Profile cover photo
Profile photo
nad nad
29 followers -
a brief about me
a brief about me

29 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Kembara Bonda Anakanda - Beza Mengembara Bersama Orang Tua
Beza mengembara sendiri dan mengembara secara backpack dengan membawa ibu, terdapat banyak perkara yang harus kau pertimbangkan.
Tahu apa? 1. Tempat tinggal Ya, tempat tinggal. Kau tak boleh nak bajet sangat dengan tinggal di hostel dengan bayaran semalam 2...

Post has attachment
Public
Kembara Bonda Anakanda : Jordan - Turki - Athens - Rome - Turki
Rencana untuk backpack ke Europe ini dah dibuat sejak bulan 12. Rancangan awalnya, backpacking cuma ke Turki selama dua minggu. Tak langsung melibatkan Rome dan Athens.  Dari kembara yang dirancang untuk bulan March kerana ingin melihat keindahan Tulip, akh...

Post has attachment
Public
Planning a trip
Planning a trip, ain't easy. Banyak benda yang nak kena buat. Dan bila tengah prepare few things, bawa mak ke sana dan ke sini untuk siapkan barang-barang yang nak bawa for two weeks trip. Suddenly kau rasa empty. Rasa macam your life are incomplete. Dan bi...

Post has attachment
Public
writings
It has been a while since my last post. I have promised myself that I should at least publish a book. And I am currently working on something. Please pray for me. Isu kali ni; rasanya tak seberat dulu. But somehow, I really hope so there is something I can ...

Post has attachment
Public
Ayahku; Guruku; Sahabat terbaikku.
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim Ampunkan seorang wanita yang pernah kami tumpangi rahimnya 9 bulan 10 hari lamanya. Wanita itu telah melahirkan kami hingga koyak isinya Ya Allah, Luka kulitnya Ya Allah, Bercucuran air matanya menahan sakit dan derita, Itulah ib...

Post has attachment
Reborn - #1
Langit menangiskan hujan yang lebat, sememangnya awan mendung sudah tidak mampu menampung bebanan air. Kepala didongakkan, bibir mengukir senyum kelat. Satu keluhan dilepaskan perlahan. Tangan di bawa ke dada kiri. Terasa satu bebanan yang menyucuk setiap u...

Post has attachment
Ayah...
It's ramadan. And its awkward. Kau tahu, Benda yang dulunya biasa pada kau. Tapi menjadi benda yang paling kau rindu. Itu yang aku lalui. Aku rindu pada wake up call ayah. Aku rindu pada ayat ayah, "Anak manja ayah dah bangun?" "Anak manja ayah makan apa ha...

Post has attachment
Selamat Hari Guru
To those who celebrate teacher's day. Happy Belated Teacher's Day. Every year, every 16th of May; we'll celebrate teacher's day and boy's birthday. To boy, my brother; happy birthday. Semoga Allah panjang umur. Dimurahkan rezeki dan insya-Allah, moga dikurn...

Personal profile changed to diyanordin@gmail.com

Post has attachment
Beaded Wide Shawl
Beaded Wide Shawl Material : Heavy Chiffon Jahitan : Baby Seam Measurement : 2.00m x 0.80m Price : RM 30.00 pcs Borong : RM 18.00 sehelai Min : 10 pcs (rawak)
Wait while more posts are being loaded