Profile cover photo
Profile photo
Хепи Лейди
10 followers -
Вдъхновени от Вашите желания, ние от „ХЕПИ ЛЕЙДИ“ ги правим реалност.
Вдъхновени от Вашите желания, ние от „ХЕПИ ЛЕЙДИ“ ги правим реалност.

10 followers
About
Posts

Post has attachment
Kетъринг е дума, която няма дословен превод на български език. На английски кетъринг идва от думата cater-доставям провизии, обслужвам.

Още по време на разцвета на древен Египет(2650-1450 преди Христос) културата на хранене и пиене вече е била много важна.

Първите реални страноприемници и ханове били създадени в Древна Гърция. А в древен Китай още от 4 век преди н.е. се е документирала история на гастрономията и кетъринговата индустрия.

И все пак в същността на понятието не може да се вложи единствено тривиалната идея за приготвяне и доставка на храна по определен повод.

Още по-малко да се идентифицира с различните аспекти на обществено хранене или ресторантьорство. Кетъринг в своята същност е нещо по-широко и от тук различно, но във всеки случай съдържа елемент на приготвяне на храна, доставка на храна и хранене свързано с конкретно събитие или конкретен контингент.

Какво е съвременното разбиране за кетъринг?

Кетърингът е бизнес за доставяне на храна и напитки на всяко отдалечено място. Индустрията на обслужване с храни или кетъринговата индустрия обхваща такива места, институции и компании отговорни за приготвяне на всяка храна извън дома. Тази индустрия включва ресторанти, училища, болници, кафенетата и кетърингови операции и редица други формати.

В по-специфичен смисъл кетърингът цели да задоволи всичките ни сетива – зрениe, слух, допир, обоняние и вкус в подходяща за това обстановка.

Днес „кетъринг“ е нещо повече от храна и обслужване. „Кетъринг“ е комуникация чрез храна, изкуство за създаване на празници и изграждане на собствен стил на общуване. Той е израз на разкрепостеност, стил и фантазия. Кетърингът може да се разглежда като елемент от създаване на публичният образ на определена компания.

„Кетъринг“ в тесен смисъл на думата е производство и доставяне на храна на необичайно място като едновременно с това е и задоволяване на специфичните изисквания на клиента – гастрономични, естетични, физиологични, психологични чрез насищане с положителни усещания- зрителни, вкусови, мирисни и тактилни сетива.

В този тесен смисъл „кетъринг“ е доставка на храни и напитки, обслужване при организиране на дадено мероприятие (банкет, коктейл, обяд, и др.) частно или обществено на точно определени клиенти в точно определено време и на място извън заведението за хранене.

В широк смисъл на думата „кетъринг“ е индустрия за приготвяне и доставка на храна на определени контингенти, но наред с това свързана с пълната организация на едно мероприятие, на място определено от клиента( дом, офис, вила, самолет, яхта, болница и т.н.) при което храненето е само един от елементите на комплексното мероприятие. „Кетъринг“ е широк спектър от услуги обединени в единна логистична схема.

Какво не е кетъринг?

    кетъринг не е обществено хранене
    не е система за бързо хранене или доставка на пакетирани храни.
    той не е единствено готварство или кулинария, тоест това не е само приготвяне на храна.
    не е бизнес свързан с бързо хранене,
    не е ресторантьорство
    не е и само институционално хранене.
 

Ние от ХЕПИ ЛЕЙДИ ще планираме, организираме, и осъществим с професионализъм и настроение желаното от Вас събитие.
Photo
Photo
2013-10-29
2 Photos - View album
Add a comment...

Хепи Лейди ЕООД е компания с над десетгодишен опит в предоставянето на кетъринг услуги и пълното хранително обслужване на редица български предприятия от всички сектори на икономиката.

Нашата компания е регистрирана в гр. Варна през 1998 г., с приоритетна насоченост в следните дейности:

- производство и преработка на храни и хранителни продукти;
- управление и експлоатация на собствени и наети кухненски блокове (кухни, столове, разливочни) и – прилежащи към тях сгради, помещения и съоръжения;
- експлоатация на заведения за бързо хранене;
- пълно обслужване чрез столово хранене и кетъринг услуги.

В началото на 1999 г. се въвежда в експлоатация предприятие за производство на месни полуфабрикати и готови продукти от животински произход.

През 2003 г. е въведен в експлоатация и рибен цех, специализиран в преработката на риба, рибни и „аква“ продукти.
И двете производствени структури са оборудвани с едни от най-модерните и високотехнологични производствени линии в страната.

Благодарение на тяхната дейност през 2000 г. Хепи Лейди ЕООД сключва договор за доставка на храни и хранителни продукти на две големи търговски вериги- „Метро Кеш енд Кери България“ ЕООД и „Пикадили“ ЕАД

Хепи Лейди ЕООД е основен снабдител на асортимент от месни продукти на най-бързо развиващата се верига ресторанти в България „Нарру Bar & Grill“. Последната е носител на редица награди, някои от които за любима марка заведения на българския потребител – връчени за 2008 г. и 2011 г. През 2007 г. печели приза за най-добра ресторантска верига, а през 2009 г. – за най-голям принос в развитието на ресторантьорството в България, връчени от БХРА.

За периода 2000 г. - 2010 г. относно хранителното обезпечение на персонала и управление на кухните и столовите, на нас се доверяват влиятелни производствени организации и авторитетни работодатели, част от които са:

„Девня Цимент“ АД – гр. Девня „Агрополихим“ АД – гр .Девня „Полимери“ АД — гр .Девня „С.А.Л.С.“ АД – гр Девня „РОКА България“ АД — гр. Каспичан „Вулкан Цимент“АД—гр. Димитровград „Грамер“ АД – гр.Ботевград „Овергаз Холдинг“ АД — гр.София „Ренесанс“ АД – гр.София ДПРВД-ip. София „Райфайзенбанк“ АД „Алианс“ АД „Практикер“ „Планекс“ АД
„Булярд Корабостроителна Индустрия“ АД – гр. Варна
„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД
„Надин-комерс“ ООД – гр. Нови Искьр
„Партнер-ЖСП“ ЕООД – гр. Варна
„Булпорт Логистика“ АД – гр. Варна
„Златна Панега Цимент“ АД – с. Златна Панега
„Матеко“ АД — гр. Горна Оряховица, и мн.др.

Основна цел на Хепи Лейди е да посрещне нарастващите нужди на българската индустрия от високопрофесионални, специализирани кетъринг услуги, конкурентни в качествено и ценово отношение.

Богатото портфолио от висококачествени продукти, услуги и дейности, Компанията постига благодарение на най-важния си ресурс, а именно — нашия персонал.
Чрез специфичното фирмено ноу-хау високо квалифицирани мениджъри и служители, перфектни технолози и майсторски подбрани рецепти, Хепи Лейди ЕООД успява да разгърне специфичния си търговски капацитет и логистични възможности.
Commenting is disabled for this post.
Wait while more posts are being loaded