Profile cover photo
Profile photo
László Pintér
About
Posts

Post has shared content
Legtöbbször nincs valós szervi oka annak, hogy nem érkezik meg a gyermekáldás. Fontos, hogy a meddőség orvosi kezelése mellett a lelki tényezők szerepe se szoruljon a háttérbe, hiszen a meddőségi kezelések önmagukban is szorongást, depressziót okozhatnak, ami így tovább nehezíti az áldott állapot

Post has shared content
Sokan vannak akiket félelem tölt el a szex, kezdve az enyhe kellemetlen érzéstől a bénítóan gyengítő hatásig.

Post has shared content

Post has shared content
Nagyon gyakori, hogy az emberek bizonyos szintű félelemmel mennek a fogorvoshoz. Hiszen ezen a helyen tűk, fúrók, kaparók és más különböző eszközöket használnak, amiket a szánkba tesznek.
Ez egy kiszolgáltatott helyzet ahol a fogorvos egy széken ülve föléd hajolva végzi a munkáját, ebben a helyzetben könnyen kialakulhat egy fóbia, ami befolyásolja a viselkedésed.

Post has shared content
A szerencsejáték szenvedély komoly probléma, mert elvezethet egészen odáig, hogy kockára teszed az anyagi biztonságod, a személyes kapcsolataid illetve bármi mást ami fontos érték a számodra. Sűrűn előfordul, hogy a szerencsejátékosok azért válnak függővé, mert egyszerűen csak unatkoznak és így keresik a kalandot, az akciót.

Post has shared content
A klausztrofóbia más néven félelem a zárt terektől, vagy a bezártságtól való félelem. Ezt a fóbiát gyakran szorongásos zavarnak is minősítik. Ez egy rendkívül erős félelem ami megkeseríti a mindennapokat, mert akadályozza a normális dolgokban való részvételt.

Egy másik leírása a klausztrofóbiának, egy olyan mindent elsöprő érzés, hogy csapdába estél és nincs kiút, nincs gyors módja, hogy elkerüld a helyzetet. Akikre ez a fajta félelem jellemző azok állandóan fürkészik a környezetüket keresve a kijáratokat a menekülési utat. Ez nagy stresszel és állandó szorongással jár együtt.

Post has shared content
Mindenki szorong egy bizonyos mértékig, de vannak akik ezt nem tudják konstruktív módon kezelni. Ez nem róható fel nekik, mert a félelmeik által létrejött szorongó érzések tanították meg vezetni őket. A jó hír, hogy ahogy az emberi agy megtanult egy negatív viselkedés formát a szorongó érzés összefüggései által, úgy képes megtanulni egy új pozitív viselkedést is. A hipnoterápia segít megtanulni egy más jobb megközelítését a szorongásnak.

Post has shared content
A depresszió egy súlyos probléma, úgy érzed magad, mint akit lecsapoltak, kedvetlen, reménytelen, és gyakran tehetetlen vagy nem tudsz semmit sem tenni ezzel a helyzettel. Az akaraterő önmagában nem képes megoldani a depressziót, azonban a hipnoterápia technikái segítenek megszabadulni ettől a nyomorúságos állapottól. Lehet, hogy most nem hiszed, de olvass tovább és megtudhatod, miért érdemes időt töltened a hipnózissal.

Post has shared content

Post has attachment
A poszttraumás stressznek (PTSD) jól meghatározott gondolati mintái, valamint fizikai és érzelmi tünetei vannak. Néhány példa ezek közül:

Gyakran és hosszan ismétlődő gondolatok a traumával kapcsolatosan
Rendszeres újraélése a traumatikus élményeknek
Az érzelmek és a cselekedetek tompák
Gyakran és könnyen megijedsz
Érzéseidet és cselekedeteidet nem értik, olyan mintha elszakadtál volna a világ többi részétől
Alvási problémák, beleértve az alvászavart vagy a felesleges sok alvást

Ezek a tünetek általában az egy mintából vételezett gondolkodásból fakadnak a minta pedig maga a trauma történésének az eseménysora. Például állandóan gondolkodhatsz a megpróbáltatáson követve a gondolati mintát mindig ugyanúgy újra és újra. S ahogy követed gondolati mintát, úgy újra és újra megjelenik a fizikai és érzelmi tünet is. Mi több, még úgy is gondolod, hogy annyira meggyökerezett ez a gondolat, hogy elkerülhetetlen, hogy újra és újra rágondolj és ezzel a folyamattal állandósítod is a poszt-traumatikus stressz ciklusát.
Wait while more posts are being loaded