Profile cover photo
Profile photo
Istimewa Bidadari
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Pilihan Deodorant
Dalam kita sibuk dengan kecantikan luaran, jangan lupa kecantikan dan kesihatan dari dalaman.. kalau bau baan tak enak, comel lawa guana pun orang tak pandang, betul tak? Elakkan deodorant yang digunakan selamat dan tidak mengandungi garam aluminium (boleh ...

Post has attachment
Resepi Paste Tom Yum DIY
Ada masanya bila permintaan datang tiba-tiba bekalan pun habis. Itulah yang berlaku semalam. Nak ke kedai dah suntuk, jadi google sana google sini.. nampak complicated. Sekarang ni nak guna bahan yang ada sahaja. Apa lagi mencubalah. Alhamdulillah jadi.  Ja...

Post has attachment
Satu Resepi Untuk Semua
Di bulan puasa ni sebagai seorang isteri dan ibu cuba sedaya upaya nak memenuhi selera suami dan anak-anak. Semasa waktu berbuka, semangat dan keletihan semua hilang bila lihat mereka makan dengan penuh selera.  Balik kerja dah kelam kabut nak masak. Sampai...

Post has attachment
daisyontherun - accessories
Dah nak raya ni, mana nak cari accessories ? Jom kita tengok di istagram   daisyontherun Harga pun berpatutan.  ig: daisyontherun ~bidadari

Post has attachment
Amalan Surah Al-Kautsar Di Bulan Ramadhan
Di bulan Ramadhan yang mulia ini, ingin saya kongsikan amalan yang diamalkan bersama anak-anak.  Semasa sahur, setelah habis menjamah makanan dan minuman, sebelum minum air yang terakhir (kami minum air kosong) bacalah surah Al-Kautsar.  InsyaAllah dapat ku...

Post has attachment
All About Internet
Tahukah kita sekarang bila dilihat ramai benar penggangguran. Zaman telah berubah. bila dibualkan "All About Internet". Sekarang permintaan untuk pekerjaan atau business kebanyakkannya berkaitan ICT /Programming/Internet. Kebanyakkan business makin berjaya ...

Post has attachment
Selamat Berpuasa Semua
Alhamdulillah. Syukur pada Illahi telah diberikan kesihatan, nafas dan akal untuk kita menyambut Ramdhan yang bakal tiba bermula 27 May 2017. Dengan kesempatan ni saya memohon maaf kepada semua.  Dalam kita beribadah, kita juga jaga kesihatan agar sentiasa ...

Post has attachment
Aloe Vera Gelly
Rasanya bila ada blog ni adalah terbaik bila kita dapat kongsikan apa yang boleh dimanfaatkan bersama.  Setiap kita mesti nak cari produk terbaik utk keluarga. Betul tak? Kita akan sentiasa doakan yang terbaik buat anak-anak dan keluarga. Semoga Tuhan Yang ...

Post has attachment
Resepi Nasi Tomato Noxxa
Setelah lebih dari 6 bulan saya beli periuk Pressure Cooker (PC) Noxxa. Beli sebab nak menggantikan pressure cooker yang dah rosak. Sambil tu lepas survey semua insyaAllah ini pilihan terbaik. Lepas beli, biasalah bukan selalukan kita nak masak guna pressur...

Post has attachment
VCO Anti Bakteria Baik Untuk Kucing
Assalamualaikum semua, Selamat berpuasa.  Semoga puasa kita hari ini lebih indah dengan ibadah kita kepada Allah dan kebaikan kita semasa manusia dan binatang.  Anak-anak memang sayangkan kucing, tak kisahlah kucing sendiri ke kucing orang ke kucing terbiar...
Wait while more posts are being loaded