Profile cover photo
Profile photo
zulfikar hazri
Seorang Jejaka yang tidak kemaruk mahu menjadi luar biasa, mengaplikasikan penerimaan perbezaan pendapat, ia menunjukka akal manusia tidak terbantut, siapa yang tidak boleh menerima perbezaan pendapat, boleh pergi baca doremon
Seorang Jejaka yang tidak kemaruk mahu menjadi luar biasa, mengaplikasikan penerimaan perbezaan pendapat, ia menunjukka akal manusia tidak terbantut, siapa yang tidak boleh menerima perbezaan pendapat, boleh pergi baca doremon
About
zulfikar's posts

Post has attachment
Hidup Dalam Kepalsuan
Assalamualaikum Kisah ni aku yakin berlaku pada tahun 1990, sebab kejadian ni berlaku semasa aku tadika, aku tadika umur 6 tahun. Masa aku tadika abang aku sekolah rendah darjah 2, sebab dia dua tahun lebih tua dari aku.  Entah atas apa bentuk persetujuan s...

Post has attachment
Ada Orang Baca Lagi ke Blog Rasa Hati?
Assalamualaikum Susahnya nak mula menaip, aku dah taip delete taip delete dekat nak 6 kali dah ni. Dipendekkan cerita, sejak entry terakhir bertarikh 13 januari 2015; aku dah berkahwin, keluar masuk hospital bedah kaki, tukar kerja di Kuala Lumpur, pindah d...

Post has attachment
Nasi Lemak Opah Yah
Sejak kecil aku minat berniaga, okey aku tipu, sebenarnya masa kecil aku minat sains. Cita-cita aku masa sekolah rendah nak jadi saintis. "Awak bila dah besar nak jadi apa Zulfikar?" "Saya nak jadi saintis, cikgu" "Saintis tu banyak Zulfikar, awak nak jadi ...

Post has attachment
Menongkah Arus Dalam Dunia Kerjaya
Assalamualaikum Sambungan dari entry sebelumnya. Selepas bekerja sebagai Marketing executive selama 3 bulan dan ditetapkan jawatan sehingga mendapat gaji RM 1685, aku kemudiannya dinaikkan jawatan menjadi Pengurus Pemasaran. Kenaikkan pangkat ini begitu pan...

Post has attachment
Realiti Belanjawan Fasa Mula Kerja
Assalamualaikum Sebenarnya masa aku sekolah menengah dulu, aku memang dah pasang impian nak buka cafe bila dah besar, sekurang-kurangnya sebuah kopitiam. Oleh sebab itu, sejak tingkatan empat aku dah target nak ambil kurus pengurusan perkhidmatan makanan le...

Post has attachment
Kembali masuk arena
Assalamualaikum, Aku akan kembali menulis blog, kali ini aku menulis untuk memberikan alasan kenapa aku tak menulis setelah sekian lama. Memang dah jadi pattern, asal lama tak menulis lepas tu menulis balik aku akan bagi alasan, maka bertabahlah korang semu...

Post has attachment
update blog, kompilasi bebelan saya.

Post has attachment
Blog Update. Kompilasi bebelan saya.

Post has attachment
update blog

Post has attachment
parking
Wait while more posts are being loaded