Profile

Cover photo
Daniel Adler
Worked at IBM Delivery Center
Attended IBM Educations
Lives in Israel Tel-aviv yaffo
55 followers|16,713 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Daniel Adler

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Where can be found clean version (without game FX) of that Bruton - my kind of trouble remix ?
1
László Farkas's profile photo
 
De jóó. :)
Add a comment...

Daniel Adler

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Daniel Adler

Shared publicly  - 
 
Know, share, and map your world.
1
Add a comment...

Daniel Adler

Shared publicly  - 
 
http://msn.mainap.hu/ Új hírportál ? nem is tudtam hogy van ilyen... nagyon belehúzott a Microsoft Magyarországon :P
 ·  Translate
1
Add a comment...

Daniel Adler

Shared publicly  - 
 
Azok a csodás 80-as évek!
Ha még emlékszünk rá...
Ma olvastam, hogy akik a 80-as évek előtt születtek, azok valódi Hősök, olyan igazi hollywoodi ,mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele...

Akik 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi.
Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak hát rá külön szót.

Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki. Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk! Nyáron a derékig érő fűben és a közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona.

Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.
(- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki Rambonak csúfol ! - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)

Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy Mc Donalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a - gyakran éretlen - gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban.

Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy esetleg spectruma (az valami számítógép volt), de szó sem volt Playstationról, Nintendóról, X-Boxról, Videó játékról, 64 tévé csatornáról, műholdról és kábeltévéről, filmekről, DVD-ről, Surround Soundról, Internetről, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról. Kicsit le is maradtunk, bevallom már háromszor vettem ki egyik kedvenc filmem DVD-n a tékából, de még nem nagyon sikerült lejátszanom. Mindig lengyelül indul el, én meg egy negyedóráig nézem, aztán inkább visszaviszem.

Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellett megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övékét! Nem vittek és nem hoztak a szülők. Mégis itt vagyunk.

Nyakunkban lógott a lakáskulcs mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának.

A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni. Nekünk a szexhez nem kellett pornófilm és szex újság, de még szálloda sem. Akkor és ott csináltuk, ahol lehetőség volt rá, és ha valamit rosszul csináltunk, vállaltuk a következményeket, és újra próbálkoztunk. Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehet el se mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét. Ezek voltunk mi.

Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.
 ·  Translate
5
Add a comment...
In his circles
63 people
Have him in circles
55 people
László Farkas's profile photo
Natan Adam's profile photo
Solymosi Marianna's profile photo
Zsolt Fazekas's profile photo

Daniel Adler

Shared publicly  - 
 
:D :D :D
 
Ah, office life. So productive.
1
Add a comment...

Daniel Adler

Shared publicly  - 
1
Daniel Adler's profile photo
 
Még mindig vezet a Microsoft Skydrive 20GB-al :D jó választás!
 ·  Translate
Add a comment...

Daniel Adler

Shared publicly  - 
 
Igazi 80-as évek porszívó reklám remake.
 ·  Translate
1
László Farkas's profile photo
 
Xd
Add a comment...
People
In his circles
63 people
Have him in circles
55 people
László Farkas's profile photo
Natan Adam's profile photo
Solymosi Marianna's profile photo
Zsolt Fazekas's profile photo
Education
 • IBM Educations
  2009 - 2011
 • ORT Melton
 • Nahsonim
 • Bem-józsef
 • John Bryce IT Training Center
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in
Work
Occupation
Server Management - Mainframe
Employment
 • IBM Delivery Center
  System Administrator, 2009 - 2012
 • Bug Multisystem
 • Hilton Hotels Corporation
 • Essence Security
  IT support, 2012 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Israel Tel-aviv yaffo
Previously
Israel, Bat-Yam - new york - Hungary, Székesfehérvár - Hungary, Nyíregyháza - Israel, Holon - Israel Rishon Lezion
Links
Contributor to