Profile cover photo
Profile photo
Εκκλησία Αγίων Πάντων και Παναγίας Βλαχέρενας
4 followers -
Εκκλησία Αγίων Πάντων
Εκκλησία Αγίων Πάντων

4 followers
About
Posts

Post has attachment
Εικόνες από την σημερινή Θεία Λειτουργία στο ναό μας , με τον π. Αντώνιο Σουέρεφ
#άγιοιπάντες #θείαλειτουργία #κέρκυρα #apantesgr
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/6/18
14 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Βίντεο από την επίσκεψη και φιλοξενία του κατηχητικού των Γρεβενών για μεσημεριανό γεύμα στο πνευματικό μας κέντρο με την συνοδεία του παπα-Χρήστου Κούρτη και του π. Γεωργίου Μπογδάνου
#άγιοιπάντες #κέρκυρα #γρεβενά #apantesgr
Add a comment...

Post has attachment
Εικόνες από την επίσκεψη και φιλοξενία του κατηχητικού των Γρεβενών για μεσημεριανό γεύμα στο πνευματικό μας κέντρο με την συνοδεία του παπα-Χρήστου Κούρτη και του π. Γεωργίου Μπογδάνου
#άγιοιπάντες #κέρκυρα #γρεβενά #apantesgr
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Από το σημερινό 40ήμερο μνημόσυνο για τον αείμνηστο επίτροπό μας Γεώργιο Βούλγαρη
#'αγιοιπάντες #κέρκυρα #apanetsgr
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Χειροτονία π Α Σουέρεφ , Άγιοι Πάντες Κέρκυρα 3.6.2018 (Βίντεο)
#μητρόποληκέρκυρας #agiospyridon #χειροτονία #άγιοιπάντες
https://www.youtube.com/watch?v=3jJKSoKJ5Kg
Add a comment...

Post has attachment
Στιγμές από την γιορτή στην γωνιά μας
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/6/18
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Οικογενειακές στιγμές της Γωνιάς μας
Photo
Photo
4/6/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Στιγμές από τον εσπερινό μας
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/6/18
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΣΤΗΝ "ΓΩΝΙΑ" ΜΑΣ!

ΜΙα ιδιαίτερη ευλογία είχαμε σήμερα στην "Γωνιά" μας, μετά την πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, για την πανήγυρη του ναού μας.
Στην "Γωνιά" βρέθηκε ανάμεσά μας η σεβαστή γερόντισσα Ευφημία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, η οποία λειτουργήθηκε στον ναό μας και συμπροσευχήθηκε για την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Αντωνίου Σουέρεφ.
Σε σύντομη προσλαλιά της η γερόντισσα μας είπε ότι η χειροτονία δεν είναι έκχυσις της χάριτος του Αγίου Πνεύματος μόνο στον χειροτονούμενο, αλλά σε όλη την Εκκλησία, ότι η ζωή του χριστιανού, όπως και του μοναχού ιδιαιέρως, είναι μία αποταγή του θελήματος και εγκατάλειψη της ύπαρξης στα χέρια του Θεού, ότι η ζωή της προσευχής είναι χαρά και ευλογία και ότι η συμμετοχή στην θεία ευχαριστία αγιάζει τον άνθρωπο και χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία της ύπαρξης, ώστε να δεχθεί την χάρη. "Με τον Χριστό πανταχού" μπορούμε να είμαστε, είπε η γερόντισσα, υπενθυμίζοντας έναν λόγο του αγίου Προφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Την ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευλογία που μας έδωσε να είναι μαζί μας και να μοιραστεί λόγους πίστης και αιωνιότητας!

#άγιοιπάντες #κέρκυρα #γιορτή #apantesgr
PhotoPhotoPhotoPhoto
4/6/18
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΝ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΟΥΕΡΕΦ

Ο Μητροπολίτης και πνευματικός μας πατέρας κ. Νεκτάριος προεξήρχε της πανηγύρεως του ναού μας το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 και χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Αντώνιο Σουέρεφ, μέρι σήμερα διάκονο του ναού μας.

Στην συγκινητική προσλαλιά του ο π. Αντώνιος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα βιώματα που τον συνδέεουν με τον ναό των Αγίων Πάντων, καθώς μεγάλωσεστο καντούνι αυτό, διότι το πατρικό του σπίτι είναι απέναντι από την Εκκλησία. Θυμήθηκε την αλάρμα της πανηγύρεως, την Μεγάλη Εβδομάδα με την παραδοσιακή κερκυραϊκή ψαλτική, την αναστάσιμη λιτανεία και την λιτανεία της Αναλήψεως, τον γάμο του στον ναό αυτό και θεώρησε μεγάλη ευλογία τις εμπειρίες που είχε σ᾽ αυτόν όντας διάκονος.

Κατέγραψε ακόμη στοιχεία της ιερατικής ζωής, όπως την αγάπη για τον Θεό και τον άνθρωπο, την προσευχή, την υπέρβαση του εαυτού, την πατρότητα, τα οποία θα προσπαθήσει να ζήσει στην νέα ενορία του, αυτήν του Σωκρακίου.

Απαντώντας ο δεσπότης μας επεσήμανε την ανάγκη για αγιότητα βίου, για το γεγονός της αυταπάρνησης το οποίο έζησαν και ζούνε όλοι οι Άγιοι, για την ομολογία πίστεως που είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, αλλά και στην ωριμότητα της απόφασης του π. Αντωνίου να γίνει ορθόδοξος κληρικός.

Τόνισε στους πολυπληθείς πιστούς ότι η Εκκλησία διασώζει την ευλογία της αγιότητας και τις πυρφόρες ακτίνες του Αγίου Πνεύματος σε κάθε εποχή και κάλεσε όλους να παλέψουν να μείνουν χριστιανοί με στόχο την αγιότητα.

Το "Άξιος" ήταν ομόθυμο και δυναμικό από όλους τους συμμετέχοντας! 

Αξίζει να επισημάνουμε το αδιαχώρητο στον ναό και στο καντούνι των Αγίων Πάντων! 

#άγιοιπάντες #κέρκυρα #γιορτή #apantesPhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/6/18
24 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded