Profile cover photo
Profile photo
Tukang Karut
531 followers
531 followers
About
Posts

Post has attachment
Seloka Selamat Malam...
Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam berjaga jaga, Anak mata berseri seri, Senyum gatal sampai ke telinga... Nasi sebelanga dimakan anak,...
Add a comment...

Post has attachment
Mau Kahwin Lagi...
Petang semalam... Setelah selesai solat Asar di sebuah masjid di Cheras... Disebabkan takut jem.. aku bergegas ke kereta. Tetapi ketika di parking, langkahku terhenti seketika... Aku nampak sebuah dompet besar betul betul terjatuh di tepi kereta ku. Dengan ...
Add a comment...

Post has attachment
Jenis-jenis Rambut
Jenis-jenis Rambut 1) RAMBUT LURUS bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan.. 2) RAMBUT KERINTING TEBAL kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantik, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan mas...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Blog... Tiada lagi nilai sastera...
Siapalah penulis blog di mata orang? Apakah nilainya. Silalah letakkan harga pada tulisan tulisan di blog anda. Tengoklah siapa yang sudi membayarnya. Pada waktu ini, kebanyakan penulis menulis blog hanya sebagai mata pencarian... Iklan iklan menjadi fokus ...
Add a comment...

Post has attachment
Lawak Malam Jumaat
Suatu hari seorang menteri dan isterinya pergi merasmikan pusat pembiakan lembu Australia . Di depan hadirin.. seorang petugas dengan semangatnya menjelaskan proses pembiakan lembu ini.. "Dato dan Datin.. Lembu kami ini mampu mengawan sebanyak 5 kali sehari...
Add a comment...

Post has attachment
Gambar Perempuan digunakan sebagai bahan lawak...
Sejujurnya aku tak suka lawak-lawak yang menggunakan gambar perempuan melayu sebagai subjek. Lagi lagi kalau lawak berbaur kelucahan melampau... Cuba bayangkan jika wanita tersebut adalah isteri, atau ibu, atau adik perempuan, atau anak perempuan kita, past...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Puteri mandi geli dengan badak berendam di tepi tepung pelita.
TK: Kak, kuih badak berendam ni spesis apa? jantan ke betina?? Penjual kuih : Dua-dua ada... TK : Boleh la kak, bagi kuih badak berendam RM2, kuih puteri mandi pun RM2, tepung pelita RM2... Penjual kuih : Nak bungkus sekali ke??? TK: Bungkus asing asing la ...
Add a comment...

Post has attachment
Main Bola Gantung...
Tahniah pasukan bola sepak sukan SEA Malaysia yang erjaya menewaskan Singapura dengan jaringan 2-1... Dalam kekalutan... Dalam debaran... Terlepas satu dua makian... Kadang-kadang menjerit marah... Sang suri menegur... Suri: Awak ni.... Tengok bola diam dia...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded