Profile cover photo
Profile photo
Αστραία Λεωνίδου
88 followers
88 followers
About
Αστραία Λεωνίδου's posts

Post has attachment
Η χαμένη πατρίδα
ΕΣΤΙΑ Όμορφη και παράξενη πατρίδα μου..... Η σημερινή  Εστία είναι ένας μικρός αστεροειδής στην ζώνη  των άλλων αστεροειδών, ανάμεσα από τον Άρη και τον Δία. Στην θέση αυτή θα έπρεπε να υπάρχει ένας πλανήτης σύμφωνα με τον αυθαίρετο νόμο  Τίτιους- Μπόντε. Α...

Post has attachment
Είναι η εξουσία, μόνο που τώρα τα έχει χαμένα και αυτή και δεν ξέρει τι να κάνει. Ο παλαιός κόσμος γκρεμίζεται και θα παρασύρει στην πτώση της, παλαιά τάγματα, νέες Τροίες και το Βατικανό.
Αυτό που θα μείνει, θα είναι η Καλυψώ στα βράχια να κλαίει ένα χαμένο σταθμό και να κοιτάζει τον Οδυσσέα με βλέμμα αδειανό. Το «παράθυρο» της Μάλτας [4] έπεσε από αμείλικτες γεωλογικές μεταβολές ,έπονται και οι πολιτικές.
Η εξουσία είναι πρωτίστως θρησκευτική και μετά κομματική, γιατί η γνώση βρίσκεται στα χέρια των ιερατείων και την πωλούν με το κουταλάκι σαν φαρμάκι τάζοντας την Αθανασία σε πιστούς με μεράκι. Έτσι ήταν από την παλαιά εποχή που πετούσε… το γεράκι.

Post has attachment

Post has attachment
Ξεχωριστή γυναικεία μορφή που κυριαρχεί στα δρώμενα της Οδύσσειας είναι η κόρη του Ικάριου και σύζυγος του Οδυσσέα, η Πηνελόπη. Προβάλλεται από τον Όμηρο ως πρότυπο συζυγικής πίστης, μητρικής στοργής, γυναικείας σωφροσύνης, καρτερίας, αξιοπρέπειας, και ευψυχίας. Χαρακτηρίζεται ωραία σαν την Άρτεμη ή την Αφροδίτη, με «αγαθάς φρένας», άμεμπτη και συνετή. Ανυπάκουη όμως στην προσταγή του Οδυσσέα να προχωρήσει σε δεύτερο γάμο, αν εκείνος τυχόν σκοτωθεί στην εκστρατεία κατά του Ιλίου, ζει πάντα με το όραμα του πανούργου πολεμιστή και σοφίζεται τεχνάσματα με τον αργαλειό της, για να εξαπατά τους μνηστήρες. Την πρωτοσυναντούμε μεγαλοπρεπή σε γιορταστική συγκέντρωση στη ραψωδία α, μετά από ευωχία φαγητού και οίνου των μνηστήρων, όταν ο ξακουστός Φήμιος κρούει την κιθάρα του, τραγουδώντας τον πικρό γυρισμό των Αχαιών από την Τροία και τον παρακαλεί να σταματήσει το τραγούδι του, γιατί πληγώνεται η καρδιά της ενώ αλησμόνητος ο πόνος της θερίζει τα σπλάχνα.

Post has attachment
Σαν βγεις στον δρόμο και το ρεύμα της εθνικής οδού….

Όλες οι αποφάσεις στη ζωή είναι σημαντικές, είτε ανεβείς σε μία Πόρσε, είτε σε ένα ποδήλατο, είτε είσαι πλούσιος, είτε είσαι πτωχός, είτε είσαι δεξιός, είτε είσαι αριστερός. Τις αναλαμβάνεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ύπαρξης σου και του σύντομου ταξιδιού σου, του δρόμου σου, πάνω στη Γη.

Αποφεύγοντας το κουτσομπολιό, το κατιναριό και τον άτοπο σχολιασμό. Οι άνθρωποι που σέβονται τον θάνατο, σέβονται και την ζωή γιατί ζουν σύμφωνα με το πνεύμα του πολεμιστή.

Να οδηγείς ήρεμα και προσεκτικά, κυρίως άψογα, δένοντας τα κορδόνια των παπουτσιών σου, όσο μπορείς πιο σωστά.

Αστραία ©©

Post has attachment

Post has attachment
Ο Όμηρος στους στίχους αυτούς, περιγράφει ανάγλυφα, τα χαρακτηριστικά του λόγου και μεταφέρει το μήνυμα στη Καλυψώ,με εντολή του Διός, ύστερα από την παρέμβαση της Αθηνάς στο συμβούλιο των θεών για την επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα του.
Όμοιος με θαλασσοπούλι γλάρο, ο λόγος, από την Πιερία των Μουσών, της έμπνευσης δηλαδή και την σύνδεση με την Πηγή, από τον αιθέρα, αέρα, που η είναι η λογική σκέψη και ικανότητα, πετά και με πτερωτά φτερά, βουτά σε ατρύγητους κόλπους του νερού και τα άγρια βάθη του θυμικού , που είναι η θάλασσα του ασυνείδητου και πιάνει ιχθείς, ασυνείδητους ανθρώπους «ψάρια» που κολυμπούν, αναδεύοντας με τα φτερά του, την αλμύρα του πόντου.

Post has attachment

Post has attachment
Είναι μια ΜΗΧΑΝΗ που δεν καταλαβαίνει τίποτα το ανθρώπινο. και φυσικά δεν ενδιαφέρεται για το πνεύμα και τη γνώση. Είναι το ΤΕΡΑΣ, απόρροια της κατάχρησης εξουσίας αυτών που είχαν την ΓΝΩΣΗ στα χέρια τους και είχαν αρπάξει την Ωραία Ελένη.
Ο Τρωικός Πόλεμος, σε ένα άλλο επίπεδο ερμηνείας, σκιαγραφεί και πορτραίτο των ανθρώπων που κλέβουν τη γνώση και κτίζουν τα ΤΕΙΧΗ τα ψηλά. Ο ποιητής Καβάφης, μας το απαγγέλει αυτό χαρακτηριστικά στη διαχρονικότητα των ΤΡΩΩΝ των ΜΗΔΩΝ και των τρωκτικών που ροκανίζουν το δένδρο της ζωής μας.
Η επιλογή ενός τραπεζίτη, στη κορυφή ενός ναού που θα έπρεπε να είναι, του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, αποτελεί κατάφορη ΥΒΡΗ και μια απουσία του, που μόνο από μια ΜΗΧΑΝΗ ύλης μπορεί να διοριστεί.
Πως μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ποτέ μια ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ να το εκπροσωπεί;
Πως μπορεί ένας άνθρωπος τελείως αποτυχημένος στα οικονομικά θέματα να είναι στη κορυφή ;
Πως μπορεί, ο πτωχός τω πνεύματι, οικονομολόγος, υπάλληλος των τραπεζικών πολυεθνικών να διορίζεται, πρόεδρος της Ακαδημίας των Αθηνών, όταν είναι υπόλογος για την χρεοκοπία του πνεύματος και της χώρας του;
Το πρόβλημα με μια γραβατοφορεμένη ΜΗΧΑΝΗ είναι ότι δεν καταλαβαίνει, ούτε καν την ΕΡΩΤΗΣΗ, την απλή.
Το πλεονέκτημα ενός ανθρώπου του πνεύματος είναι ότι γνωρίζει, την ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ο ποιητής Όμηρος απαγγέλει τη πτώση των ΤΕΙΧΩΝ και ο Χέγκελ την Ελευθερία του Πνεύματος που επιστρέφει ΖΩΝΤΑΝΟ και ακαταμάχητο γιατί δεν μπορεί να το δολοφονήσει κανείς. Πόσον μάλλον ένας χυδαίος υλιστής.

«Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί.» Henry Ford.

Είναι πολύ κακό για αυτούς, τους πτωχούληδες σε πνεύμα, που κάποιοι καταλαβαίνουν πολλά, μελετώντας τα Έπη τα Ομηρικά.

Εν Πνεύματι Επαναστατικά

Αστραία ©©

Post has attachment
Το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων χρόνων στη νεότερη Ελλάδα, μας δείχνει την άνοδο της κομματοκρατίας και την πτώση της αξιοκρατίας. Η παρούσα πραγματικότητα, μας αποδεικνύει περίτρανα πως δεν υπήρχαν , ούτε και υπάρχουν ουσιαστικές ιδεολογικές διαφορές στα υπάρχοντα κόμματα, στην ουσία, ούτε καν ιδεολογίες και όλα γίνονται για την χειραγώγηση της άνοης μάζας. Είναι οι επικεφαλείς, που συντηρούν ένα πελατειακό κράτος ρουσφετολογίας και είναι οι παρατρεχάμενοι που τρέχουν με μια προσωρινή κοντόφθαλμη λογική να στηρίξουν μια καταστροφική μακροπρόθεσμα τακτική, για τον εαυτό τους και τη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν την Ελλάδα οι χειρότεροι άνθρωποι, με πολλά σκάνδαλα, πλήρη αδιαφάνεια, με ανύπαρκτα , έστω και στοιχειώδη προσόντα, «σκοτεινό πόθεν έσχες». Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ σε τίποτα, που δεν θα τους προσλάβανε μια υγιής επιχείρηση, όχι για διευθυντές ,ούτε για κλητήρες. Πως μάλλον να τους ψήφιζε κανείς. Ξεκινώντας από μια προδοτική δικτατορία οδηγηθήκαμε σε μια αλγεινή μεταπολίτευση, σαν πρόβατα σε σφαγεία.
Wait while more posts are being loaded