Profile cover photo
Profile photo
Greenfingersonline
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment

Hoe zorg je ervoor dat een grootbloemige clematis blijft bloeien

Clematis 'Nelly Moser' en 'Multi Blue' zijn grootbloemige clematissen die nu volop bloeien.Om ze goed te laten presteren hebben ze veel water nodig. In droge periodes tijdens het groeiseizoen stelt een grootbloemige clematis al snel zo’n 10 liter water per week op prijs.

Verwijder ook regelmatig de oude bloemen. Dat levert aan het einde van de zomer nog een tweede bloei op.

Foto links 'Multi Blue', rechts 'Nelly Moser'
foto van Greenfingersonline.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Begonia's voor op het terras of balkon
Begonia's. Ze worden binnenkort weer aangeboden. Zonder veel moeite breng je met knolbegonia's snel kleur aan op een terras of balkon. Om ze lang te laten bloeien hebben ze wel wat verzorging nodig. Voor verzorging begonia buiten zie: http://greenfingersonline.nl/tuininspir…/begonias-in-potten/
foto: Mooiwatdeplantendoen
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wat moet je doen om je buxushaag mooi groen te houden
Het bemesten van de buxushaag draagt er zeker toe bij dat de haag zijn volle, groene kleur behoudt. Oranje blaadjes aan een buxus duiden op een gebrek aan voedingsstoffen. Breng in maart gedroogde koemest- of kippenmest-korrels onder de planten aan. Niet erop.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Breng meer kleur aan in de tuin met Cornus alba 'Sibirica'

Een tuin in de winter kan er wat doods uitzien. Je kunt dat verhelpen door Cornus alba'Sibirica' aan te planten. Met deze struik breng je flink wat kleur aan waardoor de tuin meer gaat leven. Cornus alba 'Sibirica' draagt in de zomer, groen, geelachtig blad. In de winter is hij op zijn best, want dan zijn de opvallende rode takken goed zichtbaar.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Goed nieuws voor liefhebbers van Annabellen

Begin 2017 komen er nieuwe steunrasters op de markt voor Annabellen, uitgebracht door Peacock. Deze vierkante- en ronde steunrasters zorgen ervoor dat de planten rechtop blijven staan. Ze moeten voor de groeiperiode over de plant geplaatst worden.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Verwijder niet alle herfstbladeren uit de tuin

Je hoeft niet alle afgewaaide bladeren op te ruimen. Een laagje herfstblad in de tuin kan geen kwaad. Blad wat je laat liggen in de border verteert op den duur. Op die manier worden er weer voedingsstoffen aan de bodem toegevoegd. Houd er rekening mee, dat bladeren van de es, esdoorn en wilg redelijk snel verteren.Beukeblad en eikeblad daarentegen zijn vaak pas na 2 jaar afgebroken.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Deze Blauwe Passiebloem bloeit nog steeds
Naast sommige rozen zagen we ook dat Passieflora caerulea ( Blauwe Passiebloem ) nog steeds bloeit. Tip : Na de bloei kunnen te lang geworden ranken ingekort worden om te voorkomen dat ze in de winter door sterke winden gaan klapperen.
P.S. Wat bloeit er nog in jullie tuin.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zorg dat je vijver schoon de winter ingaat

In dit jaargetijde zorgen bomen in je tuin of die van de buren dat er bladeren in je vijver waaien. Span een fijnmazig net voor de herfstbladeren, dat houdt de vijver vrij van afgewaaid blad.Of een gebruik een schepnet voor het verwijderen van het blad. Ook is het nu tijd om afgestorven plantenmateriaal, zoals dode bladeren van waterlelies te verwijderen. Daarmee voorkom je dat het dode materiaal naar de bodem zinkt en daar vervolgens gaat rotten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Plantenbak voor het kweken van groenten
Afgelopen week was op de tuinbeurs Spoga+Gafa in Keulen de Vegtrug Liberty-Red te bewonderen. Hij is functioneel maar ziet er ook fraai uit. Foto: Gardenex
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Waarom Agapanthus in pot nu mest nodig heeft

Staat je Agapanthus in een pot en is hij nu uitgebloeid. Dan is het tijd om hem nu te bemesten. Agapanthus begint snel na de bloei in de grond met de aanleg van neuzen (bloemaanleg) voor het volgend jaar. Bemesten in september bevordert de aanleg van neuzen.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded