Waterlevering bij #Evides #Waterbedrijf. Hij ging op bezoek in Naivasha: “Het was mijn taak de medewerkers van het lokale waterbedrijf NAIVAWASS op te leiden om te werken met #Epanet. Dat is een rekenprogramma voor hydraulische modellen waarmee je bepaalt welk formaat leiding je nodig hebt om voldoende water te kunnen leveren. Het was een mooie ervaring om mijn kennis zo direct te kunnen #delen en op die manier echt het verschil te maken. Doordat de technische omstandigheden in Naivasha anders zijn dan bij ons, leerde ik zelf ook nieuwe dingen.”

Volgens het rekenprogramma is er € 120.000,- nodig om de 8.000 inwoners toegang tot #schoon drinkwater te kunnen geven. Samen met Nahashon Wahome van NAIVAWASS hebben we hiervoor een projectvoorstel opgesteld. Binnenkort lees op je onze pagina hoe het voorstel werd beoordeeld door ons bestuur.

Klik op ‘+1’ als je benieuwd bent hoe het geld verder stroomt en bezoek www.waterforlife.nl/projecten voor meer informatie over al onze projecten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
WAT IS ER AAN DE HAND IN NAIVASHA?
Inwoonster Rebecca Chokio vertelt.

Aan de hand van een project in de Keniaanse stad #Naivasha leggen wij de komende weken uit welke route gedoneerde euro’s afleggen vanaf het moment dat ze op onze rekening staan. Deze keer vertelt Rebecca Chokio, inwoonster van een van de armste wijken van Naivasha, meer over de situatie in haar dorp. Het voeren van gesprekken met lokale bewoners vormt voor ons een belangrijk onderdeel van het inventarisatieproces.

Rebecca: “We haalden ons #water uit de Malewa-rivier. Helemaal tijdens het regenseizoen raakt deze rivier sterk vervuild. Bovendien wassen mensen zichzelf en hun kleding hier ook in. Het water is eigenlijk niet geschikt om te drinken. Maar bij gebrek aan iets beters deden we het toch. Mijn kind had vaak diarree na het drinken van het water uit de rivier.”

Binnenkort lees je op onze Google+ wat wij hebben gedaan om de situatie te verbeteren waardoor alle 8.000 inwoners toegang hebben gekregen tot schoon #drinkwater en sanitaire voorzieningen. Houd ook het laatste nieuws in de gaten via www.waterforlife.nl/nieuws/

Klik op ‘+1’ als jij benieuwd bent naar het vervolg.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded