Profile cover photo
Profile photo
Opleiding Relatie-Ademwerk
Relatie-Ademwerk is een moderne vorm van ervaringsgerichte relatie-therapie.
Relatie-Ademwerk is een moderne vorm van ervaringsgerichte relatie-therapie.
About
Posts

Post has attachment
WORKSHOP BEVRIJDEND ADEMEN
Spanningen, angsten en allerlei pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden hebben de natuurlijke ademhaling verstoort. Door oppervlakkig te ademen onderdrukten we deze gevoelens. Zo beschermden we ons tegen de pijn. Deze onderdrukte gevoelens blijven echter in ons organisme bestaan, met als gevolg dat ze nog steeds ons huidige doen en laten beinvloeden. Niet geuite gevoelens zetten zich vast en veroorzaken spierspanningen in ons lichaam. Deze spanningen kunnen tot uiting komen in fysieke of emotionele klachten.
Met bevrijdend ademen kunnen deze gevoelens weer toegankelijk worden. Door je te bevrijden van wat je nog dwarszit, kun je steeds meer onnodige ballast kwijtraken. Het resultaat is dan opluchting, ontspanning en een ongekend gevoel van levenskracht en vrijheid. Je voelt je als het ware herboren.

Wanneer : 6 maandagavonden Start 1 oktober 2018, verder 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 3 december. Van 19.00-21.30 uur
Waar: St.Bonifaciusstraat 22 2264 AM Leidschendam
Kosten: € 180,-
Leiding: Willem J Overvliet
Aanmelden: willemovervliet@gmail.com

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
WAT IS RELATIE ADEMWERK?

Relatie-Ademwerk is een moderne vorm van ervaringsgerichte relatie-therapie en maakt deel uit van Bevrijdend-Ademwerk. In deze therapie worden manieren aangeboden om tot een diepgaand contact te komen tussen (echt)paren. Opdat zij weer kunnen voelen hoe het is om werkelijk dicht bij elkaar te zijn. Daarbij wordt uiteraard veelvuldig gebruik gemaakt van de adem, want ademen is voelen. Relatie-Ademwerk bevordert groeiprocessen, het werkt als een vergrootglas op de relatie. Hierdoor wordt alles wat in de relatie leeft, meer zichtbaar en beter voelbaar. Schaduwkanten komen in de schijnwerpers te staan en het kan duidelijk worden of de relatie gebaseerd is op angst of op liefde. Met Relatie-Ademwerk krijg je zicht op waar en wanneer je uit verbinding gaat en hoe je die verbinding weer kunt herstellen. In deze opleiding krijg je inzicht in en ervaring met Relatie-Ademwerk. Je leert het gedachtegoed en methodieken met vereiste zorgvuldigheid toe te passen en te integreren in je eigen werk.
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

DOELGROEP

Deze opleiding staat open voor diegenen die zich verder willen bekwamen in het werken met relaties vanuit het perspectief van de adem. Deelnemers hebben ervaring met Ademwerk. De opleiding is ook toegankelijk voor iedereen die in hun praktijk gebruik maken van de adem als manier van werken met anderen. Er zal wel een orientatiegesprek worden gevoerd. Dit gesprek is nodig om te onderzoeken of de opleiding wel aansluit met datgene wat men wenst. Regulier en alternatief opgeleide therapeuten die geen ervaring hebben in het werken met de adem, en die naast hun eigen vakgebied zichzelf op een dieper niveau willen scholen in Relatie- Ademwerk, bestaat de mogelijkheid een korte intensieve ademtraining te doen, voordat zij aan de opleiding beginnen
Add a comment...

WERKWIJZE

In deze opleiding staan het partner ademwerk, diepgaand contact maken en de persoonlijke ontmoeting centraal. Door het intensieve ademwerk worden partners zich bewust van hun eigen basisproblematiek. Elke relatie wordt niet alleen beïnvloed door de wisselwerking tussen beide partners, maar ook vaak onbewust, door de relatie die je met je ouders had. Het wordt duidelijk welke onbewuste processen er bij beiden spelen. Hierdoor zullen ze minder snel eigen beperkingen, waar ze zelf verantwoordelijkheid voor zijn, op de ander projecteren. Gedurende de opleidings-dagen wordt de theorie en praktijk op elkaar afgestemd. Er zal veel geoefend worden door de deelnemers met thema's zoals angst, schuldgevoelens, kwaadheid en waardering, waarbij de adem eveneens een belangrijke rol speelt. Hierdoor ontstaat openheid om werkelijk jezelf te kunnen zijn , niet alleen in de relatie met jezelf, maar ook in de relatie met de ander.
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

DATA & LOCATIE

Je kunt je uitsluitend als koppel aanmelden. De opleiding bestaat uit vijf woensdagen van 10.00-17.00 uur. Alle opleidingsdagen en supervisie sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, Sint Bonifatiusstraat 22 te Leidschendam. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Centraal station Leiden bus 45, en vanuit Centraal station Den Haag bus 45 & 46. Ook met eigen vervoer gemakkelijk te bereiken. Bovendien is er altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.
Add a comment...

HET DUO-CONCEPT

Je kunt je uitsluitend als koppel aanmelden, bijvoorbeeld met een collega, partner, vriend(in), enz. met wie je samen de opleiding volgt. Je kunt dan gedurende het hele jaar door starten, en in overleg zelf de dagen bepalen en in wat voor tijdsbestek je de opleiding wilt afronden. Nog een voordeel is dat je een individuele begeleiding krijgt. Ook is er meer persoonlijke aandacht en betrokkenheid tussen leerling en docent. Tevens bestaat er ook de mogelijkheid specifieke wensen met betrekking tot de leerstof in te brengen.
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded