Profile cover photo
Profile photo
Anna Maria Coutsomitelli MEd.
65 followers -
An experienced EFL instructor and Master of Education (MEd), with profound knowledge of educational and pedagogical issues dedicated to providing the highest quality education''
An experienced EFL instructor and Master of Education (MEd), with profound knowledge of educational and pedagogical issues dedicated to providing the highest quality education''

65 followers
About
Anna Maria's posts

Post has attachment

Post has attachment
Η ακαδημαϊκή ευφυϊα δεν έχει και πολλή σχέση με τη συναισθηματική ζωή. Άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορεί να χειρίζονται εντυπωσιακά άστοχα την προσωπική της ζωή. Σε αντίθεση με το ΔΝ, που έχει γνωρίσει κοντά στα εκατό χρόνια έρευνες πάνω σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, η συναισθηματική νοημοσύνη (emotional intelligence, EQ) είναι μια νέα έννοια. Κανένας δεν μπορεί να πει με ακρίβεια σε ποιο βαθμό ευθύνεται για τις διαφορές των ανθρώπων στη ζωή τους. Από τα δεδομένα προκύπτει ότι μπορεί να είναι εξίσου και μερικές φορές πιο ισχυρή από το ΔΝ. Παρόλο που υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο ΔΝ δεν μπορεί να μεταβληθεί σημαντικά από την εμπειρία ή την αγωγή, καίριες συναισθηματικές ικανότητες μπορούν πράγματι να διδαχθούν και να βελτιωθούν στα παιδιά – αν βέβαια μπούμε στον κόπο να τις διδάξουμε.

Post has attachment
Το ωραιότερο πράγμα που μπορούμε να αισθανθούμε είναι το μυστήριο. Είναι το θεμελιώδες συναίσθημα που κυριαρχεί στην αληθινή τέχνη και την αληθινή επιστήμη. Αυτός που δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το θαυμάσει ούτε να νιώσει δέος είναι σαν ένας νεκρός, ένα σβησμένο κερί

Post has attachment
Οι δάσκαλοι πιθανόν τα θεωρούν τεμπέληδες. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλές μαθησιακές επιδόσεις, έλλειψη κινήτρων, προβλήματα συμπεριφοράς και απογοήτευση όσον αφορά το σχολείο. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι συχνά σχολική άρνηση, πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, χρόνια υποαπασχόληση όσον αφορά την εργασία, χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση και σοβαρές ανησυχίες για την ψυχική τους υγεία.

Αυτά τα αποτελέσματα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο παιδί αλλά και στο περιβάλλον, αφού οδηγούν στη διάσπαση της οικογένειας, οικονομική πίεση στους γονείς και μείωση της ποιότητας ζωής για όλους τους εμπλεκομένους. Κάνοντας την έρευνά μου, μίλησα σε ένα παιδί το οποίο εξήγησε στους γονείς του πώς αισθάνεται για το σχολείο: «Δεν φαντάζεστε πώς νιώθω όταν με πηγαίνετε σε αυτό το μέρος. Είναι σαν να έχω μια πυρηνική βόμβα στο στομάχι μου που απλώνεται στο κεφάλι μου και δεν μπορώ να σκεφτώ, και ύστερα απλώνεται στα χέρια μου και δεν μπορώ να τα κουνήσω».

Τα χαρισματικά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες είναι συχνά παρεξηγημένα. Από τη μια πλευρά, ορισμένοι δάσκαλοι εστιάζουν στη χαρισματικότητα του παιδιού για να «αποδείξουν» ότι δεν έχει πραγματικές μαθησιακές δυσκολίες και, από την άλλη πλευρά, εστιάζουν στις μαθησιακές δυσκολίες υποδηλώνοντας ότι δεν είναι πραγματικά προικισμένο.

Post has attachment
…επιτυχία θα ήταν να ξεπεράσει κάποιος τα εμπόδια και να αγκαλιάζει τη προσπάθεια και όχι τα «τελεία γραπτά».

…θα προσκαλούσαμε έναν μηχανικό ή επιστήμονα στη τάξη για να απαντήσει σε απορίες και όχι μόνο επειδή καλείται σε συγκεκριμένο στάδιο εκπαίδευσης.

…θα συζητούσαμε πιο πολύ για το πώς να ανακαλύψουν το πάθος τους αντί για το τεστ ορθογραφίας.

Post has attachment
Στην Ευρώπη το Βέλγιο προπορεύεται σε τέτοιες πρωτοβουλίες με πολυπολιτισμικά προγράμματα να ξεκινούν ακόμα και από το νήπιο. Όπως στον βρεφονηπιακό σταθμό Tierlantuin στο Γκεντ, όπου κάθε μέρα 42 παιδιά και βρέφη από διαφορικά κοινωνικά υπόβαθρα παίζουν, μαθαίνουν και συνυπάρχουν. Και όσο πιο μικρός διδάσκεται ένας άνθρωπος τη συνύπαρξη με το διαφορετικό, τόσο πιο οικείο μοιάζει.

Post has attachment
Πολύ τακτικοί είναι συνήθως οι πειθαρχημένοι, εκείνοι που γεννήθηκαν για να υπακούουν σε κανόνες. Υπάρχουν νοικοκυρές που δε βγαίνουν από το σπίτι τους αν προηγουμένως δεν έχουν γυαλίσει όλα τα πατώματα. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν στο ότι οι άνθρωποι αυτού του είδους αισθάνονται σιγουριά μόνο όταν ελέγχουν τα πάντα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό «σύμπτωμα» ατόμων με συναισθηματικά κενά. Αντίθετα, οι ακατάστατοι δεν εξωτερικεύουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Όχι από εσωστρέφεια, αλλά επειδή τους λείπει η οργάνωση, ακόμα και στο... μυαλό

Post has attachment
What if we could use existing technologies to provide Internet access to the more than 4 billion people living in places where the infrastructure can't support it? Using off-the-shelf LEDs and solar cells, Harald Haas and his team have pioneered a new technology that transmits data using light, and it may just be the key to bridging the digital divide. Take a look at what the future of the Internet could look like.

Post has attachment

Post has attachment
Ηθικό δίδαγμα της πραγματικής ιστορίας: There is no free lunch. Οταν κάποιος σου προσφέρει κάτι, φρόντισε να βρεις τι κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη ανιδιοτελή προσφορά!
Καλό καλοκαίρι! Δεν είμαι βέβαιος αν θα συνεχίσω να γράφω από τον Σεπτέμβριο. Νομίζω ότι έχω εξαντλήσει τα θέματά μου.

* O κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.
Wait while more posts are being loaded