Profile cover photo
Profile photo
Magyar Neurológiai Társaság
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
A stroke a nőkre is lesújt!
Az alábbi infografikán megtekintheti, mire figyeljen oda leginkább, hogy csökkentse a stroke kialakulásának kockázatát.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A 10. Stroke Világkongresszussal kapcsolatban további információkat talál a www.wsc.kenes.com weboldalon.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Az stroke tekintetében a legtöbb rizikófaktor megegyezik mindkét nem esetén (magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség, dohányzás, elhízás), vannak azonban külön a nőkre jellemző problémák is, amikre mindenképp oda kell figyelni. A terhesség, a szülés és a hormonszint megváltozása mind szerepet játszik a nők agyvérzésre való hajlamának alakulásában. A nők ráadásul tovább élnek, mint a férfiak, így a kialakulás veszélye is hosszabb ideig áll fenn az esetükben.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
'ÉLEN A STROKE ELLEN' Pályázati felhívás
A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Stroke Társaság a Boehringer Ingelheim magyarországi képviseletének támogatásával a „Szívvel a stroke ellen – 2015 a stroke megelőzés éve” program keretében, „ÉLEN A STROKE ELLEN” címmel pályázati felhívást tesz közzé a pitvarfibrilláció és az ischaemiás stroke okozta kedvezőtlen egészségügyi állapot javítása érdekében.
A pályázat benyújtásának határideje: 2015. december 15.
Bővebb információ: www.stroketars.hu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések 50-70 százaléka lenne megelőzhető a kézhigiénés protokollok betartásával, Európában Magyarországon a legalacsonyabb az alkoholos kézfertőtlenítő szer felhasználás, mindössze 6 liter/1000 betegnap – derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) adataiból.
Add a comment...

Post has attachment
A Kaliforniai Egyetem San Franciscó-i tagintézménye (UCSF) és a Kaliforniai Touro Egyetem kutatóinak tanulmánya a Journal of Obesity című szaklapban jelent meg. A tudósok azt találták, hogy már kilenc nap csökkentett cukortartalmú étrenddel vissza lehet fordítani a krónikus metabolikus szindróma tüneteit, egyebek között a magas koleszterinszintet és a magas vérnyomást.
Add a comment...

Post has attachment
Felnőttkorban a tüneti fejfájások az összes fejfájás 5–10%-át, idősebb korban 20 százalékát teszik ki. Felnőttkorban és idős korban a hirtelen jelentkező fejfájások hátterében leggyakrabban magas vérnyomás, szemészeti betegségek, agyi kórfolyamatok szerepelnek, a fül-orr-gégészeti eredetű fejfájások közül leginkább az arcidegzsába, illetve a rágóízület működészavara jellemző. További információ: www.miet.hu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ismert tény, hogy a diabétesz egyik fő kockázati tényezője a különböző szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának. A cukorbetegek közel háromnegyedénél a halálozás hátterében a szívbetegség vagy stroke áll. Vegyen részt Ön is rendszeres szűrővizsgálatokon, és tartsa karban vércukorszintjét!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded