Profile cover photo
Profile photo
Mikaela Bjerring
16 followers
16 followers
About
Mikaela's posts

Post has attachment
Algen spirulina innehåller massor med nyttigheter, och det finns många fördelar med att inkludera den i sin kost. Här följer ett recept på en välsmakande spirulina smoothie med en frisk smak av blåbär.

Post has attachment
Högt blodsocker kan med tiden skada kroppen och leda till en rad olika sjukdomstillstånd. Forskning har även visat att det kan få oss att se äldre ut, eftersom ansiktet åldras betydligt snabbare vid ett högt blodsocker.

Post has attachment
Det finns många tillfällen då en vetekudde är fantastisk att ha nära till hands. För att värma stela och värkande muskler och leder, eller för att kyla vid inflammation, stukning och migrän. En riktigt bra egenvårdsprodukt för snabb smärtlindring och avslappning.

Post has attachment
Boken Ayurveda: Kunskapen om livet är skriven av yogamästaren Shreyananda Natha. Här ger författaren en tydlig förklaring om hur vi med hjälp av ayurveda kan leva i balans med vår livskraft och i större medvetenhet. En hälsofilosofi som kan hjälpa oss att hitta tillbaka till vårt naturliga tillstånd så vi lättare kan självläka och uppnå optimal hälsa.

Post has attachment
För många är nässlan ett fruktat ogräs, men man får inte glömma att det även är en fantastisk supermat. Näringsinnehållet är verkligen enastående och kommer med många hälsofrämjande fördelar. Under våren och sommaren kan man därför ta till vara på tillfället att plocka nässlor som man sedan torkar för att kunna använda året om.

Post has attachment
Vetegräs innehåller massor med nyttigheter och är ett suveränt livsmedel för att näringsberika sin kost. Det är inte heller svårt att odla vetegräs hemma. Här följer steg för steg för hur du lyckas med din vetegräsodling.

Post has attachment
Att upprätthålla en normal blodsockernivå är av stor betydelse för hälsan och inte minst för vår kognitiva förmåga. Enligt forskning åldras hjärnan snabbare vid högt blodsocker och personer med förhöjda blodsockervärden är mer benägna att utveckla demenssjukdomar som Alzheimers.

Post has attachment
Att göra egna energibars med torkad frukt och nötter är hur enkelt som helst och riktigt gott. Perfekt som ett snacks när du behöver ladda med energi under dagen, eller ett bättre val när du är sugen på något sött.

Post has attachment
Varför man snarkar kan bero på en rad olika anledningar. Oftast är det inte farligt, men det förstör sömnen och bidrar till minskad sömnkvalité. Det är därför bra att hitta ett sätt som får snarkandet att upphöra. Här följer några tips på åtgärder som du kan ta för att sluta snarka.

Post has attachment
Ayurveda betyder “kunskapen om livet”, vilket enligt hälsofilosofin finns inom oss alla. Men på grund av inre och yttre omständigheter som vi stöter på i det dagliga livet, så är det lätt vi förlorar kontakt med vår inre intelligens. Det gör att vi inte kan utveckla den kunskap som vi redan bär grunden till. Ayurveda är ett synsätt som ska få oss att hitta tillbaka till vår ursprungliga balans, så vi kan vårda vår fysiska, psykiska och själsliga kraft så vi sedan kan självläka och uppnå optimal hälsa.
Wait while more posts are being loaded