Profile cover photo
Profile photo
Opleiding Relatie-Ademwerk
Relatie-Ademwerk is een moderne vorm van ervaringsgerichte relatie-therapie.
Relatie-Ademwerk is een moderne vorm van ervaringsgerichte relatie-therapie.
About
Opleiding Relatie-Ademwerk's posts

Post has attachment
Photo

Post has attachment
WAT IS RELATIE ADEMWERK?

Relatie-Ademwerk is een moderne vorm van ervaringsgerichte relatie-therapie en maakt deel uit van Bevrijdend-Ademwerk. In deze therapie worden manieren aangeboden om tot een diepgaand contact te komen tussen (echt)paren. Opdat zij weer kunnen voelen hoe het is om werkelijk dicht bij elkaar te zijn. Daarbij wordt uiteraard veelvuldig gebruik gemaakt van de adem, want ademen is voelen. Relatie-Ademwerk bevordert groeiprocessen, het werkt als een vergrootglas op de relatie. Hierdoor wordt alles wat in de relatie leeft, meer zichtbaar en beter voelbaar. Schaduwkanten komen in de schijnwerpers te staan en het kan duidelijk worden of de relatie gebaseerd is op angst of op liefde. Met Relatie-Ademwerk krijg je zicht op waar en wanneer je uit verbinding gaat en hoe je die verbinding weer kunt herstellen. In deze opleiding krijg je inzicht in en ervaring met Relatie-Ademwerk. Je leert het gedachtegoed en methodieken met vereiste zorgvuldigheid toe te passen en te integreren in je eigen werk.

Post has attachment
Photo

DOELGROEP

Deze opleiding staat open voor diegenen die zich verder willen bekwamen in het werken met relaties vanuit het perspectief van de adem. Deelnemers hebben ervaring met Ademwerk. De opleiding is ook toegankelijk voor iedereen die in hun praktijk gebruik maken van de adem als manier van werken met anderen. Er zal wel een orientatiegesprek worden gevoerd. Dit gesprek is nodig om te onderzoeken of de opleiding wel aansluit met datgene wat men wenst. Regulier en alternatief opgeleide therapeuten die geen ervaring hebben in het werken met de adem, en die naast hun eigen vakgebied zichzelf op een dieper niveau willen scholen in Relatie- Ademwerk, bestaat de mogelijkheid een korte intensieve ademtraining te doen, voordat zij aan de opleiding beginnen

WERKWIJZE

In deze opleiding staan het partner ademwerk, diepgaand contact maken en de persoonlijke ontmoeting centraal. Door het intensieve ademwerk worden partners zich bewust van hun eigen basisproblematiek. Elke relatie wordt niet alleen beïnvloed door de wisselwerking tussen beide partners, maar ook vaak onbewust, door de relatie die je met je ouders had. Het wordt duidelijk welke onbewuste processen er bij beiden spelen. Hierdoor zullen ze minder snel eigen beperkingen, waar ze zelf verantwoordelijkheid voor zijn, op de ander projecteren. Gedurende de opleidings-dagen wordt de theorie en praktijk op elkaar afgestemd. Er zal veel geoefend worden door de deelnemers met thema's zoals angst, schuldgevoelens, kwaadheid en waardering, waarbij de adem eveneens een belangrijke rol speelt. Hierdoor ontstaat openheid om werkelijk jezelf te kunnen zijn , niet alleen in de relatie met jezelf, maar ook in de relatie met de ander.

Post has attachment
Photo

DATA & LOCATIE

Je kunt je uitsluitend als koppel aanmelden. De opleiding bestaat uit vijf woensdagen van 10.00-17.00 uur. Alle opleidingsdagen en supervisie sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, Sint Bonifatiusstraat 22 te Leidschendam. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Centraal station Leiden bus 45, en vanuit Centraal station Den Haag bus 45 & 46. Ook met eigen vervoer gemakkelijk te bereiken. Bovendien is er altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

HET DUO-CONCEPT

Je kunt je uitsluitend als koppel aanmelden, bijvoorbeeld met een collega, partner, vriend(in), enz. met wie je samen de opleiding volgt. Je kunt dan gedurende het hele jaar door starten, en in overleg zelf de dagen bepalen en in wat voor tijdsbestek je de opleiding wilt afronden. Nog een voordeel is dat je een individuele begeleiding krijgt. Ook is er meer persoonlijke aandacht en betrokkenheid tussen leerling en docent. Tevens bestaat er ook de mogelijkheid specifieke wensen met betrekking tot de leerstof in te brengen.

Post has attachment
Photo

DOCENT OPLEIDING

Docent van de opleiding is Willem J Overvliet (1938). Zijn dorst naar heelheid brachten hem ooit in contact met therapiegroepen en spoorde hem aan zelf therapeut te worden. Hij volgde diverse opleidingen die werken met de grondbeginselen van de humanistische psychologie. Volgens de humanistische psychologie, (ook wel de optimistische psychologie genoemd) heeft ieder mens bewust of onbewust het verlangen om heel te zijn, om te zijn zoals hij is en te leven zoals hij dat graag wil. Sinds 1976 is hij actief in de therapiewereld en vanaf 1985 beroepsmatig. Gedurende die periode is hij langzamerhand gekomen tot een stijl van werken die hij Rebirthingtherapie® noemt. Rebirthingtherapie® borduurt verder op de humanistische benadering en gebruikt dezelfde methodieken, die voornamelijk ervarings-en lichaamsgericht werken. Hierbij wordt de mens als totaliteit van lichaam, geest en ziel benaderd. Ze zijn direct, dichtbij, intensief en diepgaand. Steeds meer mensen vragen specifiek naar lichaams-en ervaringsgerichte therapie. Want praten doen ze al jaren en meestal in vruchteloze vicieuze cirkels.
Wait while more posts are being loaded