Profile cover photo
Profile photo
Lynx BPM
3 followers -
Osvetlimo vaše poslovanje: digitalna transformacija, vitko poslovanje in BPRCM
Osvetlimo vaše poslovanje: digitalna transformacija, vitko poslovanje in BPRCM

3 followers
About
Posts

Post has attachment
TED talk je objavil govor Don Tapscott, ki enostavno predstavi potencialen vpliv blockchain tehnologije na globalno ekonomijo. Predstavljene koristi predvsem kličejo k vprašanju kaj bodo storile države s blockchain tehnologijo z vidika izboljšanja konkurenčne prednosti posameznih držav v globalni ekonomiji. Predstavljate si, kako bi lahko poenostavile svoje procese upravljanja, vodenja administrativnih postopkov in upravljanja registrov sredstev. Posledice na poslovni svet bi bile lahko z vidika uporabniške izkušnje, hitrosti poslovanja, transparentnosti poslovanja, stroškev države, ipd. ogromne. Zanima me, katera izmed držav bo bila prva. Bi lahko to bila Slovenija?

https://lynx-bpm.com/2016/08/28/potential-of-blockchain-in-a-simple-way/
Add a comment...

Post has attachment
PwC je objavil študijo Industry 4.0., kjer ugotavlja, da bodo industrijska proizvodna podjetja v naslednjih petih letih vlagala 5% letnih prihodkov v digitalne rešitve. PwC ugotavlja, da številne tehnologije, vključno z robotiko, 3D tiskanjem in nanotehnologijo, imajo neposreden vpliv na uporabo v industrijski proizvodnji, medtem ko druge tehnologije, kot je razširjena resničnost, lahko omogočijo proizvajalcem, da ponudijo strankam v realnem času podatke in usposabljanje neposredno med dejansko uporabniško izkušnjo. "It's time to commit", saj večina podjetji vidi koristi tako pri povečanju prihodkov kot nižanju stroškov.
Zanimivo je, da podjetja, ki pričakujejo več kot 10% delež prihodkov iz novih digitalnih produktov in storitev v vseh prihodkov v naslednjih 5 letih, pričakujejo ta prihodek iz naslova štirih ključnih virov: vpeljave novih digitalnih produktov (53%), digitalizacije obstoječega portfelja produktov (46%), ostalih digitalnih storitev za stranke (40%) in obdelave velikih količin podatkov za zunanje stranke (39%). Vabim vas, da nam še naprej sledite pri objavah v povezavi s digitalnim in lean poslovanjem.
Add a comment...

Post has attachment
Na spletni strani smo objavili nov blog na temo - kako se bo bančništvo razvijalo v prihodnosti in kaj bo ključni faktor razlikovanja med dobrimi in odličnimi bankami.
Menimo, da bo razvoj modelov v bodoče temeljil na štirih ključnih stebrih razvoja:
- uporabniška izkušnja - poslovni modeli usmerjeni v UX,
- nove tehnologije - poslovni modeli temelječi na novih tehnologijah,
- stroškovno učinkoviti modeli v oblaku - poslovni modeli temelječi na BaaS (Banking as a Service) storitvah, in
- model temelječ na presojanju tveganj - modeli, ki temelljijo še na boljšem upravljanju tveganj in odločanju
Verjamemo, da bo na dolgi rok ključni faktor uspešno upravljanje tveganj, saj se bo ostale modele lažje posnemalo, predvsem pa banke s tržnimi deleži in produktivnostjo z lahkoto sledijo trenutnim "fintech" trendom. Upravljanje tveganj bo izrabilo prednosti umetne inteligence, količine podatkov in crowdsourcinga.
Več si lahko preberete na spletni strani. Vabim vas, da naše objave sledite s tem, da se registrirate. Follow Us!
Add a comment...

Post has attachment
Na področju zavarovalništva je pričakovati spremembe na področju razvoja “underwritinga”, spremembe v poslovnih modelih in prihod novih igralcev v obliki tehnoloških velikanov in mladih podjetji. Na drugi strani v finančnih storitvah prihaja do sprememb, ki omogočajo zavarovalnicam tako vertikalne kot horizontalne spremembe strategij poslovanja. Pritisk regulatornih sprememb, ki se bo v prihodnje dodatno povečal, bo ob hkratnem tržnem pritisku, ogrozil nepripravljene zavarovalnice, ki bi morale že danes sprostiti vire in denarne tokove za prilagoditev na digitalno poslovanje. Razpršena distribucija in cenovna preglednost, razdelitvena ekonomija, avtonomna vozila, zunanji viri kapitala, cenejši in pametnejši senzorji, internet stvari, “blockchain” ter pojav standardiziranih platform so spremembe, ki bodo vplivale na zavarovalniški trg.

Na podlagi opravljenih analiz novo nastajajočih digitalnih poslovnih modelov v zavarovalniški panogi in ostalih finančnih storitvah vam v blogu predstavljamo start-up podjetja s področja zavarovalništva. 

Blog vključuje pregled scenarijov prehoda na možne bodoče poslovne modele zaradi "insurtech" mrzlice.

Ste že slišali za naslednja mlada podjetja s področja zavarovalništva?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded