Profile cover photo
Profile photo
Titisan Hujan
22 followers
22 followers
About
Titisan's posts

Post has attachment
buang sawang sikit..
wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu menyebabkan masa untuk MKS ni takde. MKS terbiar sejak sambung belajar dan diberikan rezeki anak setelah...

Post has attachment
mana satu? atau??
tiada pemisah antara kognitif dan emosi

Post has attachment
nak rehat
cuti penggal tak lama dah...esok sehari je lagi dah lama jugak la tak bercuti.... hmmm...mana ye yang sesuai untuk berehat dengan kos sederhana bestnya lau tempat camni..

Post has attachment
ujian masing-masing
"kita xda anak xpe lagi..anak yang xda mak tu kesian" ayat pujuk diri tu a.k.a realiti situasi sekarang aku letak diri sendiri..xda anak masih ok lagi dengan masa sekarang.sebab... aku dah ada kerja aku ada tempat tinggal aku dah ada kenderaan nak naik perg...

Post has attachment
hujan
masa yang tidak enak kala otak digasak oleh rasa-rasa yang syahdu ditambah oleh suasana yang sejuk suram gini titisan hujan dah sangat sinonim dengan diri ni la kesan bila lama merenung titis hujan pagi tadi otak sekarang mula menitis-nitis kenangan yang ta...

Post has attachment
karenah anak istimewa
selalunya sampai tempat kerja dalam pukul 7.15 pagi hari ni awal pula sampainya. rupanya Allah nak suh aku buat kerja amal..insyallah pepagi masuk kelas dah ada bau yang kurang menyenangkan. bau tu datang dari sorang murid...dia dah terbuang dalam seluar. p...

Post has attachment
raya di perantauan
tahun ni inilah kali pertama beraya di perantauan...alhamdulillah tak de lah terasa sedih sangat sebab raya ditemani oleh anak-anak yatim  (atas pelbagai status) di pusat tempat kerja suami.... aku berpeluang untuk mendekati anak-anak yang mempunyai pelbaga...

Post has attachment
TENANG
terkadang DIAM dalam SEPI itu indah

Post has attachment
FORGIVE ME (-.-)"
Dah sampai masa aku untuk pandang
ke depan… Terus melangkah dan
melangkah walau aku sedar dalam diam mereka telah membunuh aku tanpa sedar I’m
trying hard to walk away But temptation is surrounding me, surrounding me I wish that I could find the strength to...

Post has attachment
anak angkat
andai untuk beberapa tahun ini masih belum dikurniakan rezeki anak.. kami (aku dan suami) bercadang untuk mengambil anak pelarian sebagai anak angkat...insyallah suami lepas balik dari seminar "Deinstitutionalisation : Every Child Needs A Family " beria dia...
Wait while more posts are being loaded