Profile

Cover photo
Tinta Lana
Attended Universiti Teknologi MARA
Lives in Shah Alam
1,483 followers|746,218 views
AboutPostsPhotos+1's

Stream

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Kita.. Selalu lupa dengan apa yang telah kita buat pada orang lain. Tapi, orang lain.. Takkan pernah lupa dengan apa yang telah kita lakukan pada mereka. Memory by t1na. Itulah yang dinamakan memori. Mudah lupa, mudah juga mengingati. Category Tazkirah Ringkas ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Product review:

BEAUTYOAT: FOR BEAUTY, YOUNG AND HEALTHY
 ·  Translate
Dari segi kualiti produk. Sebagai pengguna, pasti kita mahukan produk yg diambil tu halal, memberi kebaikan dan selamat. Produk ni bukan saja mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, ia juga mendapat pengiktirafan halal dari JAKIM. Untuk pengiktirafan halal, anda boleh semak ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Novel Jahanam tak salah saya novel ke-3 tulisan Hasrul bersama FIXI. Sebelum ni, novel pertama dan keduanya masing2 berjudul Murtad dan Tuhan. Personally, jalan cerita Murtad paling menarik. 6 buah novel ni saya grab semasa PIBF 2015 (Putrajaya International Book Fair). By end of this month, ...
2
CAHAYA RUMAHKU's profile photoTinta Lana's profile photo
2 comments
 
Waalaikumusalam. Ya sdra, boleh :)
 ·  Translate
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
February 8, 2015 by Tinta Lana. Keluarga dan sahabat, Antara harta untuk dunia dan akhirat.. Perkara seperti 'Pertemuan', saya suka jika DIA yang tentukan. Go with the flow la bahasa ringkasan. Ia lebih memberi kejutan..macam2 perasaan. Category Relationship ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Sampai satu level, saya sayang blog saya ni, sama macam sayang pada harta benda lainnya,hehe. Rasa nak buat2 lupa, tapi sokmo dok teringatkannya. Terima kasih pada kawan2 blog yang masih berkunjung, terbaik! :). Selamat menjalani kehidupan seharian. Kita semua ada peranan masing2, jangan terlalu ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Mungkin kami ada target sendiri, nak capai dalam tempoh 3 tahun, atau 5 tahun ke misalannya. Classmate saya bagi jawapan yang agak logik dan meyakinkan, "Pensyarah, Penganalisis Geografi, Pegawai Polis etc." Bila tiba turn saya, penuh yakin je jawab, "Saya nak jadi pengembara bebas.
1
Add a comment...
Have her in circles
1,483 people
Iyraa Cariyno's profile photo
Budak Benteng's profile photo
Paria Jalanan's profile photo
KHAIRUL ANUAR MD NOR's profile photo
Ibrahim Huri's profile photo
Nurul Huda's profile photo
Hairul Nizam's profile photo
Bizi Takip Edin's profile photo
middle east sweets's profile photo

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Kita faham betapa berdebarnya bila melalui proses temuduga buat pertama kali. Dan biasanya, kita mungkin meminta keluarga terdekat, atau mungkin kenalan rapat untuk menemani kita, memberi sokongan dari segi semangat dan kata2. Tiada yang salah tentangnya. Tapi cukup sekadar menemani diluar ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Memakai kopiah dan berstatus Pak Haji bukan satu alasan untuk buat sesuka hati. Harini Pak Haji kena hon. Double hon dengan saya. Maaf Pak Haji, tak dapek tahan tangan ni. Kalau tak di hon tadi.. Silap hari, free2 jadi headline news kat tv. Jadi pemandu ni, kena banyak sabor dihati.
2
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Segala tinta disini hanya berlandaskan pengetahuan dan pengalaman sendiri. Yang lebih dikongsi, yang tiada dicari. View my complete profile. Followers. Popular Posts. Karnival Kumpulan Media Karangkraf 2014. Selalunya saya sebut, Karnival Alaf21, lebih ringkas dan senang nak menyebutnya.
2
Add a comment...
People
Have her in circles
1,483 people
Iyraa Cariyno's profile photo
Budak Benteng's profile photo
Paria Jalanan's profile photo
KHAIRUL ANUAR MD NOR's profile photo
Ibrahim Huri's profile photo
Nurul Huda's profile photo
Hairul Nizam's profile photo
Bizi Takip Edin's profile photo
middle east sweets's profile photo
Work
Occupation
Full Time Worker & Part Time Blogger
Skills
Writing and Designing
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Shah Alam
Previously
Federal Territory of Putrajaya - Malaysia
Story
Tagline
The Journey Begins
Introduction
Segala tinta disini hanya berlandaskan pengetahuan dan pengalaman sendiri. Yang lebih dikongsi, yang tiada dicari.
Education
  • Universiti Teknologi MARA
    Science Geomatics, 2005 - 2011
  • SMK Putrajaya 2, Presint 9
    Pure Science Streams, 2003 - 2004
Basic Information
Gender
Female
Looking for
Friends, Networking
Other names
Liana
Tinta Lana's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Melaka
nurdaniub.blogspot.com

Dua bulan yang lalu, aku dengan keluarga tercinta pegi holiday dua hari tiga malam di Melaka. Melaka ni antara negeri favourite sebab aku su

Quick Reference Poster : Principles of Design
freakvector.blogspot.com

click to enlarge Technology over technique produces emotionless design - Danial Mall Just sharing some basic knowledge on design process. Sp

Quick Reference Poster : Element Of Design
freakvector.blogspot.com

click to enlarge (1920x1080) Just sharing some basic knowledge on design process. Spread it to others. *other sizes available upon request

Transformasi Manusia Hidup Ke Anime ~ azstory311
azstory311.blogspot.com

Watak manusia Bertukar animasi, lukisan yang menakjubkan, lukisan anime, real life vs anime, lukisan digital, lukisan lakaran, photoshop CS3

Ibubapa Gaduh Anak Pasang Telinga ~ azstory311
azstory311.blogspot.com

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum… Mak Ayah Bergaduh Percaya tak jika ibubapa bergaduh akan memberi kesan pada anak-anak? Salah satu

Firbulous
chepifirdaus.blogspot.com

Aku takut kehilangan Entah kenapa aku rasakan begitu. Mungkin itu adalah rasa yang lumrah. cuma ingat kita lahir didunia bersama dua perkara

live your life
chepifirdaus.blogspot.com

Problems everywhere life isn't a life without it Love comes love also can go its all yours to sit there and do nothing or you can wake up an

Be more sound in planning
ahmadsaufe.blogspot.com

Dear all, Life is about an option, Yes or No Right or Wrong Open up your cap to fill in with all the surprises and color of life into your e

Firbulous
chepifirdaus.blogspot.com

Kenapa manusia semua berkejaran mencari yang berbayar... Sanggup gadai duit untuk ke neraka sedangkan pintu ke syurga free je babe... *perin

A dumb Writer: Nasihat dari Al-Quran
sheisadumbwriter.blogspot.com

KENAPA AKU DIUJI ?? “Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: 'Kami telah beriman', sedang mereka tidak diuji la

Phone Stack
thecoklatblog.blogspot.com

Assalamualaikum Suatu petang yang indah, di sebuah kopitiam.. Kekeke.. Tiga sekawan masuk, duduk, order menu, sembang dua tiga patah.. Memas

Cool: Manipulasi foto oleh Dmitry Maximov - Mr. Copy Paste
www.encikcopypaste.my

Cool: Manipulasi foto oleh Dmitry Maximov. Baca artikel penuh Cool: Manipulasi foto oleh Dmitry Maximov di blog Mr. Copy Paste

Firbulous
chepifirdaus.blogspot.com

falling in love with the same person over and over again.

Learn
chepifirdaus.blogspot.com

Learn atau dalam bahasa ibunda belajar' adalah satu proses yg kita lakukan sehari hari... Tiada berhenti... Yang bezanya antara perasan atau