Profile

Cover photo
Tinta Lana
Attended Universiti Teknologi MARA
Lives in Shah Alam
1,797 followers|856,172 views
AboutPostsPhotos+1's

Stream

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Setahun lalu, tanggal 8/8/2015, termeterai ikatan pertunangan antara kami. Syukur Alhamdulillah, 8 tahun berkenalan dan berkawan, banyak cabaran. Akhirnya sampai ke peringkat seterusnya. Hampir 6 bulan menjadi tunangan, istilah 'Darah Manis' itu ada benarnya. Perasaan? Dah tentu gembira.
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Maafkan saya ya..Ia belum finalized lagi, tapi saya display-kan juga. Dibawah, milik Saudara PK, bertemakan studio bergambar. cream header, soft header, frame style header, flower header, flower in the. Kedua, untuk Saudara yang gelarannya 'Lelaki Semalam'. Red dan Metal Theme untuknya.
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Home · Me · Review · Order; Artworks. Template · Header 1 · Header 2 · FB Cover. Treasure. Tips · Qoutes · Contact · Rise Up · 0. August 9, 2016 by Tinta Lana. Assalamualaikum. Tabah menghadapi hidup. Category Quotes · « Older Entries · Post a Comment. Powered by Blogger. Search: Advertisement ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Kita.. Selalu lupa dengan apa yang telah kita buat pada orang lain. Tapi, orang lain.. Takkan pernah lupa dengan apa yang telah kita lakukan pada mereka. Memory by t1na. Itulah yang dinamakan memori. Mudah lupa, mudah juga mengingati. Category Tazkirah Ringkas ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Product review:

BEAUTYOAT: FOR BEAUTY, YOUNG AND HEALTHY
 ·  Translate
Dari segi kualiti produk. Sebagai pengguna, pasti kita mahukan produk yg diambil tu halal, memberi kebaikan dan selamat. Produk ni bukan saja mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, ia juga mendapat pengiktirafan halal dari JAKIM. Untuk pengiktirafan halal, anda boleh semak ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Novel Jahanam tak salah saya novel ke-3 tulisan Hasrul bersama FIXI. Sebelum ni, novel pertama dan keduanya masing2 berjudul Murtad dan Tuhan. Personally, jalan cerita Murtad paling menarik. 6 buah novel ni saya grab semasa PIBF 2015 (Putrajaya International Book Fair). By end of this month, ...
2
CAHAYA RUMAHKU's profile photoTinta Lana's profile photo
2 comments
 
Waalaikumusalam. Ya sdra, boleh :)
 ·  Translate
Add a comment...
Have her in circles
1,797 people
mustika pena's profile photo
norli mat zabe's profile photo
Gilbert Addai's profile photo
ayu lina's profile photo
OddityMall's profile photo
roger masq's profile photo
Apom Berdengung's profile photo
Helma Herawati's profile photo
Nur Amirah's profile photo

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Tambahkan air. Masakkan ia sehingga mendidih. Tambah garam dan air limau nipis, banyak mana bergantung pada kita. Jika nak lebih masam, tambahkan lagi air limau nipis, seimbangkan rasa dengan menggunakan garam. 4. Masukkan ketam, isi udang dan sotong. Biarkan seketika, diikuti sayur bunga kobis, ...
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Tinta Lana

Shared publicly  - 
 
Kita faham betapa berdebarnya bila melalui proses temuduga buat pertama kali. Dan biasanya, kita mungkin meminta keluarga terdekat, atau mungkin kenalan rapat untuk menemani kita, memberi sokongan dari segi semangat dan kata2. Tiada yang salah tentangnya. Tapi cukup sekadar menemani diluar ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
1,797 people
mustika pena's profile photo
norli mat zabe's profile photo
Gilbert Addai's profile photo
ayu lina's profile photo
OddityMall's profile photo
roger masq's profile photo
Apom Berdengung's profile photo
Helma Herawati's profile photo
Nur Amirah's profile photo
Work
Occupation
Full Time Worker & Part Time Blogger
Skills
Writing and Designing
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Shah Alam
Previously
Federal Territory of Putrajaya - Malaysia
Story
Tagline
The Journey Begins
Introduction
Segala tinta disini hanya berlandaskan pengetahuan dan pengalaman sendiri. Yang lebih dikongsi, yang tiada dicari.
Education
  • Universiti Teknologi MARA
    Science Geomatics, 2005 - 2011
  • SMK Putrajaya 2, Presint 9
    Pure Science Streams, 2003 - 2004
Basic Information
Gender
Female
Looking for
Friends, Networking
Other names
Liana
Tinta Lana's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Melaka
nurdaniub.blogspot.com

Dua bulan yang lalu, aku dengan keluarga tercinta pegi holiday dua hari tiga malam di Melaka. Melaka ni antara negeri favourite sebab aku su

Quick Reference Poster : Principles of Design
freakvector.blogspot.com

click to enlarge Technology over technique produces emotionless design - Danial Mall Just sharing some basic knowledge on design process. Sp

Quick Reference Poster : Element Of Design
freakvector.blogspot.com

click to enlarge (1920x1080) Just sharing some basic knowledge on design process. Spread it to others. *other sizes available upon request

Transformasi Manusia Hidup Ke Anime ~ azstory311
azstory311.blogspot.com

Watak manusia Bertukar animasi, lukisan yang menakjubkan, lukisan anime, real life vs anime, lukisan digital, lukisan lakaran, photoshop CS3

Ibubapa Gaduh Anak Pasang Telinga ~ azstory311
azstory311.blogspot.com

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum… Mak Ayah Bergaduh Percaya tak jika ibubapa bergaduh akan memberi kesan pada anak-anak? Salah satu

Firbulous
chepifirdaus.blogspot.com

Aku takut kehilangan Entah kenapa aku rasakan begitu. Mungkin itu adalah rasa yang lumrah. cuma ingat kita lahir didunia bersama dua perkara

live your life
chepifirdaus.blogspot.com

Problems everywhere life isn't a life without it Love comes love also can go its all yours to sit there and do nothing or you can wake up an

Be more sound in planning
ahmadsaufe.blogspot.com

Dear all, Life is about an option, Yes or No Right or Wrong Open up your cap to fill in with all the surprises and color of life into your e

Firbulous
chepifirdaus.blogspot.com

Kenapa manusia semua berkejaran mencari yang berbayar... Sanggup gadai duit untuk ke neraka sedangkan pintu ke syurga free je babe... *perin

A dumb Writer: Nasihat dari Al-Quran
sheisadumbwriter.blogspot.com

KENAPA AKU DIUJI ?? “Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: 'Kami telah beriman', sedang mereka tidak diuji la

Phone Stack
thecoklatblog.blogspot.com

Assalamualaikum Suatu petang yang indah, di sebuah kopitiam.. Kekeke.. Tiga sekawan masuk, duduk, order menu, sembang dua tiga patah.. Memas

Cool: Manipulasi foto oleh Dmitry Maximov - Mr. Copy Paste
www.encikcopypaste.my

Cool: Manipulasi foto oleh Dmitry Maximov. Baca artikel penuh Cool: Manipulasi foto oleh Dmitry Maximov di blog Mr. Copy Paste

Firbulous
chepifirdaus.blogspot.com

falling in love with the same person over and over again.

Learn
chepifirdaus.blogspot.com

Learn atau dalam bahasa ibunda belajar' adalah satu proses yg kita lakukan sehari hari... Tiada berhenti... Yang bezanya antara perasan atau