Profile cover photo
Profile photo
Nur Alya
160 followers -
Allahuakbar
Allahuakbar

160 followers
About
Posts

Post has attachment
Susu Ibu Adalah Titisan Emas
Assalamualaikum dan selamat membaca kepada yang
sudi singgah atau blogwalking ~ 12.30
am. Anakanda
sudah tidur. Mata
mak masih belum mengantuk lagi. Malam
ni sesaja nak buka topik tentang breastfeeding. Tak
adalah arif sangat  nak bincang pasal
topik penyus...

Post has attachment
Detox Untuk Sihat dan Kurus
Tajuk yang agak cliche :)) Wahh, laju klik entry bila nampak tips untuk kurus. Sihat dan kurus.Memang satu pakej. Siapa yang tak nak sihat kan. Jom cuba minuman ni. Ada banyak khasiat tersembunyi. Mudah untuk disediakan. InsyaAllah tiada bahan yang memudara...

Post has attachment
Simposium 2 - USUS SIHAT ANDA BAHAGIA
********************** PINNED POST **************************** Assalamualaikum ibubapa moden sekalian, Pernah tak terfikir tentang penjagaan kesihatan usus kita? Penjagaan usus bermula sejak dari bayi lagi dan sebab itu dititikberatkan hanya susu ibu s...

Post has attachment
Viral Resepi Kek MILO 3 Minit - Bahayanya Di Situ
Assalamualaikum dan salam sejahtera :) Hari Jumaat yang indah tapi mendung akibat jerebu. Jangan lupa jaga kesihatan, kurangkan aktiviti luar. Minum air masak secukupnya. Minggu ni rajin mak scroll FB. Macam-macam muncul dalam newsfeed. Macam biasa, kalau b...

Post has attachment
Natural Remedi (Rawatan Alami) - Sengatan Tebuan
Assalamualaikum fillah .. 26 Sept 2014, 4.15 pm Satu petang yang menyesakkan dada. Kucar kacir hidup sekejap. Anakanda kecil terpijak ekor tebuan tanah. Luluh hati mak tengok anak meraung-raung kesakitan. Lagi mengharukan hanya kami berdua di rumah. Keluar ...

Post has attachment
Resepi Susu Pekat Homemade
Alhamdulillah .. Page   jelitawanorganik  semakin aktif dan mendapat tempat di hati pengguna FB. Kali ini saya kongsikan hasil resepi seorang jelitawan organik, Kak Asniza. *Nota: Susu pekat dalam tin yang dijual di pasaraya bukan menggunakan susu sebenar t...

Post has attachment
Mengapa Perlu Elak Ke Bazaar Ramadhan
Assalamualaikum .. Pagi tadi terbaca berita dalam BH online tentang kes keracunan makanan selepas menikmati makanan yang dibeli dari bazaar ramadhan. Allahurabbi, semoga Allah memberi kesembuhan segera kepada ahli keluarga berkenaan.  Shah Alam: Kegembiraan...

Post has attachment
Resepi Sos Yang Sedap Dan Sihat
Assalamualaikum fillah yang diredhai Allah.. Hari ni saya kongsikan satu post dari  jelitawanorganik  khas dari Ummu Ahmads (Kak Asniza) seorang pemilik sekolah Tahfiz. Tabarakallah. Ternyata tidak rugi untuk anda sertai kami. ==============================...

Post has attachment
Jaga Isteri - Amanah Allah
Kebelakangan ini selalu wanita mengadu pada saya tentang suami yang tidak solat, tidak memberi nafkah dan tidak melayan mereka dengan baik sebagai wanita...Berat telinga mendengar pasti lebih berat bahu yang memikul.... Nasihat saya buat suami dan lelaki te...

Post has attachment
JELITAWAN ORGANIK - FB Page
Assalamualaikum.. Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk menikmati rahmatnya bulan Ramadhan. Sujud syukur padaMu Ya Allah, ukhuwah fillah kami yang terjalin setahun lepas dalam Whatsapp kini diperluaskan lagi ke page FB. Bersama-sama kita berkongsi n...
Wait while more posts are being loaded