Profile cover photo
Profile photo
Keith Applegarth
103 followers -
Maker of Things
Maker of Things

103 followers
About
Keith Applegarth's interests
View all
Keith Applegarth's posts

When is the Masks of Nyarlathotep
Companion be available to purchase... I am s bummed that I missed that Kickstarter.

Finished my Prusa i3 Mk2s build. The first print off the bed was pretty awesome. I will do a more in depth write up later. Got to play a bit first!

Post has attachment
Auto leveling issues... I am using Rich Cattell's marlin fork. Here: https://github.com/RichCattell/Marlin

I am having a couple of issues, maybe someone here can enlighten me. I run the auto calibration sequence, and it goes all the way to the end then tries to suck one of the carriages (B tower) into the stepper. It had completed the calibration, but I have to kill power at that point. I manually enter in the numbers, but recently I was printing something and noticed one corner was too low.

Additionally, if I try to run the g29 command (auto bed level) it does a similar thing and trys to run a carriage into a stepper.

I have been printing smaller objects, so did not notice. I have re-run the calibration about 6 times...This is the result of the last one.

Any thoughts???
Photo

Post has attachment
I am new to deltas and mine is not performing up to what I think it should. I only get decent prints at 25-35mm/sec. And don't get me started on Benchy! The hull always looks like crap. I have printed (pic attached) the hollow pyramid. I have the retraction currently set to 3.5mm at 450mm/sec. I am hoping to improve the angled sides. I think they should be smoother. And I should be able to get better quality at a faster speed...

The .1mm prints top layer, I had the infill too low on one and not enough top layers on the other. 

Looking for some suggestions. I even included the EEprom settings.

Thanks in advance for any suggestions.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-04-23
7 Photos - View album

Post has attachment
Looking for a little insight... My delta (a FolgerTech Kossel 2020) is generally printing ok. However, There are a few little things that are still bothering me. First, is the stringing. Printing with PLA at 204C and printing slow at 25mm/sec. I am using Matter Control and I have a bowden setup, with a retraction set to 6.5mm @ 65mm/sec , and  Z lift, .08. Yet, I still get the stringing. I just lowered my temp to 200C and it is about the same. Any thoughts?
PhotoPhotoPhoto
2016-03-28
3 Photos - View album

Post has attachment
Looking for a little insight... My delta (a FolgerTech Kossel 2020) is generally printing ok. However, There are a few little things that are still bothering me. First, is the stringing. Printing with PLA at 204C and printing slow at 25mm/sec. I am using Matter Control and I have a bowden setup, with a retraction set to 6.5mm @ 65mm/sec , and  Z lift, .08. Yet, I still get the stringing. I just lowered my temp to 200C and it is about the same. Any thoughts?
PhotoPhotoPhoto
2016-03-28
3 Photos - View album

Post has attachment
Looking for a little insight... My delta (a FolgerTech Kossel 2020) is generally printing ok. However, There are a few little things that are still bothering me. First, is the stringing. Printing with PLA at 204C and printing slow at 25mm/sec. I am using Matter Control and I have a bowden setup, with a retraction set to 6.5mm @ 65mm/sec , and  Z lift, .08. Yet, I still get the stringing. I just lowered my temp to 200C and it is about the same. Any thoughts?
PhotoPhotoPhoto
2016-03-28
3 Photos - View album

Any one with experience using Matter Control? I am sure it is a setting somewhere, but I can't seem to find it. When it finishes a print, it totally unloads the filament... runs it out of the extruder motor...

Any one have a clue for me? It is in the actual GCode from MC, not in my post GCode...

Any one with experience using Matter Control? I am sure it is a setting somewhere, but I can't seem to find it. When it finishes a print, it totally unloads the filament... runs it out of the extruder motor...

Any one have a clue for me? It is in the actual GCode from MC, not in my post GCode...

Any one with experience using Matter Control? I am sure it is a setting somewhere, but I can't seem to find it. When it finishes a print, it totally unloads the filament... runs it out of the extruder motor...

Any one have a clue for me? It is in the actual GCode from MC, not in my post GCode...
Wait while more posts are being loaded