Profile

Cover photo
Jeff Tacra
675 followers|102,146,151 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
salam sejahtera untuk semua. paparan saya kali ini ialah mengenai bagaimana kita hendak link antara hand phone dengan ecu kereta dengan menggunakan device ELM327 OBD2, ini khusus untuk kereta-kereta yang manggunakan port OBD2...
3
Muhd Zulhelmi's profile photoAmirul andy asis's profile photo
2 comments
 
Assalamualaikum..ble minta no phone tak bang..??nak blajar n tanya soal keta ni..
 ·  Translate
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
salam sejahtera. kali ini saya paparkan tutorial mudah untuk melakukan launch control bagi pengguna e-manage ultimate (emu) sahaja. semua option sudah sedia ada di dalam emu, hanya kita sahaja perlu masukkan nilai-nilai terte...
1
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
assalamualaikum dan salam sejahtera. sedar tak sedar dah masuk bulan 10 dan lagi 2 bulan bermakna tahun 2016 akan ditinggalkan. begitu cepat masa berlalu ye. walau apa pun, kehidupan tetap diteruskan di samping tugas dan kerj...
4
Sepagaya Mill's profile photoXtau Gapo's profile photo
2 comments
 
Aslm abe jeff , ade lagi tk starter high speed evo3 .. nk masukkn kt kreta wira sy ..
 ·  Translate
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. entri kali ini khusus saya akan paparkan bagaimana hendak melakukan sendiri alignment tayar kereta dan entri ini dibuat berdasarkan kereta proton wira sedan sahaja. untuk kere...
4
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
Water Pump Replacement
salam sejahtera ada kalanya kita dapati coolant atau air pada kereta kita berkurangan dan terpaksa ditambah dalam jangka masa yang singkat sahaja. jika simptom ini berlaku besar kemungkinan terdapat kebocoran pada cooling system enjin sesebuah kereta. keboc...
 ·  Translate
salam sejahtera ada kalanya kita dapati coolant atau air pada kereta kita berkurangan dan terpaksa ditambah dalam jangka masa yang singkat sahaja. jika simptom ini berlaku besar kemungkinan terdapat kebocoran pada cooling sy...
2
Huzaipah Atiqah's profile photoJeff Tacra's profile photo
4 comments
 
boleh guna

Sent from my iPhone
 ·  Translate
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
Rear Arm Bush Replacement
salam sejahtera semua. entri kali ini berbeza sedikit dengan yang sebelumnya :) tajuknya nampak biasa sahaja tetapi projek diy saya kali ini bukannya terhadap kereta. paparan kali ini ialah khusus tentang bagaimana cara untuk menukar bush rear arm atau juga...
 ·  Translate
salam sejahtera semua. entri kali ini berbeza sedikit dengan yang sebelumnya :) tajuknya nampak biasa sahaja tetapi projek diy saya kali ini bukannya terhadap kereta. paparan kali ini ialah khusus tentang bagaimana cara untuk...
1
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
assalamualaikum dan salam sejahtera. bertemu lagi kita kali ini dengan entri bagaimana kita hendak merekod datalogger emanage ultimate tanpa menggunakan laptop, maksudnya kita boleh rekod datalog dengan hanya menekan switch d...
1
Muhamad Arif's profile photoKhairul Hafiz's profile photo
2 comments
 
bang mintak tolong tunjuk wirering diagram for digital acc lancer gsr
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
bersua kembali, diharapkan pembaca page ini berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping tuga-tugas dan jentera masing-masing. entri kali ini saya paparkan khusus bagaimana hendak menggunakan option port 1 pada front panel...
1
safa marwah's profile photo
2 comments
 
Dicek ama scantool code 54 missing kalibrasi
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
assalamualaikum dan salam sejahtera. pernahkah anda mengalami masalah begini, bateri kereta masih baru tapi cepat sangat kondem sehingga nak start kereta pun tidak boleh, ataupun kereta kuat 'makan' bateri. sepatutnya jangka ...
3
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
assalamualaikum dan salam sejahtera. entri kali ini masih lagi merupakan sambungan kepada entri e-manage blue terdahulu tetapi entri ini khusus untuk pemasangan dan wiring pada enjin 4G92 1.6 MIVEC sahaja. ini bermakna pada k...
2
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
Piggyback - eManage Blue Vol.1
entri kali ini saya akan menerangkan pengenalan kepada piggyback engine management khusus kepada e-manage blue (emb). sebenarnya piggyback ialah alat atau device yang dipasangkan pada enjin injection dengan tujuan untuk menipu dan memanipulasi bacaan dan vo...
 ·  Translate
entri kali ini saya akan menerangkan pengenalan kepada piggyback engine management khusus kepada e-manage blue (emb). sebenarnya piggyback ialah alat atau device yang dipasangkan pada enjin injection dengan tujuan untuk menip...
2
Add a comment...

Jeff Tacra

Shared publicly  - 
 
Item Detained By Customs
salam sejahtera. entri kali ini saya akan jelaskan secara terperinci bagaimana kita hendak menuntut kembali barangan kita yang telah ditahan oleh pihak kastam malaysia. sekiranya kita membeli barangan daripada luar negara maka apabila barangan tersebut samp...
 ·  Translate
salam sejahtera. entri kali ini saya akan jelaskan secara terperinci bagaimana kita hendak menuntut kembali barangan kita yang telah ditahan oleh pihak kastam malaysia. sekiranya kita membeli barangan daripada luar negara mak...
2
saiful hanif's profile photoJeff Tacra's profile photo
2 comments
 
pm kat facebook saya pun boleh
 ·  Translate
Add a comment...
Collections Jeff is following
Links
YouTube
Basic Information
Gender
Male