Profile

Cover photo
Damjan Georgievski
Worked at self employed
Lived in Skopje
705 followers|44,297 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Програмирање и расправии: React.js vs Angular.js vs Polymer.js
React.js vs Angular.js vs Polyemer.js triple death match. Почеток  19:00 часот. Be there. Четврток, хаклаб КИКА - најбољиот хаклаб во Скопје. ps. се работи за библиотеки за пишување интерфејси и организирање на кодот во HTML/CSS/Js светот - мачно е било как...
 ·  Translate
React.js vs Angular.js vs Polyemer.js triple death match. Почеток  19:00 часот. Be there. Четврток, хаклаб КИКА - најбољиот хаклаб во Скопје. ps. се работи за библиотеки за пишување интерфејси и организирање на кодот во HTML/...
3
Aleksandar Jovanov's profile photo
 
Штета шо не можам да дојдам..
 ·  Translate
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
GNU/Linux прва помош, понеделник 10.03.2014, 19 часот
Секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 до 21 часот, времето е резервирано за основна помош во користењето на GNU/Linux оперативните системи или друг слободен софтвер. Секако во меѓувреме може да се пие кафе, чај, да се 'ксне некоја грицка ако е останато, и д...
 ·  Translate
Секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 до 21 часот, времето е резервирано за основна помош во користењето на GNU/Linux оперативните системи или друг слободен софтвер. Секако во меѓувреме може да се пие кафе, чај, да се 'ксне н...
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Четврток, нема програма
Овој четврток хаклабот е зафатен за работен состанок на Слободен софтвер Македонија и со оглед дека греењето е ограничено, нема да има простор за програмски вечери. Со програмски вечери ќе продолжиме следниот четврток, можеби со Elixir . Состаницте на 2с.мк...
 ·  Translate
Овој четврток хаклабот е зафатен за работен состанок на Слободен софтвер Македонија и со оглед дека греењето е ограничено, нема да има простор за програмски вечери. Со програмски вечери ќе продолжиме следниот четврток, можеби...
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
damjan zurka 09.01.13
4
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
21.11.2013 postgresql vs the world и apgdiff
Овој четврток ги разгледуваме (уште еднаш) уникатните можности кои ни ги нуди postgresql релационата база на податоци, споредено со другите (mysql најмногу - пошто е лесната жртва). Меѓу другото ќе се фокусираме и на apgdiff алатка која споредува два dump-о...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
705 people

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
ППП 30.јуни.2014, 19 часот
ППП == Прва Помош Понеделник, како и секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 часот. Некои го викаат и ГЛУПП пошто најискусните хаклабџии не знаат да инсталираат ArchLinux на UEFI систем (а и дека ГЛУПП == Гну/Линукс Убунту Прва Помош). Освен ГЛУППерди има и к...
 ·  Translate
ППП == Прва Помош Понеделник, како и секој понеделник во хаклаб КИКА од 19 часот. Некои го викаат и ГЛУПП пошто најискусните хаклабџии не знаат да инсталираат ArchLinux на UEFI систем (а и дека ГЛУПП == Гну/Линукс Убунту Прва...
1
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Сподели знаење: Сабота 15.03.2014
Како и обично, хаклабот е отворен од 14 до 19 часот (најмалку). Се пие кафе, чај, се јадат наполитанки (кој си донесе). Генерално се работи на идејата за world domination - така да роботи, али се пази да не станат терминатор. Други идеји добродојдени.
 ·  Translate
Како и обично, хаклабот е отворен од 14 до 19 часот (најмалку). Се пие кафе, чај, се јадат наполитанки (кој си донесе). Генерално се работи на идејата за world domination - така да роботи, али се пази да не станат терминатор...
2
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
Слободен Софтвер се Бори Женски! - понеделник, 19 часот
Слободен софтвер -
Македонија, Бори се женски и хаклабот КИКА ве покануваат на презентација
на програми за платена пракса за жени и девојки. Во време кога
светот на технологијата е претежно окупиран од мажи, а во областите
како слободниот софтвер учеств...
 ·  Translate
Слободен софтвер - Македонија, Бори се женски и хаклабот КИКА ве покануваат на презентација на програми за платена пракса за жени и девојки. Во време кога светот на технологијата е претежно окупиран од мажи, а во областите ка...
2
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
GNU/Linux прва помош овој понеделник (13.01.2014)
По кратката пауза за време на празниците, хаклабот повторно се активира во новата 2014та. Овој понеделник стандардната прва помош за корисници на GNU/Linux оперативниот систем и неговите графички околини, но и за командно линискиот интерфејс. Поминете ќе по...
 ·  Translate
По кратката пауза за време на празниците, хаклабот повторно се активира во новата 2014та. Овој понеделник стандардната прва помош за корисници на GNU/Linux оперативниот систем и неговите графички околини, но и за командно лин...
2
Vladimir Vassilev's profile photo
 
Другата седмица и в init Lab ще подновим тая практика :)
 ·  Translate
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
25.11.2013 Прва помош за Linux
Редовно како и секој поделник во хаклабот прва помош за Linux. Од овој понеделник и новитет . По статистичката анализа на посетителите на хаклабот и нивните преференци, воведовме и какао како опција на постоечките кафе и чај. Почеток 19:00
 ·  Translate
1
Damjan Georgievski's profile photoNatasha Lazarovska's profile photo
3 comments
 
ооо пак сте смениле политика а ? :) важи, само на некој нареден состанок...не можам денеска
 ·  Translate
Add a comment...

Damjan Georgievski

Shared publicly  - 
 
18.11.2013 - Прва помош и статистика
Понеделник вообичаено во хаклаб КИКА се нуди прва помош за Linux и сличните деривати, и општо слободен софтвер. Додека тоа се случува во кујна, паралелно во главната соба, ќе се продолжи со мини-курсот за статистика користејќи јазикот R. Почеток во 19:00 ча...
 ·  Translate
3
Add a comment...
People
Have him in circles
705 people
Work
Employment
  • self employed
Basic Information
Gender
Male
Other names
Дамјан Георгиевски
Story
Introduction
Hackerspace in Skopje, Macedonia
Python, Erlang, ArchLinux, Awesome
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Skopje
Damjan Georgievski's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Linux
plus.google.com

Linux - doing it right

httpie - Python-powered HTTP CLI for humans
thechangelog.com

httpie - Python-powered HTTP CLI for humans

Herzel feat. Sasko Kostov - The Ritual of Rain and Thinking
www.youtube.com

Herzel - Maps And Thoughts Part 1 (FILTER031) Release date: March 28th, 2011 Genres: Electronica, Leftfield, Downtempo For fans of: Trentemo

AnySoftKeyboard - Macedonian - Android Market
market.android.com

Македонска екстензија за AnySoftKeyboard. За да работи потребно е да имаш инсталирано AnySoftKeyboard. <<>>AnySoftKeyboard:<

Getfirebug Blog » Blog Archive » Firebug 1.8.4
blog.getfirebug.com

Firebug 1.8.4. getfirebug.com has Firebug 1.8.4. This release has been also uploaded on AMO (it can take some time to pass the review proces

Well, I'm Back: Public Service Reminder For GMail Users
robert.ocallahan.org

Public Service Reminder For GMail Users. I was just reading the account of yet another victim of identity theft, whose GMail account was bro

Баба ми Трајанка: Страв и омраза!
babamitrajanka.blogspot.com

Страв и омраза! Пред некој ден, во жештините, си трчав накај ридјето кучковски, кога едно старче што секојдневно ме поздравува со дигање на