Profile cover photo
Profile photo
Default Name
30 followers -
Книжен ъгъл
Книжен ъгъл

30 followers
About
Default Name's posts

Post has attachment
» Проклятието да си българин – в България, но и в Париж… : e-vestnik.bg - Mozilla Firefox http://ow.ly/eGK1E

Post has attachment

Post has attachment
Какво десетилетие изпратихме - гостува ни Симеон Василев с "Десетилетието" (Сивас) в първото издание за 2012 г. Защо изчезнаха нобеловите лауреати? Репортаж на Румен Спасов от премиерата на "Нобелистът" на Елена Алексиева (Сиела). "Седем разговора с Хорхе Луис Борхес" (Ентусиаст) - неизвестно за гения. Готическият трилър "Флорънс и Джайлс" на Джон Хардинг (Колибри). Нови заглавия, премиери и класации. Награди за слушателите - книга с автограф от Симеон Василев. И още много... в "Книги завинаги", вторник, 10 януари, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ, с Гриша Атанасов и Петко Тодоров. Слушай тук.

Post has attachment

Post has attachment
1. Ларш Кеплер. Хипнотизаторът. Ентусиаст

2. Александра Маринина. Смяна на мишената. Хермес

Post has attachment
„Три секунди” (Ера) на Андерс Руслунд и Бьорг Хелстрьом е брутален, напрегнат и мащабен роман по истински случай. Той отразява отблизо и в детайли жестокото лице на подземния свят. Темпото на разказа въвлича читателя в динамиката на събитията, а многопластовият сюжет е потресаващо реалистичен, изпълнен с непредвидими обрати до самия финал.

Post has attachment
1. Борис Акунин. Целият свят е театър. Еднорог


2. Ян Валентин. Звездата на Стриндберг. Ентусиаст

Post has attachment
Ребека среща Луциан, младо момче, което не помни нищо за себе си. Те са силно привлечени един от друг – чувстват се в пълна хармония, когато са заедно и изпитва непоносима болка, когато са разделени.

Кой е Луциан? Защо той си спомня всяка минута от живота на Ребека? Защо той знае подробности дори от моменти, в които Ребека е била съвсем сама

Post has attachment
До момента най-четената книга от книжните щафетници е „Матилда“, присъстваща в 51 формуляра за участие, следвана от „Семейство Тъпашки“ с 39 прочита и “Чарли и шоколадовата фабрика“ с 38. Към момента най-много са изпратените писма от София, следвани плътно от Велинград. Най-често прочитането на книгите е потвърдено от родителите, но се срещат и значителен брой формуляри, заверени от библиотекари и учители.

Post has attachment
Поради големия интерес книжарница "Книжен Ъгъл" и сладкарница "Орхидея" (на отсрещния тротоар на ул. "Оборище") продължават до Нова година уникалната съвместна промоция - книга от книжарницата плюс безплатно кафе в сладкарницата. Всеки, купил книга (или друго) на стойност 15 лева от "Книжен Ъгъл", ще получи великолепно италианско еспресо в "Орхидея"
Wait while more posts are being loaded