Profile

Cover photo
Omak Kau Abah Den
Works at gomen bn yang punya
Attends Makbapaku University
Lives in Bangkok Sikit City
48 followers|2,465,902 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Wajah Ngeri TPG......The Darker Side of TPG
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku
pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker
side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok.
Memang kita tak mahu dengar yang buruk-bu...
 ·  Translate
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok. Memang kita ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Laluan Maut di TPG
Salam buat semua. Apa khabar orang kampung aku di TPG? Juga kengkawan alam maya aku di Telok, Sijangkang dan Kebun Baru? Salam Aidil Fitri buat korang, mungkin belum terlalu lewat kot. Biasalah orang Melayu, Puasa sebulan, raya pun mesti sebulan. Padahal ka...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar orang kampung aku di TPG? Juga kengkawan alam maya aku di Telok, Sijangkang dan Kebun Baru? Salam Aidil Fitri buat korang, mungkin belum terlalu lewat kot. Biasalah orang Melayu, Puasa sebulan, ra...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Kisah Kempeitai dan Toshiba di TPG
Salam buat semua. Apa khabar korang? Sihat harapnya. Aku
doakan kita sekalian sejahtera dunia dan akhirat. Selamat dan berbahagia
bersama-sama keluarga tercinta. Hari ini aku masih bercuti. Cuti Hari Wesak. Kat highway
tengah jem teruk. Berdudai-dudai keret...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar korang? Sihat harapnya. Aku doakan kita sekalian sejahtera dunia dan akhirat. Selamat dan berbahagia bersama-sama keluarga tercinta. Hari ini aku masih bercuti. Cuti Hari Wesak. Kat highway te...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Sejarah Polis di Klang
Salam buat semua. Bertemu lagi kita di alam maya. Moga-moga semua dalam keadaan sihat walafiat. Sekarang ini banyak sangat kedengaran dan berita sama ada di blogmahupun di akhbar tentang orang Melayu mula bertelagah sesama sendiri, kononnya atas perbezaan f...
 ·  Translate
Salam buat semua. Bertemu lagi kita di alam maya. Moga-moga semua dalam keadaan sihat walafiat. Sekarang ini banyak sangat kedengaran dan berita sama ada di blogmahupun di akhbar tentang orang Melayu mula bertelagah sesama se...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Nostalgia Padang Awam TPG
Salam buat semua. Apa khabar teman-teman blogku, juga kengkawan dan saudara maraku di TPG. Semoga kalian dirahmati Allah Taala. Amin. Minggu lepas aku balik ke Taman Dato' Hormat, ziarah kakak aku. Dah sebulan lebih aku tak balik. rindu aku kat dia, bapa da...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar teman-teman blogku, juga kengkawan dan saudara maraku di TPG. Semoga kalian dirahmati Allah Taala. Amin. Minggu lepas aku balik ke Taman Dato' Hormat, ziarah kakak aku. Dah sebulan lebih aku tak b...
1
Add a comment...
In their circles
153 people
Have them in circles
48 people
Reda Hetlar's profile photo
Abdul Razak's profile photo
Popoye Paipai's profile photo
Kornelia Pigache's profile photo
Lyndsey Latarche's profile photo
Kala devi.O.S's profile photo
norliza saidi's profile photo
MNasri MNordin's profile photo
Cassie Wilbanks's profile photo

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Kes -kes Pembunuhan di TPG
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok. Memang kita tak mahu dengar yang buruk-buruk...
 ·  Translate
Salam buat semua. Kali ini entri aku pasal Telok. Memanglah cerita aku pasal TPG seperti yang selalu, tapi kali ini, cerita tentang 'the darker side of TPG'. Kisah hitam,longkang dan pekung yang berlaku di Telok. Memang kita ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
whilst you're on vacation, try this...
 ·  Translate
Salam buat semua. Cerita kali ini tidak ada kena mengena dengan mengail, pancing, joran, atau mata kail. Kita tukar selera pulak, tapi masih berkaitan laut, ikan, dan bot. Korang pernah dengar tak istilah Membagan, Memayang, ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Orang Asli Klang dan Kuala Langat: Dulu dan Sekarang
Salam buat semua. Apa khabar semua orang kampung? Moga-moga korang sihat sejahtera dan sentiasa dilimpahi rahmat Allah hendaknya. Amin.Adoyai, dah lama aku tak ke Telok. Tapi 4 April hari itu aku berkesempatan ke Telok, ke majlis perkahwinan kedua anak saud...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar semua orang kampung? Moga-moga korang sihat sejahtera dan sentiasa dilimpahi rahmat Allah hendaknya. Amin.Adoyai, dah lama aku tak ke Telok. Tapi 4 April hari itu aku berkesempatan ke Telok, ke ma...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Sejarah Penjara di Klang (1872-1896)
Salam buat semua. Syukur alhamdulillah, kita dipertemukan Allah SWT sekali lagi dalam blog aku ini. Moga-moga kehidupan kita sentiasa dalam redha Allah. Selawat dan salam buat junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW. Moga-moga kita bersama Baginda di dalam s...
 ·  Translate
Salam buat semua. Syukur alhamdulillah, kita dipertemukan Allah SWT sekali lagi dalam blog aku ini. Moga-moga kehidupan kita sentiasa dalam redha Allah. Selawat dan salam buat junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW. Moga-moga...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Kisah Jepun, Pesta dan Mandi Safar di Morib
Salam buat semua. Apa khabar sahabat handai, saudara mara, kaum
kerabat, warigh semua? Moga korang sihat adanya. Syukur ke hadrat Allah SWT
atas segala limpah kurniaNya termasuk dipanjangkan umur dan diberiNya kesihatan
yang baik. Moga-moga kita semua berad...
 ·  Translate
Salam buat semua. Apa khabar sahabat handai, saudara mara, kaum kerabat, warigh semua? Moga korang sihat adanya. Syukur ke hadrat Allah SWT atas segala limpah kurniaNya termasuk dipanjangkan umur dan diberiNya kesihatan yang ...
1
Add a comment...

Omak Kau Abah Den

Shared publicly  - 
 
Nikmat Air Bersih di TPG
Salam buat semua. Salam ukhuwah. Kali ini entri aku berkaitan air. Ya, tepat jangkaan korang. Memang aku nak bercerita tentang banjir. Simpati aku kepada mangsa-mangsa banjir di Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Johor dan Kedah. Tadi aku dengar berita ka...
 ·  Translate
Salam buat semua. Salam ukhuwah. Kali ini entri aku berkaitan air. Ya, tepat jangkaan korang. Memang aku nak bercerita tentang banjir. Simpati aku kepada mangsa-mangsa banjir di Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Johor dan ...
1
Add a comment...
People
In their circles
153 people
Have them in circles
48 people
Reda Hetlar's profile photo
Abdul Razak's profile photo
Popoye Paipai's profile photo
Kornelia Pigache's profile photo
Lyndsey Latarche's profile photo
Kala devi.O.S's profile photo
norliza saidi's profile photo
MNasri MNordin's profile photo
Cassie Wilbanks's profile photo
Education
  • Makbapaku University
    Lifelogy, 2010 - present
  • Opahku High School
Basic Information
Gender
Decline to State
Other names
Speedy Gonzales
Story
Tagline
an unpredictable but honest, gorgeous looking guy....
Introduction
Yeah, I'm the guy!
Work
Employment
  • gomen bn yang punya
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Bangkok Sikit City