Profile

Cover photo
Omak Kau Abah Den
Works at gomen bn yang punya
Attends Makbapaku University
Lives in Bangkok Sikit City
56 followers|2,994,786 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Damainya Kehidupan di TPG Suatu Masa Dahulu
      Assalamualaikum semua. Apa khabar semua sahabat dan kenalan ku di TPG? Wah, dah lama juga aku tak balik kampung. Balik hujung minggu, temgok kakak kat rumah murah teres setingkat PKNS di Taman Dato' Hormat. Sekejap jer pun. Aku balik berempat anak ber...
 ·  Translate
Assalamualaikum semua. Apa khabar semua sahabat dan kenalan ku di TPG? Wah, dah lama juga aku tak balik kampung. Balik hujung minggu, temgok kakak kat rumah murah teres setingkat PKNS di Taman Dato' Hormat. Sekejap jer pun. A...
1
Miss anna's profile photo
 
Assalamuailaikum.saya wartawan Utusan Malaysia nak dapatkan no contact encik boleh?.. Saya tertarik dengan artikel yang encik berkenaan jambatan kota dan TPG...jika tidak keberatan, boleh saya interview encik mengenai jambatan kota dan TPG sebab saya merancang untuk membuat satu laporan khas berkenaan kedua-dua tajuk ni...
 ·  Translate
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Wajah Ngeri TPG......The Darker Side of TPG
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku
pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker
side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok.
Memang kita tak mahu dengar yang buruk-bu...
 ·  Translate
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok. Memang kita ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Laluan Maut di TPG
Salam buat semua. Apa khabar orang kampung aku di TPG? Juga kengkawan alam maya aku di Telok, Sijangkang dan Kebun Baru? Salam Aidil Fitri buat korang, mungkin belum terlalu lewat kot. Biasalah orang Melayu, Puasa sebulan, raya pun mesti sebulan. Padahal ka...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar orang kampung aku di TPG? Juga kengkawan alam maya aku di Telok, Sijangkang dan Kebun Baru? Salam Aidil Fitri buat korang, mungkin belum terlalu lewat kot. Biasalah orang Melayu, Puasa sebulan, ra...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Kisah Kempeitai dan Toshiba di TPG
Salam buat semua. Apa khabar korang? Sihat harapnya. Aku
doakan kita sekalian sejahtera dunia dan akhirat. Selamat dan berbahagia
bersama-sama keluarga tercinta. Hari ini aku masih bercuti. Cuti Hari Wesak. Kat highway
tengah jem teruk. Berdudai-dudai keret...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar korang? Sihat harapnya. Aku doakan kita sekalian sejahtera dunia dan akhirat. Selamat dan berbahagia bersama-sama keluarga tercinta. Hari ini aku masih bercuti. Cuti Hari Wesak. Kat highway te...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Sejarah Polis di Klang
Salam buat semua. Bertemu lagi kita di alam maya. Moga-moga semua dalam keadaan sihat walafiat. Sekarang ini banyak sangat kedengaran dan berita sama ada di blogmahupun di akhbar tentang orang Melayu mula bertelagah sesama sendiri, kononnya atas perbezaan f...
 ·  Translate
Salam buat semua. Bertemu lagi kita di alam maya. Moga-moga semua dalam keadaan sihat walafiat. Sekarang ini banyak sangat kedengaran dan berita sama ada di blogmahupun di akhbar tentang orang Melayu mula bertelagah sesama se...
1
Add a comment...
In their circles
153 people
Have them in circles
56 people
Bob Lee's profile photo
inahar mohd. ali's profile photo
Harvey Hinman Lee's profile photo
Cassie Wilbanks's profile photo
kannan sadasivam's profile photo
Popoye Paipai's profile photo
ANIME SAN's profile photo
Anderson Ricci Oliveira's profile photo
Kala devi.O.S's profile photo

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Kes -kes Pembunuhan di TPG
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok. Memang kita tak mahu dengar yang buruk-buruk...
 ·  Translate
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok. Memang kita ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
whilst you're on vacation, try this...
 ·  Translate
Salam buat semua. Cerita kali ini tidak ada kena mengena dengan mengail, pancing, joran, atau mata kail. Kita tukar selera pulak, tapi masih berkaitan laut, ikan, dan bot. Korang pernah dengar tak istilah Membagan, Memayang, ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Orang Asli Klang dan Kuala Langat: Dulu dan Sekarang
Salam buat semua. Apa khabar semua orang kampung? Moga-moga korang sihat sejahtera dan sentiasa dilimpahi rahmat Allah hendaknya. Amin.Adoyai, dah lama aku tak ke Telok. Tapi 4 April hari itu aku berkesempatan ke Telok, ke majlis perkahwinan kedua anak saud...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar semua orang kampung? Moga-moga korang sihat sejahtera dan sentiasa dilimpahi rahmat Allah hendaknya. Amin.Adoyai, dah lama aku tak ke Telok. Tapi 4 April hari itu aku berkesempatan ke Telok, ke ma...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Sejarah Penjara di Klang (1872-1896)
Salam buat semua. Syukur alhamdulillah, kita dipertemukan Allah SWT sekali lagi dalam blog aku ini. Moga-moga kehidupan kita sentiasa dalam redha Allah. Selawat dan salam buat junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW. Moga-moga kita bersama Baginda di dalam s...
 ·  Translate
Salam buat semua. Syukur alhamdulillah, kita dipertemukan Allah SWT sekali lagi dalam blog aku ini. Moga-moga kehidupan kita sentiasa dalam redha Allah. Selawat dan salam buat junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW. Moga-moga...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Kisah Jepun, Pesta dan Mandi Safar di Morib
Salam buat semua. Apa khabar sahabat handai, saudara mara, kaum
kerabat, warigh semua? Moga korang sihat adanya. Syukur ke hadrat Allah SWT
atas segala limpah kurniaNya termasuk dipanjangkan umur dan diberiNya kesihatan
yang baik. Moga-moga kita semua berad...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar sahabat handai, saudara mara, kaum kerabat, warigh semua? Moga korang sihat adanya. Syukur ke hadrat Allah SWT atas segala limpah kurniaNya termasuk dipanjangkan umur dan diberiNya kesihatan yang ...
1
Add a comment...
People
In their circles
153 people
Have them in circles
56 people
Bob Lee's profile photo
inahar mohd. ali's profile photo
Harvey Hinman Lee's profile photo
Cassie Wilbanks's profile photo
kannan sadasivam's profile photo
Popoye Paipai's profile photo
ANIME SAN's profile photo
Anderson Ricci Oliveira's profile photo
Kala devi.O.S's profile photo
Education
  • Makbapaku University
    Lifelogy, 2010 - present
  • Opahku High School
Basic Information
Gender
Decline to State
Other names
Speedy Gonzales
Story
Tagline
an unpredictable but honest, gorgeous looking guy....
Introduction
Yeah, I'm the guy!
Work
Employment
  • gomen bn yang punya
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Bangkok Sikit City